Demo Metal, evenimentul unei industrii

Masini-Unelte

de Onut Iliescu

Demo Metal, evenimentul unei industrii

S-a încheiat prima ediţie Demo Metal. Un succes! Felicitări tuturor participanţilor - vizitatori şi expozanţi! Au fost, pentru toţi, patru zile pline. Cele 37 de companii participante au fost pionierii unui proiect de concentrare a pieţei prelucrării metalelor într-un eveniment dedicat şi au reprezentat, în acelaşi timp, unele dintre cele mai importante companii de profil de pe piaţă. Aceste companii dinamice ce s-au implicat şi au dat viaţă primei ediţii a evenimentului, merită să fie felicitate. Ele au fost Demo Metal 2012!

Organizatorii Demo Metal au avut ca obiectiv principal atragerea publicului relevant, calitatea vizitatorilor fiind esenţială pentru succesul unui asemenea eveniment. Putem spune că miza a fost atinsă. Recompensa cea mai importantă pentru companiile, vizionare sau pragmatice şi speculative, ce au participat la prima ediţie a Demo Metal, a fost specializarea/calitatea şi, de ce nu, numărul publicului prezent chiar de la prima ediţie. Specialişti din toată ţara, oameni de decizie din companiile productive cu activităţi în domeniu, au venit să se informeze în mediul dedicat, al singurului eveniment destinat lor în România.

Chiar dacă nu au fost prezente toate companiile – deşi convinşi de conceptul inovativ şi ofertant al evenimentului, mulţi dintre distribuitorii şi furnizorii de materii prime, tehnologie, echipamente şi soluţii software pentru prelucrările mecanice au preferat să aştepte rezultatele primei ediţii - Demo Metal a avut relevanţă pentru toţi participanţii. Specialiştilor ce au venit să se informeze asupra noutăţilor prezentate şi celor ce au interacţionat în cadrul secţiunilor distincte ale evenimentului trebuie să le fie pregătită o a doua ediţie pe măsura aşteptărilor. Dacă pasiunea cu care iniţiatorii şi organizatorii s-au dedicate evenimentului va fi însoţită de implicarea pe măsură a companiilor de pe această piaţă, vom putea consemna, începând cu ediţia următoare, trecerea într-o nouă etapă a afacerilor companiilor din industria de profil. O fază a respectului şi a responsabilităţii înţelese şi asumate. Demo Metal este evenimentul unei industrii în constantă expansiune şi evoluţie. Este oglinda acestei industrii. Acum, după o primă ediţie reuşită, toată lumea are aşteptări mari de la acest eveniment. Încep pregătirile pentru a doua ediţie. Demo Metal lansează invitaţia producătorilor, importatorilor şi integratorilor de sisteme de fabricaţie moderne să fie prezenţi la ediţia din 2013. Este piaţa lor – o piaţă care are nevoie de progres şi profitabilitate. Doar împreună, prin participare, acestea vor putea fi obţinute! În măsura în care companiile sunt de acord să participe, schimbările sunt posibile.

 

Vă prezentăm în continuare câteva impresii despre Demo Metal.

 

RO-MEGA TRADE

Demo Metal 2012 a încheiat cu succes prima ediţie chiar în anul în care aniversăm 10 ani de RO-Mega Trade. Evenimentul a reunit clienţi existenţi Ro-Mega Trade, al căror feedback ne ajută să progresăm de fiecare dată, dar şi clienţi potenţiali, cu proiecte noi, care au arătat un mare interes pentru portofoliul nostru de produse. Demo Metal ne-a oferit oportunitatea de a accentua angajamentul nostru constant faţă de piaţa de profil din România, prin produse şi servicii de calitate. 

Elif OZKAN, General Manager


 

 

AMADA GMBH.

Sunt foarte mulţumit de modul în care am reuşit să ne prezentăm produsele şi serviciile, precum şi de relaţionarea cu clienţii şi potenţialii parteneri. Consider că principalele puncte forte ale acestui eveniment au fost promovarea media, locaţia şi organizarea – modul de amenajare. Cu certitudine vom participa şi la ediţia următoare, pentru care ne dorim o campanie de comunicare timpurie, care să debuteze chiar din toamna acestui an. 

Paul MUNTEANU, Director General

 


 

 

 SANDVIK SRL ROMÂNIA

S-a tras cortina peste evenimentul Demo Metal, aflat la ediţia de deput. Este o idee nouă despre organizarea unui eveniment, bazată pe implicarea comună a tuturor factorilor implicaţi în procesul de producţie. Organizarea a fost foarte bună, atât înaintea deschiderii cât şi pe parcursul evenimentului. Din punctul meu de vedere evenimentul a depăşit aşteptările pe care le-am avut la această ediţie.Sigur vom participa şi la ediţia viitoare.

Pentru viitor propun să participăm cu toţii la îmbunătăţirea a două idei foarte bune ale acestui eveniment, aplicaţiile practice şi Know How Transfer Forum. Doresc succes mai departe organizatorilor. Constantin ŞTEFAN, Sales Manager (foto dreapta)

 


 

 

PĂTRAŞCU & GANE ENGINEERING

Mă bucură faptul că pe piaţa de profil din România a apărut un târg dedicate specialiştilor din domeniul prelucrărilor mecanice. Este un bun prilej pentru expozanţi (furnizori de tehnologii, maşini-unelte, scule, echipamente) de a se întâlni într-un cadru adecvat cu utilizatorii.

De asemenea pentru utilizatori este un bun prilej de a afla ultimele noutăţi în domeniu şi de a putea face cunoscute problemele cu care se confruntă în vederea aflării unor soluţii adecvate. Pot spune că desfăşurarea târgului a fost peste aşteptări. Organizarea, promovarea, calitatea expozanţilor şi mai ales calitatea vizitatorilor a fost una foarte bună. Din această cauză suntem hotărâţi să participăm şi la următoarea ediţie.

Urez organizatorilor să continue eforturile de a face cunoscută această manifestare atât în rândul expozanţilor cât şi în rândul utilizatorilor produselor şi serviciilor care fac obiectul acestei manifestări.

Este bine ca noi toţi, furnizori de produse, furnizori de servicii, utilizatori, factori de decizie, să strângem rândurile pentru a fi în măsură să participăm la dezvoltarea acestui domeniu de activitate, în care mai există încă expertiză, experienţă şi provocări cărora trebuie să le facem faţă. dipl. ing. Dorinel IAZU, General Manager

 


 

 

MAZAROM IMPEX SRL

În primul rând doresc să muţumesc organizatorilor, pentru invitaţia adresată societăţii Mazarom Impex de a se alătura primei ediţii a Demo Metal – eveniment dedicat industriei de prelucrare a metalelor. Ca expozant, considerăm că prima ediţie a acestui evenimentul s-a desfăşurat în bune condiţii. Totuşi, pe viitor recomandăm ca spaţiul de desfăşurare a expoziţiei să permită instalarea utilajelor pe toată suprafaţa sa, acest lucru fiind şi un plus pentru vizitatori, care au astfel ocazia să vizioneze o gamă mai mare de utilaje de care ar putea fi direct interesaţi.

Pentru prima ediţie, vizitatorii care au călcat pragul expoziţiei au fost în număr mic dar concentraţi pe specificul evenimentului, ceea ce poate fi un avantaj pentru societăţile expozante. Pentru ediţiile următoare mizăm pe o prezenţă mai mare a vizita torilor, pe măsură ce acest eveniment va deveni din ce în ce mai cunoscut în domeniu.

Considerăm că o participare a societăţii noastre la a doua ediţie a Demo Metal în 2013 va fi oportună pentru noi şi pentru actualii sau potenţialii parteneri de afaceri. 

Dr. Ing. Adrian TOTU, Director General

 


 

 

GÜHRING

Organizarea a fost bună şi toate acţiunile premergătoare deschiderii şi ulterioare au fost apreciate pozitiv din partea noastră. La capitolul clienţi actuali au predominat clienţii noştri din provincie chiar cei aflaţi la distanţe mari de Bucureşti.

În ceea ce priveşte evenimentele conexe, acestea au fost bine intenţionate şi au adus un plus de tonus întregii manifestări. Propunem analizarea pentru viitor şi a variantei de organizare în proximitatea unor zone în care prelucrarea metalelor este cel puţin la acelaşi nivel cu cea a capitalei. Petru MACAVEI, Director General

 


 

 

ALFLETH ENGINEERING

Pentru noi târgul Demo Metal a fost un târg de succes şi aşteptările noastre au fost îndeplinite. Standul nostru a fost bine vizitat şi au rezultat unele cazuri interesante, corespunzător calităţii produselor noastre.

Structura vizitatorilor standului nostru a fost formată din specialişti ai producătorilor, antreprenori, ingineri, mai ales din domeniul auto şi al subfurnizorilor. Acest lucru a fost posibil pentru că dumneavoastră, în calitate de organizator, aţi avut o bună organizare şi publicitate intensivă. Noi prevedem un viitor pozitiv târgului Demo Metal. Mai mult ca sigur vom participa la Demo Metal şi în anul 2013. Thomas ALIJEW, CEO

 


 

LASER TECHNOLOGY

Din punctul nostru de vedere, pentru ceea ce ne interesa, a fost foarte bine. Foarte probabil, vom participa şi la ediţia din anul următor. Ne propunem să lucrăm mult mai mult la dezvoltarea Know How Transfer Forum, pentru că este un lucru de care piaţa are nevoie, dar cu care nu a fost obişnuită până în prezent. 

Sorin UDREA, Director General

 


 

 

FILKON

Demo Metal este o apariţie ambiţioasă pe un fundal economic marcat de incertitudinea adusă de recesiune. La Demo Metal 2012 au venit firmele îndrăzneţe sau cele care cred că încă se mai poate face treabă în România şi astfel continuă tradiţia de câţiva ani într-o industrie dinamică.

FILKON International face parte din prima categorie pentru că este o apariţie nouă în acest domeniu cu un produs absolut nou: Multiplaz 3500 - un aparat de sudură şi tăiere cu plasmă folosind apa drept agent de lucru. O dublă premieră în România la o primă ediţie Demo Metal.

De ce am ales apariţia la Demo Metal? Pentru că îndrăzneala de a face un prim pas indică faptul avem, o dată, încredere în produsul nostru şi, în acelaşi timp, că acesta era locul cel mai potrivit de a-i arăta performanţele. Piaţa prelucrărilor metalice a fost afectată de criză dar cei ce găsesc soluţii sunt cei ce vor reuşi. Demo Metal probabil este cheia spre a găsi soluţii şi suntem mândri că am putut să venim la Demo Metal cu o soluţie revoluţionară. Sperăm să participăm şi la ediţiile viitoare. Vizitatorii au fost în mod evident specialişti interesaţi realmenete de soluţiile noastre. Per ansamblu, Demo Metal a însemnat pentru noi şi produsul prezentat acolo în premieră în România un succes. Florin FILIMON, Director General (foto stânga)

 


 

 

MAXIM TOOLS INTERNATIONAL

Pentru Maxim Tools Int’l în calitate de distribuitor al mărcilor WIKUS şi KASTO în România, evenimentul expoziţional Demo Metal 2012, s-a ridicat la nivelul aşteptărilor noastre. Ideea organizării unei expoziţii dedicată strict domeniului prelucrării metalelor a fost excelentă întrucât a grupat principalii furnizori de echipamente şi scule din domeniu şi s-a adresat unui segment de piaţă foarte clar conturat, aflat în plin progres în ultimii ani în România.

Evenimentul a fost excelent promovat prin canalele de televiziune, şi nu numai, iar participarea a fost una de înalt nivel. Participanţii au expus produse de vârf care s-au bucurat de apreciere unanimă iar vizitatorii, în proporţie covârşitoare specialişti, manageri şi întreprinzători au avut ocazia să cunoască noutăţi importante din domeniile lor de activitate.

Seminariile şi mesele rotunde organizate în momente bine alese au prilejuit multor specialişti, cadre universitare şi manageri, prezentarea unor comunicări de înaltă ţinută şi schimburi de idei valoroase în diferite domenii de interes.

Organizarea expoziţiei Demo Metal 2012 s-a realizat la un nivel foarte ridicat şi ne exprimăm speranţa ca în anii următori evenimentul se va dezvolta în trend-ul impus de prima ediţie.

Firma noastră va participa şi la ediţia viitoare deoarece cu toate lipsurile specific unei prime ediţii, am fost multumiţi de calitatea organizării şi promovării evenimentului precum şi de rezultatele participării. Ştefan MARINOIU, Director (foto centru)

 


 

 

ORIGINAL EXPRESS

Demo Metal este un eveniment necesar pentru industria de prelucrare a metalelor din România. Organizarea excelentă, în cele mai mici detalii, sperăm să fie un motiv în plus pentru o participare mai largă a firmelor din domeniu în anii următori.

Este de remarcat calitatea vizitatorilor şi aşteptăm o creştere a numărului acestora la următoarele ediţii. Considerăm că participarea noastră a fost fructuoasă atât pentru relaţiile cu clienţii existenţi şi potenţiali, cât şi pentru dez­voltarea unor parteneriate cu alte firme din domeniul prelucrării metalelor.

Vă mulţumim şi vă dorim succes în dez­voltarea acestui proiect. Sorin MACAVEI (foto dreapta)

 


 

 

RÖSLER ROMÂNIA SRL.

 

Trebuie să recunoaştem că această expoziţie ne-a depăşit aşteptările. Vizitatorii au fost în număr mare şi direct interesaţi de soluţiile tehnologice prezen­tate. Ne declarăm foarte mulţumiţi, ne-a plăcut conceptul şi cu siguranţă puteţi conta pe RÖSLER ROMÂNIA şi la ediţia următoare! Dipl. ing. Marian PURCARU, Director General

 


 

 

TRIEURODATA

În perioada 30 mai – 2 iunie 2012, Compania Trieurodata a avut plăcerea de a participa cu un stand în cadrul expoziţiei Demo Metal. Fiind la prima ediţie, expoziţia Demo Metal a atras expozanţi de marcă din domeniu, precum şi vizitatori avizaţi şi interesaţi de soluţiile prezentate. Pentru Trieurodata, participarea la acest eveniment a însemnat o frumoasă surpriză, în special prin prisma numărului mare de vizitatori specialişti care au vizitat standul şi prin paleta de oportunităţi deschise cu această ocazie. Ţinem să mulţumim tuturor celor care au manifestat interes pen­tru soluţiile şi oferta noastră.

Aşteptăm cu nerăbdare ediţiile viitoare, la care vom încerca să expunem noi echipamente interesante din portofoliul nostru de soluţii, alocând pentru aceasta şi un spaţiu mai generos. Romică TURLEANU, Director General

 


 

VIZITATORI: DECLARAŢII ŞI DATE STATISTICE

 

În ultimii ani, evoluţia OŢELINOX Târgovişte a fost caracterizată de o dezvoltare rapidă. Noua strategie înseamna noi provocări impunând performanţe excelente, dublate de un angajament intens şi entuziasm creativ. Îmbunătăţirea continuă este pentru noi cheia performanţei. Tocmai de aceea am aplicat şi aplicăm foarte multe metode de îmbunătăţire, printre care şi 6 Sigma.

6 Sigma este un concept ce este aplicat la Oţelinox din 2004 şi în decursul anilor ne-a adus satisfacţii majore.

Atunci când am primit de la Demo Metal newsletter-ul în care am găsit informaţia despre conferinţa ,,LEAN 6 SIGMA - Forţa schimbării, echilibru în schimbare”, susţinută de dl. Marius Dan, de la Calitop m-am gândit că aceasta este o oportunitate de a întâlni persoane interesate de acest concept, companii care aplică aceasta metodologie sau traineri cu care putem colabora.

Atunci când faci performanţă şi nu ştii unde te afli în comparaţie cu ceilalţi este ca şi cum ai alerga de unul singur pe pistă. În momentul în care aleargă şi alţii lângă tine poţi să ştii însă cât de performant eşti. Tomai de aceea am venit la Know How Transfer Forum, pentru a cunoaşte companii ce aplică metodolo­gia 6 Sigma, pentru a propune schimburi de experienţă prin vizite reciproce pentru împărtăşirea bunelor practici.

Am fost foarte mulţumit că am putut întâlni specialişti 6 Sigma de la Renault, Honeywell şi nu în ultimul rând pe dl. Marius Dan, Director al Calitop cu care în mod sigur o să colaborăm. 

George Săndulescu, Şef Departament 6 Sigma, Oţel Inox

 


 

De prin anii adolescenţei, când îmi construiam singur jucăriile apelând la sculele din debaraua tatălui, am visat că atunci ,,când voi fi mare” voi avea o fabrică de jucării. La vremea aceea eram în stare să pierd zile în şir cu un set Meccano, construind şi apoi îmbunătăţind invenţiile, deşi niciodată nu-mi ajungeau piuliţele oricâte aş fi găsit în debara.

De vreo câţiva ani, mă frământă construcţia unei ,,jucării pen­tru oameni mari” (o afacere) în domeniul mecanicii, mai exact jucării educative. Şi fiindcă am terminat Calculatoare, mecanică şi prelucrări mecanice trebuie să învăţ ca autodidact. Căutând pe internet informaţii în domeniu am aflat de Demo Metal (ediţia 2011 care în cele din urmă a avut loc în 2012). Întrucât citisem pe demometal.ro despre Know How Transfer Forum m-am por­nit din Suceava cu intenţia de a fi prezent la târg pe parcursul întregii sale desfăşurări. Dacă aşteptările legate de a vedea la târg maşini-unelte convenţionale, destinate unui atelier, nu s-au împlinit, cu siguranţă existenţa forumului a compensat perfect acest lucru.

M-a atras diversitatea subiectelor în convergenţa lor pe inginerie mecanică. Am găsit interesante discuţiile dintre cadrele didactice universitare şi antreprenori şi apreciez atât faptul de a avea acces la informaţii şi tehnologii moderne cât şi posi­bilitatea stabilirii de contacte într-un singur loc şi într-un timp scurt.

Organizatori, vă felicit! 

Adrian Pricop

 ======================================================================

  • 81,3% reprezentanţi ai companiilor producătoare (39,6% produc pentru export)
  • 50,1% dintre vizitatori fac parte din managementul com­paniilor - 18% din vizitatori s-au declarat foarte multumiţi de atingerea obiectivelor propuse; 38,8% multumiţi şi 32,8% parţial multumiţi.
  • 92% din vizitatori au declarat că vor vizita şi următoarea ediţie
  • 96% dintre aceştia doresc mai mulţi expozanţi
  • 88% doresc mai multe echipamente şi demonstraţii


Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.