Demo Metal - evenimentul strategic pentru afacerile din industria prelucrărilor mecanice

Masini-Unelte

de T&T

Demo Metal - evenimentul strategic pentru afacerile din industria prelucrărilor mecanice

Care sunt deciziile şi acţiunile ce aduc o evoluţie pozitivă afacerii noastre? Ce anume din ceea ce putem face ne poate aduce succesul? Ne întrebăm şi poate nu găsim un răspuns precis. Mediul economic actual este mai greu predictibil. Sunt din ce în ce mai puţine acţiuni cu beneficii certe. Planificarea, din cauza asta, se face mai greu. Am încercat să aflu care sunt acţiunile ce ne oferă avantaje imediate şi concrete, chiar şi în aceste condiţii. Am discernut câteva. De exemplu, acumularea de know-how de specialitate este un lucru benefic - pe termen scurt sau lung – pentru orice afacere. De asemenea, să aflăm lucruri din piaţă la prima mână, de la clienţii cheie sau de la partenerii importanţi este un alt lucru benefic. Întâlnirea cu aceştia este esenţială pentru afacerea noastră.

E bine să avem informaţii actualizate pentru a fi capabili să investim inteligent resursele noastre. Adică să reuşim să producem beneficiile pe care ni le dorim în orizontul de timp aşteptat. De asemenea ne dorim să avem oportunităţi să investim cu folos. Dacă nu, stăm pe loc sau chiar dăm înapoi. Toţi vrem să ne consolidăm afacerea şi vrem să ne dezvoltăm. Singuri e mai greu să realizăm aceste lucruri. De aceea deschidem oportunitatea unui parteneriat construit la Demo Metal, şi cu această ocazie constituirea unei comunităţi profesionale şi de business pentru specialiştii şi managerii afacerilor din industria prelucrărilor mecanice.

Am asamblat în conceptul evenimentului Demo Metal aceste certitudini. Aşteptăm să ia parte la Demo Metal 2012 toţi cei ce vor să fie şi mâine pe piaţă. Pentru că, după ce ai acumulat know-how strategic şi ai informaţii directe de la clienţi şi parteneri, acţiunile şi investiţiile tale vor fi mai productive. Companiile ce vor expune şi vor participa sunt cele ce cred că pot face diferenţa şi o pot şi demonstra. Vă aşteptăm la prima ediţie Demo Metal! Aici se trece de la vorbe la fapte! Onuţ Iliescu

Despre conceptul Demo Metal

Demo Metal îşi întăreşte poziţia de târg specializat pentru industria prelucrării metalelor prin sectorizarea spaţiului pe palierele unui flux de producţie, accentul punându-se pe integrarea maşinilor-unelte de ultimă generaţie.

Sectorizare eficientă

Am gândit o ordonare a spaţiului expoziţional pe două planuri: longitudinal şi transversal.

Transversal: Stand Area este separată de locaţia maşinilor-unelte pentru a eficientiza comunicarea cu invitaţii sau partenerii, izolaţi de zgomotul echipamentelor.

Îndepărtându-ne suficient de echipamentele în funcţiune, fără a fi afectaţi de zgomotul acestora, altfel decurg negocierile cu un posibil partener, fiind totuşi aproape de obiectul discuţiei.

Longitudinal: Demo Area - organizarea sub formă de flux tehnologic a expozanţilor a fost gândită pentru a da cursivitate parcurgerii spaţiului expoziţional şi pentru a crea specificitate târgului, asemenea unui spaţiu industrial.

Din această perspectivă, secţiunile târgului sunt:

1. Materii prime, materiale, semifabricate şi componente, depozitare şi manipulare

2. Alimentare, debitare

3. Prelucrări mecanice prin aşchiere, deformare; alte tehnologii auxiliare de producţie;

4. Control, testare;

5. Concepţie, proiectare, montaj, mentenanţă, service, retrofit.

Companiile vor conlucra şi vor realiza aplicaţii comune pentru a ilustra, în parteneriat, avantajele utilizării tehnologiei de ultimă generaţie. 

Demo Area

Prezentăm ultimele tehnologii şi procese de fabricaţie şi aducem cele mai noi maşini şi echipamente pentru că dorim să creăm proceduri etalon gata de implementat în procesul de producţie, capabile să aducă plusvaloare companiilor interesate.

Prezentăm invitaţilor noştri demonstraţii practice pe echipamentele expuse.

Văzând un utilaj în acţiune un client ştie să adreseze întrebările corecte pentru a-şi clarifica nelămuririle, astfel ambele părţi pot purta un dialog coerent şi eficient în favoarea încheierii unei tranzacţii.

Vom pune la dispoziţia companiilor expozante tot suportul logistic – personal pentru instalare, surse de energie electrică adecvată, aer comprimat, instalaţii de apă - pentru ca acestea să reuşească să pună în funcţiune echipamentul dorit pentru expunere, fără a întâmpina probleme. 

Know-how Transfer Forum

Pentru că în industrie este esenţial know-how-ul, propunem un spaţiu în care importanţi specialişti sunt invitaţi să împărtăşească celor prezenţi ultimele noutăţi, cu scopul de a construi un mediu eficient de lucru şi o industrie productivă.

Această platformă de comunicare deschisă şi interactivă facilitează transferul de cunoştinţe între participanţi, pentru că fiecare expozant este o verigă din mediul industrial şi există într-o interdependenţă funcţională cu ceilalţi.

Companiile sunt invitate să pregătească training-uri, conferinţe tematice, prezentări de noi echipamente, tehnologii pentru a fi susţinute în faţa unui public de specialitate. O prezentare bine pregătită şi susţinută de un prezentator carismatic pot fi ingredientele care să întipărească în mintea auditoriului o bună impresie.

Companiile vor avea la dispoziţie suportul necesar unor prezentări la înalte standarde pentru a atinge obiectivele de comunicare dorite. 

Extra Hours

În calitate de expozant, pe parcursul zilei trebuie să acordaţi cât mai mult din timpul dumneavoastră pentru vizitatorii târgului. Astfel, la sfârşitul zilei cu siguranţă veţi simţi nevoia de un respiro alături de echipa dumneavoastră, de colegii veniţi de la alte subsidiare, de partenerul de la standul de alături sau de invitatul special.

Pentru facilitarea relaţionarii cu toţi aceştia, vă propunem un nou concept de socializare: Extra Hours. După o zi de muncă, Extra Hours vă invită într-o atmosferă benefică discuţiilor relaxate, la relaţionarea cu partenerii de afaceri şi la iniţierea de contacte noi.

Aceste seri vor fi susţinute de sponsori şi de o gazdă antrenantă care să ne ajute să destindem atmosfera, ca dumneavoastră să vă simţiţi mai mult decât confortabil şi să iniţiaţi discuţii formale într-o manieră informală.

Fiecare expozant va primi invitaţii pentru a le oferi partenerilor şi vizitatorilor alături de care va dori să petreacă un timp agreabil la Extra Hours!

În continuare vă prezentăm câteva declaraţii ale reprezentanţilor unor importante companii participante la Demo Metal, precum şi date despre noutăţile pe care acestea le vor prezenta în cadrul evenimentului.

 

Iscar ultimele inovaţii în domeniul sculelor aşchietoare 

,,Între 30 Mai – 2 Iunie ISCAR va expune la Demo Metal ultimele sale inovaţii în domeniul sculelor aşchietoare, unice în ceea ce priveste geometria, materialele şi concepţia. Vă invităm la Demo Metal unde vrem să vă inspirăm în găsirea celor mai productive şi profitabile soluţii de prelucrări prin aşchiere.'' Radu Sîrbu, Director ; Sorin Gabriel, Director Iscar Tools

 

  

           Radu Sîrbu                       Sorin Gabriel

Veţi vedea în standul Iscar soluţii pentru GĂURIRE, unde linia de burghie cu plăcuţe amovibile SUMOCHAM este proiectată pentru productivitate mare. Plaja de diametre este între 7 – 25.9 mm şi este în curs de extindere. Geometriile diferă în funcţie de materialul de prelucrat dar şi de precizia prelucrării. Burghiele sunt disponibile în varianta standard până la lungimi 12xD.

Pentru găurire adâncă, sistemele DR-DH şi CHAM-GUN sunt concepte pe care ISCAR le-a dezvoltat cu scopul îmbunătăţirii performanţelor de prelucrare. Familia BTA cuprinde o mare varietate de tipologii, cu un tub sau două, plăcuţe amovibile sau brazate, extinzând dimensiunile care se pot prelucra la diameter şi adâncimi fără precedent.

În ceea ce priveşte STRUNJIREA clasică ISO, performanţele carburilor au fost îmbunătăţite prin aplicarea de tratamente post-acoperire. Dintre noile sorturi se evidenţiază IC6015 şi IC6025 pentru oţel inox, IC806 pentru aliaje rezistente la temperature înalte sau sortul ceramic IW7 pentru super-aliaje.

Familia de DEBITARE-CANELARE cuprinde numeroşi membri noi: Tang-Grip, PentaCut34, SumoGrip sau MinCut, continuând tradiţia şi succesul care au adus ISCAR în prim-planul acestui diametru.

FREZAREA este domeniul unde Iscar a reuşit în ultima perioadă să aducă clienţilor săi un număr impresionant de inovaţii: scule care pot fi folosite la avansuri foarte mari (HeliDO UpFeed), cu număr ridicat de colţuri aşchietoare (HeliOcto sau 16Mill), geometrii cu pas variabil pentru eliminarea vibraţiilor (ChaterFree) sau scule monobloc cu vârf interschimbabil (MultiMaster).

INGERSOLL este o marcă de excepţie cu o gamă extrem de variată în domeniul frezării, recunoscută pentru performanţe deosebite în industria auto, de material rulant sau pentru dezvoltarea sistemului de scule de danturat cu plăcuţe amovibile şi proiectarea primelor scule cu geometrie tangenţială. Automatul Matrix reprezintă o soluţie flexibilă de management al sculelor, o unealtă deosebit de bună pentru controlul asupra inventarului, uşurarea procesului de achiziţie şi urmărirea ţintelor de reducere a costurilor.

Iscar vă aşteaptă la Demo Metal pentru a vă inspira în găsirea celor mai productive şi profitabile soluţii tehnologice în prelucrări mecanice prin aşchiere.

   

 

GreenBau Tehnologie Premieră la Demo Metal: Strungul OKUMA LB2000Ex cu robot integrat Kawasaki 

,,Încă de la început, am fost prezenţi, în fiecare an, la cel mai mare eveniment expoziţional cu profil tehnic din România, cu un stand din ce în ce mai mare şi mai profesionist, pentru a aduce la cunoştinţa antreprenorilor şi lucrătorilor din industria prelucrărilor mecanice cele mai noi şi mai performante tehnologii de prelucrare. În aceeaşi viziune, considerăm că DEMO METAL este o oportunitate pentru industria prelucrărilor mecanice, unde se vor prezenta, într-un spaţiu dedicat, linii de producţie.'' Ferry Grinberg, General Manager GreenBau Tehnologie

GreenBau Tehnologie va prezenta la Demo Metal, în Zona DEMO, pentru prima dată, tehnologie de prelucrare robotizată pentru serii mici şi mijlocii de repere: Strungul OKUMA LB2000Ex cu comandă numerică OSP-P200L în limba română cu robot integrat KAWASAKI. Această aplicaţie permite alimentarea şi descărcarea maşinii în sistem automatizat, folosind o bandă transportoare şi creează o premiză importantă pentru obţinerea unei productivităţi ridicate, prin micşorarea ciclului de fabricaţie pe reper şi scăderea costurilor de operare.

Un element de noutate pe care GreenBau Tehnologie îl propune în automatizare este integrarea robotului pe maşina-unealtă cu realizarea încărcării şi descărcării pe deasupra utilajului, ceea ce prezintă o serie de avantaje importante:

  • necesitatea unui spaţiu de amplasament mai mic decât în cazul soluţiilor cu roboţi frontali, cu consecinţa scăderii costurilor de operare;
  • micşorarea riscurilor privind siguranţa personalului şi a necesităţii pentru elemente şi garduri de protecţie;
  • posibilitatea accesului operatorului la utilaj în acelaşi timp în care robotul este în lucru.

GREENBAU vă invită să vedeţi această aplicaţie în lucru în DEMO Area. 

GreenBau Tehnologie este unicul distribuitor pe piaţa din România al unor tehnologii de prelucrare japoneze de top - OKUMA, CITIZEN, BROTHER, împreună cu cel mai apreciat pachet de servicii adiacente:

  • instalare de către echipe profesioniste;
  • instruire teoretică şi practică pentru personalul operator, programator şi de întreţinere;
  • asistenţă tehnică pentru introducerea utilajelor în producţie;
  • service în garanţie şi post-garanţie prompt şi de calitate.

Pentru mai multe informaţii despre tehnologiile furnizate, Greenbau vă aşteaptă la standul din STAND AREA.

GreenBau Tehnologie S.R.L. este prezentă pe piaţa din România încă din anul 2004 şi în cei 8 ani de activitate şi-a construit şi consolidat poziţia de lider în vânzările de maşini-unelte cu comandă numerică.

Îmbunătăţirea continuă a gradului de satisfacere a clienţilor noştri este obiectivul nostru major şi constant, fapt concretizat în certificarea Sistemului de Management Integrat Calitate, Mediu, Securitate şi Sănătate în Muncă, în decembrie 2011.

 

Rösler prezintă tehnologii de finisare a pieselor prelucrate mecanic

,,Am pregătit pentru această expoziţie inedită în România, o instalaţie de vibrofinisare. O considerăm inedită prin faptul că ne dă posibilitatea să facem demonstraţii practice, iar în acest mod putem convinge cel mai bine.'' Dipl. ing. Marian Purcaru, General Manager, Rösler România

 

         Marian Purcaru

Vibrofinisarea presupune, în principiu, interacţiunea dintre un corp de şlefuit şi piesa de prelucrat. Efectul de prelucrare se produce datorită mişcării relative dintre corpul de şlefuit şi piesa de prelucrat, mişcare ce ia naştere datorită vibraţiilor produse de instalaţia de vibrofinisare. Procedeul este cunoscut de mult timp, însă a fost aprofundat şi adus la standard neînchipuite de către specialiştii firmei Rösler. În present tehnologia de vibrofinisare depăşeşte cu mult posibilităţile de prelucrare ale oricărei alte maşini de prelucrări mecanice convenţionale oricât de sofisticate ar fi acestea: productivităţi foarte ridicate şi performante de calitate a suprafeţei care nu se pot obţine prin alte procedee. Se impune, totuşi, o precizare importantă, şi anume că vibrofinisarea, ca şi sablarea de altfel, sunt tehnologii de prelucrare a suprafeţelor şi nu o prelucrare dimensională.

A doua tehnologie dezvoltată de firma Rösler este tehnologia de sablare, de asemenea cunoscută de mult timp.Tehnologia actuală este indispensabilă în multe domenii de activitate, cu aplicaţii de la piese turnate, structuri turnate şi structure metalice, până la circuitele electronice şi implanturi dentare.

Concret, ca aplicaţii, vibrofinisarea şi sablarea sunt prezentate practic în toate domeniile industriale şi, în plus chiar în viaţa de zi cu zi. Puţin ştiu că sablarea, ca procedeu de ecruisare, se aplică aproape fără excepţie la orice piesă componentă a unui avion. De asemenea aceste procedee sunt utilizate obligatoriu de majoritatea companiilor producătoare din Europa şi SUA.

Complementar cu tehnologiile prezentate, Rösler a dezvoltat şi conceptul tehnologic de tratare a apei reziduale rezultate în urma procedurii de vibrofinisare, aceste tehnologii fiind extinse şi pentru filtrarea altor fluide de lucru.

 

 

Color Metal adduce specialişti din Germania şi Austria pentru Know How Transfer Forum! 

,,Societatea Color Metal are plăcerea de a-şi anunţa participarea la primul eveniment dedicat industriei de prelucrare a metalului din România şi salută în acelaşi timp idea organizării acestuia. Sloganul nostru ,,Aliatul Ideal”, exprimă deschiderea către toate problemele ridicate de nevoile clienţilor noştri şi intenţia de a construi parteneriate de lungă durată. Cu ocazia organizării evenimentului Demo Metal dorim să ne facem cunoscute cât mai clar aceste principii, iar acest târg să devină un început pentru o comunicare eficientă între toţi factorii importanţi din domeniul prelucrării metalelor.'' Godra Zsolt, Manager Executiv Color Metal

 

            Godra Zsolt

În cadrul secţiunii Know How Transfer Forum, Color Metal va avea ca invitaţi doi specialişti ai companiilor pe care le reprezintă pe piaţa românească. Reprezentanţii companiilor Wieland Germania (pentru semifabricate din alamă) şi SAG Austria (pentru plăci din aluminiu de precizie) vor susţine prezentări despre gama de materiale pe care le produc precum şi despre avantajele utilizării acestora.

Pe piaţa românească, compania Color Metal este unul din principalii furnizori de semifabricate din aluminiu, alamă şi cupru, urmărind în mod continuu să îşi extindă gama de materiale şi servicii complementare pentru a răspunde nevoilor pieţei prelucrării metalelor. În acest scop a fost achiziţionat în urmă cu un an, un utilaj deosebit de performant (Schelling FM6) pentru debitarea plăcilor din aluminiu, care creează posibilitatea să se pună la dispoziţia clienţilor semifabricatul necesar la dimensiunile ideale, minimizând astfel pierderile. Debitarea plăcilor vine în completarea serviciului de debitare pentru bare şi profile oferit şi până acum. Stocurile de materiale disponibile, de aproximativ 500 de tone, şi serviciul de transport la client, recomandă societatea Color Metal ca un partener de încredere, fiind întotdeauna aproape de nevoile clienţilor. Participarea la Demo Metal este oportună pentru a face prezentări de produse şi servicii.

 

 

Delcam prezintă ultimele noutăţi CAM la DEMO METAL

,,Delcam RO va demonstra cele mai recente versiuni ale gamei sale de software CAM în cadrul DEMO METAL 2012, prima expoziţie dedicată industriei prelucrării metalelor din România, în perioada 30 mai – 2 iunie 2012. Specificul acestei expoziţii reprezintă şi motivul participării noastre, deoarece Delcam oferă soluţii dedicate acestei industrii şi ne aşteptăm ca această participare să reprezinte un impuls pentru afacerea noastră.'' Samir Hulubencu, General Manager Delcam 

      Samir Hulubencu

Gama DELCAM de software CAM cuprinde FeatureCAM pentru programarea bazată pe feature şi PowerMILL pentru prelucrare high-speed şi 5 axe. FeatureCAM 2012 include o serie de îmbunătăţiri ce oferă o şi mai uşoară şi rapidă programare pentru prelucrările executate pe strunguri simple sau cu frezare şi pe centre de prelucrare prin frezare. Două noi strategii de prelucrare au fost adăugate: ,,back boring” şi degroşarea în spirală. Prima strategie va permite ca o gamă mai mare de piese să fie prelucrată dintr-o singură prindere, cu alezaje mai mari ce pot fi prelucrate de pe partea opusă a piesei.

Degroşarea în spirală poate fi folosită în locul celei pe nivele Z paralele, ceea ce permite obţinerea unui traseu de prelucrare continuu ce reduce uzura sculei şi a maşinii, precum şi a timpului de prelucrare.

Opţiunea cea mai importantă introdusă în PowerMILL 2012 este prelucrarea flowline. Aceasta permite ca traseul de prelucrare să fie împărţit între două curbe directoare într-un număr constant de treceri cu pas variabil. Această abordare oferă un traseu de prelucrare lin pe întreaga lungime a zonei de prelucrat şi elimină schimbările de direcţie bruşte sau întreruperile de traseu.

Rezultatul obţinut va fi o finisare mult mai bună a piesei şi o reducere a uzurii frezei şi a maşinii. În PowerMILL 2012 prelucrarea flowline poate fi aplicată pe o singură suprafaţă sau pe mai multe suprafeţe şi, în plus, pot fi folosite mai multe curbe intermediare ce permit un control şi mai bun asupra traseului de prelucrare.

O altă opţiune importantă în PowerMILL 2012 este abilitatea de a controla distribuţia unghiulară a punctelor în prelucrarea în 5 axe. Această opţiune poate fi folosită pentru a menţine mişcarea continuă a maşinii acolo unde există o schimbare bruscă a unghiului de rotaţie a maşinii în prelucrarea în 5 axe. Problema apare în special la colţurile ascuţite, deoarece o mică modificare a orientării sculei poate duce la mişcări ample ale maşinii.

PowerMILL oferă un modul opţional pentru prelucrarea paletelor şi impeller-elor de mult timp, dar acesta a fost îmbunătăţit acum prin adăugarea opţiunii de prelucrare în spirală. Acest lucru permite contactul permanent între sculă şi suprafaţă pe parcursul întregii prelucrări, ceea ce duce la o încărcare uniformă a sculei şi la o calitate de suprafaţă mult mai bună. Pe lângă ultimele noutăţi din gama de software CAM de la DELCAM, vizitatorii vor putea obþine informaţii şi despre soluþia de modelare pentru producţie, PowerSHAPE, precum şi despre Power INSPECT, software dedicat pentru controlul pieselor produse atât pe maşini de măsurat cât şi direct pe centrele de prelucrat cu comandă numerică. Din punct de vedere hardware, vor demonstra uşurinţa şi viteza în utilizare a unui scanner 3D, ARTEC, ce poate fi folosit ca instrument de reverse engineering în procesul de producţie. Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.