OKUMA şi soluţia Esprit CAM, un parteneriat de succes

Masini-Unelte

de GreenBau Tehnologie

OKUMA şi soluţia Esprit CAM, un parteneriat de succes

 

În urma parteneriatului extern, realizat între Okuma şi Esprit, firma GreenBau Tehnologie promovează acest parteneriat în România, cu scopul de a oferi soluţii complete firmelor din domeniul prelucrărilor mecanice.

Comanda numerică a maşinilor OKUMA este una dintre cele mai puternice, rapide, inteligente şi complete comenzi numerice existente pe piaţă, având CPU dual core, capacitate de memorare 2 GB, HDD 160 GB, în câteva secunde încarcă un program de 2MB (echivalent cu memoria buffer de lucru/operare), etc.

ESPRIT CAM (dezvoltat de compania DP Technology) a creat şi adaptat o întreagă bibliotecă de postprocesoare pentru toată gama de maşini OKUMA, a creat strategii de maşinare optimizate pentru orice tip de prelucrare, punând în valoare înalta tehnologie şi puterea maşinilor OKUMA, indiferent de configuraţia acestora.

Având în vedere că ESPRIT CAM este 100% compatibil Windows, se poate instala direct pe comanda numerică OSP a maşinilor OKUMA, se poate realiza programarea, testarea programelor direct pe maşină, iar eventualele modificări, care ar trebui efectuate în program, se pot realiza direct pe CNC-ul maşinii, fără a fi necesar ca mai întâi să se realizeze modificările pe PC şi ulterior să fie transferate pe maşină, scurtându-se astfel timpii de setare ai maşinii.

ESPRIT CAM este un sistem software de înaltă performanţă care acoperă o gamă completă de aplicaţii pornind de la frezarea în 2 până la 5 axe, strunjire de la 2 la 22 axe, multitasking, precum şi prelucrări de mare viteză (High Speed) de la 3 la 5 axe.

Strungurile multifuncţionale din seria OKUMA MULTUS reprezintă un enorm potenţial de profitabilitate şi câteodată programarea lor reprezintă o adevărată provocare, corespunzătoare complexităţii reperelor care se pot prelucra pe această maşină, fiind cazul în care soluţia CAM ESPRIT se poate utiliza cu succes.

Alte aplicaţii complexe, precum cele care se prelucrează pe maşinile în 5 axe, se pot realiza cu succes folosind ESPRIT CAM. 

Vă invităm la DEMO METAL 2013 să vedeţi live aplicaţia ESPRIT, instalată direct pe CNC-ul strun­gului multifuncţional  OKUMA MULTUS B300W.­