O privire în viitorul industriei de maşini-unelte

Masini-Unelte

de DMG MORI Romania

O privire în viitorul industriei de maşini-unelte

Avanpremieră AMB 2016. DMG MORI, liderul inovaţiei în construcţia de maşini-unelte, oferă modalităţi ideale de atingere a transformării digitale prin soluţiile sale Software DMG MORI

În mod tradiţional DMG MORI expune o parte reprezentativă a celor mai innovative tehnologii atunci când AMB își deschide porțile pentru vizitatorii din întreaga lume.

Cu aproximativ 30 de exponate aparținând domeniilor de strunjire, frezare și domeniului tehnologiilor avansate, pe o suprafață de peste 2000 m², producătorul de mașini-unelte va oferi vizitatorilor o perspectivă a viitorului producției - în perioada 13-19 septembrie 2016. Inovațiile de pe parcursul evenimentului includ printre altele: a treia generație DMU 50 și soluția de automatizare Robo2Go - sistem ce poate fi utilizat pe mai multe mașini fără nevoia de cunoștințe prealabile despre roboți.

Soluţiile Software DMG MORI – Produse şi soluţii pentru transformarea digital

Un punct cheie în strategia digitalizării orientată spre client – a DMG MORI – este sistemul bazat pe aplicații CELOS®, ce a fost prezentat în premieră acum aproximativ 3 ani și care a continuat până în prezent să beneficieze de o dezvoltare consistentă și direcționată. Utilizând această interfață de utilizator pentru mașină și PC, angajații din atelierul de lucru și cei ce se ocupă cu planificarea lucrărilor pot manageria, documenta și vizualiza toate lucrările în curs, întreg procesul de producție, precum și datele mașinii.

Grație arhitecturii sale deschise, CELOS® permite schimbul de informații cu structurile de nivel superior în plus față de impactul pe care îl are în zona atelierului de lucru. CELOS® oferă clienților integrarea completă a utilajelor în organizația companiei creând simultan interfața producției prin așchiere în cyber producția viitorului.

Avantajele în practica de zi cu zi sunt convingătoare: 30% economie de timp la schimbarea sculelor și cu 50% mai mic timpul și efortul depus pentru calcularea valorilor tehnologice sau căutarea de informații importante, acestea fiind doar câteva dintre beneficiile care pot fi atinse cu CELOS®.

Clienții beneficiază, de asemenea, de dezvoltarea continuă a sistemului CELOS®, deoarece cu fiecare nouă lansare, DMG MORI implemen tează 50 de îmbunătățiri. În plus, DMG MORI va prezenta 10 noi aplicații CELOS® la AMB. Acestea vor include noul dezvoltator CELOS®, - CELOS® DEVELOPER APP prin care partenerii vor fi în măsură să-și dezvolte propria lor aplicație pentru prima dată.

FOTO 1. Un procent cu 30% mai scazut al timpilor de schimbare al sculelor și cu 50% mai mic in privința timpului și efortului necesar în calcularea valorilor tehnologice sau în cautarea informațiilor importante – sunt doar câteva din efectele pozitive ce pot fi obținute cu CELOS®

Programarea orientată în cadrul atelierului de lucru este în continuare de mare importanță, în special la producția pieselor singulare și la producția pieselor de dimensiuni reduse sau medii – și va rămâne la fel de importantă pentru o perioadă lungă de timp.

Lucrul cu ciclurile reprezintă un mod de lucru de ultimă oră și motivul pentru care ciclurile standard de strunjire, frezare și găurire au fost de mult timp parte a domeniului de aplicare a performanței comenzilor numerice moderne.

Bazându-se pe experiența de câteva decade în aplicații, DMG MORI a depășit cu mult standardul și are acum 24 de cicluri tehnologice exclusive

DMG MORI pentru domeniile de strunjire/strunjire–frezare sau frezare/frezare–strunjire în portofoliul său. Acest lucru permite operatorilor din atelier să programeze pe cont propriu chiar șI task-uri de prelucrare complexe direct pe mașină via dialog utilizând meniuri contextuale parametrizate cu până la 60% mai rapid.

FOTO 2. Varietatea larga de cicluri tehnologice aparținând DMG MORI contribuie la procesul de fiabilitate în programarea orientate spre atelierul de lucru, îmbunatațesc calitatea componentelor și asigura integrarea tehnologiei

Ca exemple remarcabile, putem include aici prelucrarea suprafețelor cu formă liberă utilizând interpolarea pe 5 axe sau diferite cicluri pentru tăierea angrenajelor sau producția roților dințate ale angrenajelor.

Alte elemente importante ale ciclului include sistemul MPC (Machine Protection Control) - pentru protecția mașinii, a pieselor de prelucrat și a sculelor, tool kit-ul 3D quickSET® pentru verificarea și corectarea preciziei cinematicii a mașinilor cu 4 sau 5 axe sau Application Tuning Cycle pentru adaptarea driverelor de avans în relație cu încărcarea mesei la apăsarea unui buton.

Premieră mondială: DMC 160 U duoBLOCK® - Productivitate maximă în prelucrarea grea

DMG MORI a răspuns întotdeauna cererilor în creștere în privința componentelor, cu viitoarele tehnologii CNC. Cel mai nou exemplu în această privință este noul DMC 160 U duoBLOCK®, ce va fi disponibil începând de la evenimentul AMB din acest an. Centrul universal de prelucrare în 5 axe cu schimbător de paleți se bazează pe principiul dovedit de gama duoBLOCK®, și în cea de-a 4–a sa generație oferă un procent supli­mentar de 30% stabilitate și acuratețe reducând în același timp consumul de energie cu 30%. Punctele de atracție inovative ale premierei mon­diale includ noul spindle cu cutie de viteze de 1800Nm 5X-torqueMASTER® și o deplasare în direcția Y, care acum a fost prelungită de la 1250 la 1600mm.

Prelucrarea grea face acum parte din rutina lucrărilor din domeniul ingineriei mecanice, la modul general - în domeniul aerospațial, de exemplu, sau în industria auto, pentru producția componentelor șasiului sau a blocurilor motoare. În acest sens, con­strucția robustă a conceptului duoBLOCK® brevetat oferă baza perfectă pentru prelucrarea produc­tivă și de înaltă precizie pe modelul DMC 160 U duoBLOCK®. Măsurile extinse pentru răcirea suplimentară a batiului mașinii și ghidajele lini­are de dimensiuni mari, drivere-le și spindle-ul cresc de asemenea, pe termen îndelungat, acu­ratețea acestui centru universal de prelucrare. Schimbătorul de paleți al modelului DMC 160 U duoBLOCK® poate manipula piese cântărind până la 4000kg, în timp ce deplasările pe axele liniare de 1600 x 1600 x 1100mm demonstrează că pie­sele de prelucrat pot avea de asemenea dimensiuni extrem de mari.

Premieră mondială: A doua generaţie DMC 210 U - Prelucrare grea productivă cu schimbător de paleţi

Rigiditatea maximă și acuratețea pe termen lung au reprezentat întotdeauna caracteristicile remarcabile ale mașinilor de portal de la DMG MORI, acestea fiind optimizate în continuare, în cea de-a doua generație de succes.

Cu o zonă de lucru vastă, construită în formă de cub și un program pentru axul principal de înaltă performanță, plus CELOS® în versiunea standard, noul model DMU 210 U este perfect echipat pentru cererile aflate în creștere de pe piață.

Grație numeroaselor opțiuni, acest echipa­ment, ce va fi disponibil chiar la timp pentru AMB, este ideal pentru inginerie mecanică în general și, în mod special, pentru sectoare ca cel al produc-ției de matrițe și scule și aerospațial. Zona de lucru vastă, construită în formă de cub, cu o depla­sare pe axele X și Y de 2100mm și pe axa Z de 1250mm, asigură un spațiu amplu.

Magazia sub formă de roată, inovativă și foarte rapidă, poate găzdui până la 303 scule (SK50 / HSK-A100) cu lungimi de maxim 900mm în ciuda cerinței minime de spațiu. Magazia standard sub formă de lanț are 60 de buzunare pentru scule și oferă opțiunea găzdurii unui motor spindle de 30000rpm. Cu un cuplu de 1800Nm, 52kW capacitate și 8000rpm, 5X torqueMASTER este un reper special printre celelalte spindle-uri dis­ponibile.

Grație gamei sale extinse de pivotare și a con­torului de interferență optimizat, acest angrenaj motor asigură prelucrarea grea a componentelor complexe în 5 axe. În plus față de echipamentul său și de performanța acestuia, DMG MORI a îmbunătățit, de asemenea, eficiența modelului DMU 210 U reducând costurile cu energia și realizând astfel o contribuție semnificativă la respectarea mediului înconjurător.

FOTO 4. Grație diversității echipamen­telor opționale, modelul DMU 210 P, a doua generație, este echipat optim pentru producția matrițelor, inclusiv a celor adânci, a blocurilor de rulmenți și a compo­nentelor integraleDMU 90 P duoBLOCK® - Prelucrare grea la un preţ atractiv al pachetului

Prelucrarea în 5 axe la cel mai înalt nivel reprezintă de asemenea amprenta personală a generației a 4-a a seriei de succes duoBLOCK®. Printre caracteristicile remarcabile putem puncta aici design-ul stabil al centrelor universale, acuratețea pe termen lung și precizia înaltă de până la 4 μm acuratețe de poziționare – chiar și în versiunea standard. Cu modelul DMU 90 P duoBLOCK®, DMG MORI prezintă acum un centru de prelucrare care va continua marșul triumfal al seriei.

Cel mai recent model este proiectat ca un pachet de producție cu 430Nm și motor spindle 52kW, spațiu pentru 60 scule SK50 plus o unitate de răcire IKZ (răcire prin sculă), garantând astfel o intrare economică în prelucrarea grea.

Aplicațiile în producția matrițelor și a sculelor, ca și în ingineria meca­nică generală, solicită investiții în echipamente de producție fiabile și de înaltă performanță.

DMG MORI a inclus prețul atractiv al modelului DMU 90 P duoBLOCK® în gama sa de centre universale.

Cu o deplasare pe axa X de 900mm și o greutate a piesei prelucrate de 1800 kg, surclasează modelul mai mic DMU 80 P duoBLOCK®. În privința echipamentului său tehnic, DMG MORI s-a concentrat pe prelu­crarea grea și oferă modelul DMU 90 P duoBLOCK® - reprezentând un pachet de mașină echipat corespunzător.

 


Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.