DMG MORI şi Microsoft Japonia, cooperare tehnică pentru securitatea sistemelor de comandă a maşinilor-unelte

Masini-Unelte

de DMG MORI Romania

DMG MORI şi Microsoft Japonia, cooperare tehnică pentru securitatea sistemelor de comandă a maşinilor-unelte

Compania DMG MORI CO., Ltd şi Microsoft Japan Co., Ltd au ajuns la un acord privind cooperarea tehnologică pentru secu­ritatea sistemelor de comandă a maşinilor-unelte şi implemen­tarea „Smart Factory (fabrică inteligentă).”

În contextul recent al globalizării rapide a pro­ducţiei din industria producătoare, „Smart Factory” a atras în mod serios atenţia. „Smart Factory” uti­lizează tehnologii IoT (Internet of Things - Internetul lucrurilor) care stabilesc conexiunea între toate dispozitivele dintr-o fabrică cu ajutorul Internetului; analizează informaţiile transmise de la echipamen­tele din secţie si datele senzorilor în timp real în cloud si optimizează managementul producţiei si controlul calităţii.

În spatele progresului tehnologic, pe de altă parte, unele fabrici si infrastructuri, precum centralele electrice, au fost ţintele unor atacuri ciber­netice, iar securitatea sistemelor de comandă a devenit una dintre cele mai stringente probleme ale zilelor noastre.

În acest context, DMG MORI, cel mai mare producător mondial de masini-unelte si Microsoft Japonia, cu referinţe solide incluzând servicii de securitate la nivel mondial, vor colabora în diverse probleme ce includ măsuri de securitate pentru sistemele de comandă, beneficiind de cunoştinţele acumulate de fiecare dintre cele două companii. Microsoft Japonia oferă o gamă largă de baze IoT, de la sistemul de operare pentru servicii incluse (sistemul de operare Windows 10 IoT Family ce are la bază Windows 10) până la platforma cloud publică (Microsoft Azure) si asigură cele mai avansate măsuri de securitate cibernetică.

Cooperarea tehnică pentru implementarea

„Industry 4.0” şi „Smart Factory” includeurmătoarele:

  • Securitate

- Securitatea produselor care folosesc Windows, precum CELOS (consolă pentru masini-unelte)

- Transfer de date în condiţii de siguranţă pen­tru acumularea în cloud a informaţiilor de la senzori

- Gestiunea datelor în cloud

 

  • Operarea datelor în cloud şi utilizarea datelor

- Utilizarea proactivă a datelor pentru între­ţinere proactivă si altele pe baza analizelor asupra datelor colectate

-Examinarea tehnologică a noului model de afaceri

 

  • Utilizarea tehnologiilor IT avansate

- Utilizarea datelor pentru siguranţa operatorilor

- Îmbunătăţirea eficienţei operatorilor masinilor-unelte prin utilizarea realităţii vir­tuale (VR)/dispozitivelor portabile (telefoane inteligente, tablete etc) 

 

FOTO: Yasuyuki Higuchi, Chairman Microsoft Japonia (dreapta) şi Dr. Masahiko Mori, Preşedinte dMg MORI (stânga)