IMTS 2014: Noutăți de la Chicago

Masini-Unelte

de T&T

IMTS 2014: Noutăți de la Chicago

IMTS 2014, aflat la a 30-a ediție,a fost a patra ediție ca mărime în istorie şi cea mai mare expoziţie de şase zile cu înregistrarea a 114147 vizitatori din 112 ţări. Aceasta a reprezentat o creştere cu 13,9% faţă de ediţia din 2012. IMTS s-a desfăşurat pe o suprafaţă de peste 119258 m2 suprafaţă expoziţională netă şi a găzduit 2035 companii expozante.

Maşinile-unelte cu mai mulţi arbori principali, maşini-unelte multifuncţionale, robotică automatizată, integrarea digitală a datelor, asigurarea calităţii pe flux şi tehnologia de fabricaţie aditivă au fost vedetele din halele expoziţiei.

„Vizitatorii IMTS 2014 au venit cu intenţia de a cumpăraşi cu o încredere în industria producătoare care nu a mai fost constatată de mulţi ani. S-a evidenţiat clar într-o analiză a cheltuielilor de investiţii, efectuată de Gardner Business Media, la 8 septembrie, ziua deschiderii expoziţiei, că prognoza indică  o creştere a consumului de maşini-unelte de aşchiere cu 37% în 2015” aafirmatPeter Eelman, AMT, Vice Preşedinte – Expoziţii şi Comunicare.

IMTS 2016 va avea loc la Chicago, McCormick Place, în 12-17 septembrie, 2016.

 

Primul automobil din lume printat 3D

După şase zile istovitoare de lucru, douăzeci şi patru de ore/zi, Local Motors, împreună cu Cincinnati Incorporated, Oak Ridge National Laboratory şi AMT – Association for Manufacturing Technology, au dezvelit, în premieră mondială, primul vehicul printat 3D, care poate fi condus. Denumit Strati, automobilul a făcut o primă rundă victorioasă în jurul McCormick Place, pe 13 septembrie, 2014, la „cârmă” fiind John B. Rogers Jr., Directorul Executiv  al Local Motors, însoţit de Doug Woods, Preşedintele AMT.

Strati a fost construit în trei faze în timpul celor şase zile ale expoziţiei. În prima fază a fost printat 3D un automobil pe o maşină BAAM (Big Additive Manufacturing Machine)  timp de peste 44 de ore, utilizând fabricaţia aditivă. Faza a doua, cunoscută drept fabricaţie extractivă, a inclus o zi de frezare pe o maşină furnizată de Thermwood. A treia şi ultima fază a fost asamblarea rapidă, în care o echipă condusă de Local Motors a aplicat tuşele de finiţie pe primul automobil din lume printat 3D. Apoi, s-a răsucit cheia şi vehiculul a pornit în prima sa cursă, marcând un moment important în istorie. 

„La Local Motors, schimbăm modalitatea de a se mişca a oamenilor,” afirmă John B. Rogers, Director Executiv şi co-fondator al Local Motors. „Utilizând printarea 3D, am reimaginat modul în care sunt create automobilele folosind tehnici moderne de fabricaţie. Rezultatele sunt surprinzătoare. Am redus numărul componentelor de la 25000 la mai puţin de 50, dovedind că putem finaliza un automobil, din faza de concepţie până la conducere lui, în mai puţin de şase luni. Aceasta-i o modificare a regulilor jocului în lumea automotivelor.”

Experţi din industrie s-au unit într-o echipă pentru a construi Strati , incluzând materiale plastice inovative SABIC, care au furnizat material plastic armat cu fibre de carbon ABS, utilizate pentru a printa 3D câteva din primele iteraţii ale automobilului. Renault a donat puntea motoare de la tipul Twizy. Siemens a asigurat software-ul Solid Edge pentru conceperea elementelor structurale, iar Fifteen52 a construit roţile personalizate pentru a se potrivi designului.

Solid Edge a fost esenţial pentru pregătirea lui Strati pentru printare 3D. Piesele componente mecanice pentru Strati au fost procurate de la Renault Twizy, iar fişierele de design nu au fost, iniţial, integrate designului porţiunii printate 3D a automobilului. Virtual, toate componentele trebuiau să se potrivească noului „şasiu”.  Kasten Newburry, Prim-vicepreşedinte şi manager general al Mainstream Engineering Software la Solid Edge a oferit răspunsul: „Am putut importa şi modifica  uşor piesele componente pentru a proiecta structurile noastre proprii intermediare, care s-ar putea monta cu siguranţă pe materialul ABS/Carbon extrudat de către printerul 3D.”

 

Un nou premiu internaţional pentru Fabricaţie Aditivă a fost anunţat la IMTS 2014

The Association for Manufacturing Technology (AMT) şi VDW (German Machine Tool Builders’ Association) au anunţat la ITMS 2014 un parteneriat pentru a oferi anual, începând din 2015,  Premiul Internaţional pentru Fabricaţie Aditivă.

Premiul va recunoaşte inovaţiile din fabricaţia aditivă pentru aplicaţii industriale. Acest fapt include dezvoltări în conceperea de sisteme sau de componente principale, progrese în procese industriale sau în materiale, noi aplicaţii, generare de date sau măsurări.

Cei din industrie, precum producători de sisteme, utilizatori, furnizori de componente şi generatori de date şi universități vor fi invitați să se alăture acestei acţiuni. Câştigătorul inaugural va fi anunţat la un dineu de premiere la MFG (Manufacturing for Growth) Meeting ce va avea locîntre 4 şi 7 martie, în Orlando, Florida.

În 2016, premiul va fi prezentat la METAV, Düsseldorf, Germania.

Aplicaţiile vor fi evaluate de către un juriu internaţional de înalt nivel, compus din reprezentanţi din industrie, academii, sectorul de sănătate, media şi asociaţii de comerţ.

AMT şi VDW au fondat International Additive Manufacturing Award, recunoscând faptul că SUA şi Germania sunt pieţele cheie pentru tehnologia aditivă atât ca furnizori și utilizatori, cât şi ca instituţii de învăţământ superior. Ambii parteneri au percepţia necesară pentru încurajarea comunităţii internaţionale de a participa la această iniţiativă şi de a sprijini schimbul de opinii şi de cunoştinţe.

Preşedintele AMT, Douglas K. Woods, a afirmat că „este evident faptul că progresele în domeniul fabricaţiei aditive vor modifica imaginea fabricaţiei, de la inovatorii tehnologiei, la utilizatori şi consumatori. Colaborarea noastră cu VDW va pune în evidenţă jucătorii cei mai inventivi şi cu impact maxim, care stimulează această industrie dinamică.”

Directorul Executiv al VDW, Dr. Wilfried Schäfer, a adăugat că „după o lungă fază de dezvoltare, fabricaţia aditivă s-a maturizat suficient pentru a se instala mai ferm ca tehnologie pentru aplicaţii la scară industrială. Împreună cu AMT, VDW are în vedere să sprijine toate companiile dintr-un sector relevant în probleme tehnice şi legate de piaţă. În plus, odată cu International Award dorim să atragem atenţia la nivel internațional atât asupra pionierilor, cât şi asupra celor cu înalte performanţe din domeniu şi să le acordăm recunoaşterea pe care o merită. Ideea este ca jucătorii de frunte din universităţi, din afaceri şi din comunităţile industriale, din sfera politicii şi din acţionarii societăţilor acestei scene atât de diverse, să se întâlnească periodic la ceremonia de decernare a premiului, astfel încât să realizeze o reţea internaţională stabilă.”

Câştigătorul va primi ca premiu, în numerar, 20000 $ şi un pachet media în valoare de 80000 $ pentru promovarea dezvoltării câştigătoare.

 

Expoziţiile simultane au mărit valoarea IMTS, atât pentru vizitatori, cât şi pentru expozanţi

La IMTS au fost găzduite două expoziţii: Industrial Automation North America (NA) şi Motion, Drive & Automation North America (MDA NA). Deutsche Messe AG a fost partenerul AMT pentru a introduce MDA NA  la IMTS 2014. Industrial Automation NAşi-a făcut debutul ca pavilion separat la IMTS 2012 şi s-a reîntors în 2014 ca expoziţie simultană.

Industrial Automation NAa prezentat cea mai bună soluţie de automatizare a proceselor, a fabricii şi a clădirilor, cu produse şi soluţii pentru automatizarea producţiei, a prelucrării metalului şi a fabricaţiei de precizie. Ediţia inaugurală a MDA NA a asigurat un nod de conectare la reţeaua sectoarelor transmisiilor de putere, a controlului deplasării şi al tehnologiei fluidelor din America de Nord. La MDA NA vizitatorii au avut şansa de a găsi cele mai noi soluţii şi inovaţii din fabricaţie, să se întâlnească cu furnizori de renume din întreaga lume, să consolideze legăturile de afaceri şi să-şi pregătească şi să-şi finalizeze achiziţiile.

Industrial Automation NAşi MDA NA şi-au dublat spaţiul de expunere faţă de evenimentul inaugural din 2012 cu peste 5000 m2). „IMST din acest an şi evenimentele concomitente Industrial Automation North America 2014 şiMotion, Drive & Automation North America2014 au reprezentat un enorm succes,” a afirmat Larry Turner, Director Executiv al Hannover Fair USA. „Cele două târguri comerciale simultane au evidenţiat cele mai noi tehnologii şi tendinţe din automatizare şi controlul mișcării. Mulţi expozanţi din halele expoziţiei au menţionat creşterea semnificativă a participării, ca şi dorinţa participanţilor de a investi în noile tehnologii expuse, în mod deosebit în cadrul evenimentelor simultane. Apreciem coordonarea dintre AMT şi echipa noastră, deoarece relaţiile dintre cele două firme continuă să se consolideze.”

 

Centrul de Tehnologii în Dezvoltare al AMT  

Emerging Technology Center (ETC) a evidenţiat Institutele pentru Inovare în Fabricaţie (IMI), care formează National Network for Manufacturing Innovation (NNMI). Directorul Ed Morris, America Makes, foloseşte adesea citatul militar „Gândeşte în mare, începe cu puţin şi verifică rapid”, pentru a descrie strategia IMI. Componentele IMI sunt cărămizile şi liantul nodurilor regionale (hubs)care fac legătura dintre reţeaua naţională de acţionari pentru a angaja mai bine sectoarele publice şi private pentru abordarea celor mai dificile provocări din fabricaţia modernă a SUA.

La ETC, firma Ford Torino Additive Car a artistului Ioan Florea a încorporat tehnologii din a doua şi a treia Revoluţie Industrială, prin combinarea unui vehicul de serie cu un ansamblu clasic cu tehnologii specializate moderne. Lucrarea de artă a lui Florea este „cultura roţilor”, arătând cum utilizarea multor tehnologii şi materiale reflectă globalizarea zilelor noastre. Lucrările sale combină un Ford convenţional cu o fuziune a metalului lichid cu materiale nano sau ultrauşoare, pentru a crea o prezentare unică a tranziţiei de la producţia de masă la personalizarea masei în industrie. Torino utilizează, de asemenea, tehnologia aditivă ca forme printate 3D ataşate automobilului, pentru a reflecta lumina şi pentru a oferi acestuia un echilibru între formele organice şi cele geometrice.

 

Viitorul în luminaSmartforce Student Summit

În acest an,Smartforce Student Summit s-a dovedita avea un succes mult mai mare decât a avut vreodată. În timpul IMST, 17767 studenţi, educatori şi părinţi însoţitori şi-au făcut drum prin expoziţia de anul acesta, un număr aproape dublu faţă de cel de la IMST 2012.

Cu peste 50 de exponate practice, Smartforce Student Summita fost capabilă să ofere un mediu amuzant şi interactiv pentru a introduce educatorii, studenţii şi părinţii în lumea inovaţiilor stimulative din tehnologia de fabricaţie şi a carierelor dinamice din industrie.

Studenţii au avut oportunitatea de a vedea cât de amuzantă poate fi învăţarea pe baza STEM (Science, Technology, Engineering and Math – Stiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică) în sfera Make It!. Astfel, studenţii au putut să probeze noi tehnologii şi să se întreacă în a vedea cine ar putea concepe şi crea cea mai eficientă turbină eoliană printată 3D, prin amabilitatea Rippl3D. Conferenţiarii care au abordat problemele esenţiale, incluzând personalităţi STEM, precum astronautul căpitan Wendy Lawrence şi Dean Kamen,  inventatorul Segway PT( Segway Personal Transporter – vehicul cu două roţi, acţionat cu baterie, cu autoechilibrare), şi-au împărtăşit opiniile asupra modului în care aceste experienţe amuzante STEM se traduc în cariere. După parcurgerea experienţei Student Summit, studenţii au fost invitaţi să viziteze miile de exponate de la IMTS.

În timpul unui program special pentru supraveghetorii şcolilor din zona Chicago, fundaţia Gene Haas a anunţat burse în valoare de 50000 $ care vor fi acordate premianţilor şcolilor secundare care au urmat o treptă de pregătire în tehnologia de prelucrare sau în construcţia de maşini, al căror program include şcolarizarea în tehnologia maşinilor-unelte CNC. Va fi acordată o subvenţie de 1000 $ pentru fiecare şcoală. Vor fi eligibili premianţii care absolvă şcoala secundară în acest an şcolar.

 

Conferinţele au reunit participanţii pentru educaţie

IMTS s-a concentrat intens asupra educaţiei şi a găzduit şase conferinţe: Conferinţa IMTS 2014, TRAM 2014, Conferinţa MDA, Additive Manufacturing Workshop, EOSNAUD 2014 şi Global Automation and Manufacturing Summit. De la fabricaţia aditivă la tendinţe în fabricaţia modernă, auditorii şi expozanţii au putut să găsească soluţii pentru propriile necesităţi de fabricaţie, acumulând în acest timpcunoştinţe despre industrii în continuă evoluţie.

Conferinţa IMTS 2014, s-a desfăşuratîntre 8 şi 11 septembrie şi a atras cu 50% mai mulţi participanţi decât la evenimentul din 2012, concentrându-se pe reunirea mai multor ramuri industriale sub acelaşi acoperiş şi pe oferirea de noi oportunităţi de colaborare. Participanţii au putut să intre în reţea cu o comunitate de experţi din cadrul industriilor proprii şi să exploreze noi idei pentru a-şi dezvolta afacerile.

TRAM (Trends in Advanced Machining, Manufacturing and Materials) a avut un debut de succes la IMTS 2012 şi a continuat să crească la IMTS 2104. TRAM s-a desfăşurat în perioada 10-11 septembrie. Accentul a fost pus pe transferul tehnologiilor avansate de fabricaţie către conducătorii de afaceri, managerii şi inginerii care conduc sau joacă un rol cheie într-o fabrică din sectorul aerospaţial.

La 9 septembrie, al doilea Forum MDA a reunit experţi din industrie pentru a discuta cele mai bune practici în comanda mişcării, în transmisii de putere şi în hidraulică. Ajutând profesioniştii din domeniul fabricaţiei să mărească eficienţa şi productivitatea, programul din acest an a acoperit domeniile comunicaţii industriale, comanda robotizată, orientare profesională şi inspecţie, actuatoare liniare, printare 3D şi prelucrare prin aşchiere 3D. Conferinţa MDA a fost organizată în colaborare cu GIE Media şi Hannover Fairs USA.

The Additive Manufacturing Workshop a avut loc marţi, 9 septembrie. Acest workshop a reunit profesionişti din domeniul fabricaţiei, care au fost interesaţi în sau aplicau deja fabricaţia aditivă ca o resursă de producţie.  Mai mult decât un seminar referitor la printarea 3D, acest workshop s-a concentrat pe aplicaţii industriale ale tehnologiilor aditive, pentru a face componente funcţionale şi piese din producţia utilizatorului final.

EOS NAUD 2014 (EOS North America User Day) a fost deschis pe 10 septembrie pentru prima oară, atât pentru beneficiarii EOS, cât şi pentru toţi participanţii la IMTS. Cei care au venit au putut să se informeze cu privire la cele mai noi dezvoltări în fabricaţia industrială de printare aditivă 3D, incluzând sinterizarea directă cu laser a metalului (DMLS™)  şi sinterizarea cu laser a maselor plastice,direct de la EOS – liderul mondial în soluţii de sinterizare cu laser.

Global Automation Manufacturing Summit 2014 a avut loc pe 10 septembrie, la Industrial Automation North America şi IMTS. Aceasta acoperă subiecte privind automatizarea industrială, mobilitate şi practici de mentenanţă moderne. Conferenţiari de la Alcoa, Chrysler şi McGladrey şi-au împărtăşit experienţa pentru a ajuta utilizatorii finali să-şi crească productivitatea şi să triumfe asupra provocărilor actuale şi viitoare din fabricaţie.

Today’sTehnology Center şi Advanced Manufacturing Center se concentrează asupra rezultatelor provocatoare ale aplicării tehnologiei de fabricaţie

Today’s Tehnology Center (TTC) prezentat de GIE Media a zugrăvit tehnologii din sectoarele aerospaţial, automotive şi medical, care au captat atenţia multora dintre cei ce au intrat în clădirea de Vest.

Fabricaţia modernă în industria aerospaţială a fost una din temele centrale cu un model la scara 1/3 (lung de 3 m) al Dream Chaser® Space Utility Vehicle (SUV), care a fost dezvoltat prin colaborarea dintre Sierra Nevada Corp (SNC) Space Exploration Systems şi Siemens PLM Software Group şi prezentat într-o expoziţie, împreună cu drone ţintă aeriene, construit de către Composite Engineering, Inc.

Au fost prezentate două  automobile „visul tuturor americanilor”, incluzând un Chevrolet Corvette 2015, care a provocat limitele tehnologiilor materialelor, motorului şi transmisiilor şi Stewart – Haas Racing’s, No.41 Kurt Bush Chevrolet SS, care poate atinge o viteză maximă de 320 km/h.

Separat de elemente aerospaţiale şi de automobile, a fost prezentată la TTC tehnologia unor dispozitive medicale, de dimensiuni la fel de mici ca şi implanturile, care sunt greu vizibile cu ochiul liber, sau atât de mari ca o maşină MRI. Implanturi pentru genunchi, coapsă şi umăr, stent-uri, stimulatoare cardiace şi defibrilatoare implantabile; şuruburi şi plăci pentru oase, au fost Încorporate într-o expoziţie clară, la scară naturală, arătând impactul fabricaţiei medicale asupra calităţii vieţii oamenilor. În afară de implanturi, tehnologia medicală poate însemna implanturi de proteze auditive, pompe pentru diabetici, tubare medicală, ochi bionici şi proteze.

Advanced Manufacturing Center (AMC), prezentat de către Gardner Business Media şi denumit „Manufacturing’s Solution Network”, s-a concentrat pe cinci tendinţe şi tehnologii – fabricaţia aditivă, automatizare, Automotive 2025, Modern Machine Shop’s Top Shops, stabilite pe baza analizei nivelurilor de calitate şi a fabricaţiei pe baza volumului de producţie maxim – care împinge înainte fabricaţia.

Vizitatorii au putut vedea „la prima mână” tehnologia Direct Metal Laser Sintering (DMLS®), care face posibilă producția economică a componentelor complexe în  cantităţi mici.

O expoziţie şi o prezentare făcută de către Rethink Robotics a făcut cunoştinţă  vizitatorilor cu Baxter Robot. Robotica asigură creşterea valorii unui angajat individual, prin eliberarea persoanei, pentru a-şi concentra atenţia asupra lucrărilor care pretind cunoştinţe umane sau evaluare umană. Baxter este unic prin aceea că este un robot absolut sigur şi interactiv, care poate fi şcolarizat prin simple manipulări şi butoane.

Automotive 2025 a oferit o privire fugară în viitor, cu o expoziţie care încorporeazăcaroseria sudată a automobilului General Motors Silverado şi o prezentare de către Ron Krupitzer de la Steel Market Development Institute, care a împărtăşit analize privind tendinţa spre structuri rezistente, uşoare şi care pot fi îmbunătăţite.

Analiza nivelelor de calitate ale Modern Machine Shop’s Top Shops a fost prezentată la AMC împreună cu câştigătorii Top Shops Honors Program, anunţaţi pentru analiza efectuată pentru patru categorii principale: echipament de prelucrare, practici din secţia de fabricaţie, strategii de afaceri şi resurse umane.

În zona fabricaţiei bazată pe principiul volumului maxim al producţiei, vizitatorilor li s-a prezentat o expoziţie asigurată de către ITAMACO „Google Glass & MTConnect” şi  XOEye şi au ascultat o prezentare despre cum o tehnologie în dezvoltare permite atât oamenilor, cât şi echipamentelor să colecteze şi să proceseze fapte de care au nevoie pentru obţinerea de rezultate mai bune.

Miles for Manufacturing 5K, un succes răsunător

Miercuri, 10 septembrie, Miles for Manufacturing 5K şi-a desfăşurat activitateafiind găzduită de către IMTSşi GIE Media. În ciuda frigului şi a condiţiilor create de ploaie, peste 150 de persoane au suportat plimbarea 5K.

Peste 15000 $ au fost ridicaţi şi donaţi către Austin Polytechnical Academy (APA), un colegiu şi un liceu de pregătire a carierelor, cu axare pe fabricaţie şi tehnologie, amplasată în zona de vest Chicago. Austin Polytech a fost fondat de către Chicago Manufacturing Renaissance Council în 2007, pentru a educa următoarea generaţie de lideri în fabricaţia modernă. Studenţii învaţă despre cariere sub toate aspectele industriei, de la producţia calificată şi inginerie la managementul şi proprietatea companiei.

Eelman a tras concluzia. „Există, deja, planuri în curs de elaborare pentru IMTS 2016. Cel mai interesant este extinderea expoziţiei şi a spaţiului pentru Smartforce Student Summit, la amenajările de la McCormick Place, care promite să facă ITMS 2016, probabil, cel mai mare din istorie.”

Comenzi semnificative înregistrate în timpul IMST

Expoziţia a avut o prezentare remarcabilă a unor noi tehnologii, care vor continua să revoluţioneze lumea producţiei. Aceste inovaţii, incluzând integrarea digitală a datelor, robotică automatizată, asigurarea calităţii pe flux, fabricaţia aditivă şi echipamentul tradiţional oferă soluţii tuturor producătorilor care sunt în căutarea unei productivităţi sporite şi a unor preţuri de cost diminuate. Indicii ale vânzărilor au putut fi conststate în întreaga expoziţie.

Kevin Schults, Director de Marketing, Hydromat, a afirmat că „Suntem încântaţi de rezultatele pe care le constatăm. Am avut rezultate bune la expoziţia din 2012, iar  acest an a fost chiar mai bun. Am vândut un centru de prelucrare cu doi arbori principali cu peste 1 milion $ în timpul expoziţiei şi am rămas cu un mare număr de comenzi de calitate pentru a ne acoperi capacităţile până în 2015.”Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.