DMG MORI Pfronten: Soluţii integrate de fabricaţie pentru procese complete

Masini-Unelte

de DMG MORI Romania

DMG MORI Pfronten: Soluţii integrate de fabricaţie pentru procese complete

În anul EMO, când toate marile companii așteaptă expoziția pentru a lansa noile echipamente, DMG MORI a organizat în perioada 22-26 ianuarie evenimentul Porți Deschise din cadrul DECKEL MAHO Pfronten la același nivel ca întotdeauna, având toate ingredientele incluse: prezentarea mașinilor de înaltă tehnologie și premiere mondiale.

Pe o suprafață de 7500 de mp au fost prezen- tate în fața unui număr impresionant de clienți și jurnaliști, 70 de mașini de tehnologie ridicată, cu 20 de soluții de automatizare – demonstrându-se în direct crearea de plus-valoare prin intermediul automatizării complete, și 2 premiere mondiale: DMP 70 și LASERTEC 125 Shape. Tematica abordată, orientată spre viitor, a fost reprezentată de subiecte legate de domeniul digitalizării, automatizării și fabricației aditive.

Octavian ANDRIȚOIU, Managing Director DMG MORI România

"Open House Pfronten este cel mai important eveniment anual organizat de concernul DMG MORI. Și în acest an evenimentul Open House Pfronten desfășurat în perioada 22 - 26 ianuarie 2019 s-a ridicat la înălțimea așteptărilor celor peste 8000 de vizitatori ce au trecut pragul expoziției în decursul celor 5 zile de prezentări, demonstrații live și seminarii.

Highlight-urile acestui eveniment au gravitat în jurul conceptelor puternic promovate în prezent de către grupul DMG MORI în industria de mașini-unelte, ce vor beneficia de o susținere și o dezvoltare continuă și în viitor. Acestea sunt Digitization (tur digital al fabricii), Automation (noua soluție de automatizare PH 400), Additive Manufacturing (prezentarea noului Lasertec 12 SLM; OPTOMET).

Timp de 5 zile, pe o suprafață de peste 7500 mp, au fost prezentate peste 70 de mașini high-tech, încorporând cele mai noi tehnologii și soluții complete de prelucrare DMG MORI. Aici putem evidenția cele două premiere mondiale: centrul de prelucrare vertical de mare viteză pentru producția de serie: DMP 70 și modelul Lasertec 125 Shape pentru texturare 3D cu laser a pieselor cu o greutate de până la 2600 kg.

Din România, ne-au onorat cu prezența 52 de companii. Dorim să le mulțumim pe această cale pentru încrederea și susținerea acordată brand-ului DMG MORI, dovedită o dată în plus prin concretizarea a numeroase noi proiecte în cadrul acestui eveniment. Dorim să le transmitem că beneficiază de tot angajamentul și suportul nostru în întreprinderea cu succes a proiectelor prezente și viitoare."

Premieră mondială: DMP 70

Maşină dinamică, pentru cele mai variate industrii DMG MORI a conceput o mașină extrem de compactă cu o amprentă la sol de doar 4,2 m² pentru aplicații în tehnologia medicală, pentru ateliere de producție, dar și pentru sectorul aerospațial și alte industrii exigente. Căile de acces cu dimensiunile de 700 x 420 x 380 mm oferă spațiu pentru o gamă variată de piese, făcând din DMP 70 completarea perfectă a parcului existent de mașini. DMP 70 poate prelucra piese complexe foarte dinamic, cu viteze de avans ridicate de până la 60 m/min și accelerație de până la 2 g. Schimbarea sculei este dinamică, cu un timp de schimbare așchie-la-așchie de 1,5 secunde. Magazia de scule poate include până la 25 de scule, iar pensetele sale metalice îi asigură robustețea pe termen lung. Un batiu robust din fontă, dintr-o singură bucată, sistemele de măsurare directă, absolută a cursei, ca soluție standard și sistemul de răcire optimă asigură precizia necesară acestei mașini. Soluțiile de automatizare, cum ar fi sistemul WH 3 CELL pentru manipularea pieselor prezentat în cadrul evenimentului, pot fi conectate în mod flexibil din partea dreaptă, cea stângă sau din față.

 

Premieră mondială: LASERTEC 125 Shape

Structurarea eficientă a suprafeţelor matriţelor de mari dimensiuni

LASERTEC 125 Shape a fost conceput în mod special pentru structurarea suprafețelor matrițelor de dimensiuni mari de până la ø 1.250 x 700 mm pentru piese având greutăți de cel mult 2.600 kg (disponibil opțional cu acționare tandem). Comutatorul Z de mare viteză, opțional, crește viteza de deplasare în direcția Z de la 1,5 m/s la 4 m/s, în timp ce laserul ajunge la o frecvență a impulsurilor de până la 1.000 kHz. Calitatea texturii a putut fi optimizată suplimentar, menținând în același timp vitezele ridicate de prelucrare. Rezultă astfel timpi de prelucrare cu până la 69% mai scurți și, prin urmare, costuri semnificativ mai scăzute pe piesă. care a producției și un sistem de comandă complet integrat, precum și zona de Pregătire și Producție pentru procesul digi- tal de producție a unei inserții de matriță – de la planificarea operațiunii utilizând un sistem CAD/CAM (Siemens NX) și CELOS Versiunea pentru PC, până la producția pe DMC 1850 V cu CELOS Versiunea 5.

 

 

Digitalizare integrată

Produse şi soluţii pentru digitalizarea integrată a proceselor de fabricaţie

În calitate de pionieri ai digitalizării în domeniul producerii de mașini-unelte, DMG MORI continuă să considere digitalizarea un domeniu strategic de viitor. Sub motto-ul ,,Digitalizare integrată”, DMG MORI a prezentat produse și soluții digitale pentru producția conectată în rețea.

Au fost prezentate zona de Planificare a Producției, cu planificarea forței de muncă, o planificare a producției și un sistem de comandă complet integrat, precum și zona de Pregătire și Producție pentru procesul digital de producție a unei inserții de matriță – de la planificarea operațiunii utilizând un sistem CAD/CAM (Siemens NX) și CELOS Versiunea pentru PC, până la producția pe DMC 1850 V cu CELOS Versiunea 5.

Turul   s-a   finalizat   cu  Monitorizare prin  intermediul  DMG  MORI   Messenger, Condition Analyzer, Performance Monitor și Production Cockpit, în domeniul Servicii și Mentenanță, fiind utilizat WERKBLiQ.

În cadrul Centrului Tehnologic de la DECKEL MAHO Pfronten, printre altele, platforma conectată în rețea cu furnizori multipli permite gestionarea mentenanței unui total de opt centre de frezare  cu 5 axe, trei mașini universale de rectificare plană a suprafețelor și 17 centre de frezare.

Mai mult, beneficiile serviciului de asistență directă cu noul NETservice care include SERVICEcamera au fost prezentate în direct vizitatorilor.

Automatizare

Crearea de plus-valoare prin soluţii complete de automatizare

Mașinile automatizate reprezintă componentele de importanță maximă pentru fabricile digitale și, prin urmare, fac parte integrantă din Industry 4.0. Parteneriatul DMG MORI HEITEC sprijină DMG MORI în dezvoltarea și realizarea de soluții de automatizare flexibile, precum manipularea piesei. Experiența de automatizare pentru manipularea paleților este integrată direct în fabricile de producție ale DMG MORI. Interacțiunea dintre tehnologia de producție DMG MORI și automatizarea DMG MORI HEITEC asigură utilizatorului soluții personalizate, integrate și fiabile – totul dintr-o singură sursă. Serviciile suplimentare din partea DMG MORI HEITEC includ configurarea prin operarea sistemului – incluzând modificarea sau extinderea sistemului pentru produse suplimentare.

Cele mai recente exemple privind experiența de automatizare a DMG MORI sunt Robo2Go a 2-a generație pentru manipularea flexibilă a pieselor pe strunguri și gama variată de sisteme de manipulare a paleților. PH 150 cu până la 12 paleți și o sarcină de maxim 250 kg a fost expus pe DMU 65 monoBLOCK, DMU 85 monoBLOCK fiind prezentat cu noul PH 400. PH 400 este sistemul ideal de automa- tizare a paleților pentru încărcarea pieselor de mari dimensiuni de până la 800 kg pentru mașinile DMU. Acesta este disponibil de asemenea pentru DMU 80 P duoBLOCK și DMU 90 P duoBLOCK pentru paleți cu o greutate de până la 800 kg.

Fabricaţia aditivă

 

Soluţii inteligente de software pentru parametri optimi de proces Beneficiind de o poziție puternică la nivel global, cu o experiență de peste 20 de ani în Fabricația aditivă a componentelor metalice, DMG MORI reprezintă tehnologia inovatoare de producție și service-ul la nivel mondial. Portofoliul său include patru fluxuri de proces complete pentru procesele aditive cu duză de pulbere și cu pat de pulbere. Pentru această ofertă completă, DMG MORI combină mașinile sale de fabricație aditivă din seriile LASERTEC 3D și LASERTEC SLM cu centrele de prelucrare din portofoliul extins de mașini-unelte. Dezvoltarea continuă a fabricației aditive este  Portofoliul DMG MORI include patru fluxuri complete de proces pentru procesele aditive cu duză de pulbere și cu pat de pulbere. demonstrată de producătorul de mașini-unelte prin cea mai recentă lansare, LASERTEC 12 SLM și prin soluția software inovatoare OPTOMET. Academia DMG MORI completează gama de servicii în Fabricația aditivă cu o abordare prin consultanță, concepută special pentru acest sector.

Având un diametru de focalizare de doar 35 µm, noul LASERTEC 12 SLM este de patru ori mai precis decât standardul industrial existent. Acesta permite o rezoluție semnificativ mai fină a structurii, ceea ce, la rândul său, permite grosimi mai mici ale pereților. În același timp, mașina cu pat de pulbere oferă un volum de construcție de 125 x 125 x 200 mm, unic pentru această clasă de precizie. Conceptul Stealth ușor de utilizat și modulul pentru pulbere rePLUG – cunoscut de la a 2-a generație de LASERTEC 30 SLM pentru schimbări ale materialului în mai puțin de 2 ore – garantează un nivel ridicat al automatizării procesului și siguranță sporită în timpul operării.

Cu o cotă de 30% deținută în cadrul dezvoltatorului de software indian INTECH, DMG MORI a deschis accesul către un know-how important în software și tehnologie pentru producția generativă. În calitate de pionier în domeniul printării 3D în India, compania s-a specializat în Fabricația aditivă și, prin urmare, în soluțiile software conexe – incluzând inteligența artificială pentru această industrie. Unul dintre primele rezultate ale acestei colaborări este reprezentat de noul software OPTOMET, furnizat de INTECH pentru seria LASERTEC SLM. Acesta calculează în mod automat parametrii optimi ai procesului. Astfel se simplifică programarea și rezultă calități ale suprafețelor mult îmbunătățite și carac- teristici reproductibile ale materialului. 

Excelenţă în tehnologie

Domeniul Aerospaţial

Datorită implicării sale timpurii în dezvoltarea produselor, în planificarea de noi unități și locuri de producție de către clienți, Centrul de Excelență Aerospațială DMG MORI de la DECKEL MAHO Pfronten poate dezvolta soluții de fabricație optime și complete pentru sectorul aerospațial. DMG MORI are o experiență de peste 20 de ani în tehnologie, de la frezarea complexă simultană cu 5 axe până la prelucrarea integrală utilizând tehnologia de frezare-strunjire, incluzând integrarea rectificării și frezarea ULTRASONICĂ. Elementele de interes ale Centrului de Excelență Aerospațială DMG MORI sunt reprezentate de aplicații specifice industriei, ca de exemplu o soluție cu cap unghiular pentru producția de carcase pe DMU 125 FD duoBLOCK. Aici sculele din partea frontală pot fi schimbate în mod automat. Centrul de Comandă a Sculelor (CCU), realizat cu senzori pe mașina DMC 65 monoBLOCK, oferă o mai mare fiabilitate procesului, permițând o reacție promptă în cazul uzurii neplanificate a unei scule, astfel încât piesa și mașinile să fie protejate împotriva deteriorării.

Matriţe

DMG MORI a considerat întotdeauna importante aplicațiile pentru matrițe, care, pe de o parte, au avut ca rezultat o experiență enormă în acest domeniu și, pe de altă parte, au condus la soluții tehnologice inovatoare. Proiectele versatile din cadrul Centrului de Excelență pentru Matrițe DMG MORI s-au con- centrat pe o gamă extrem de variată de piese – de la poansoane de 10mm până la matrițe de piese de 6.000 mm, pentru toate existând spațiu suficient pe centrul de prelucrare XXL. Cea mai recentă prezen- tare din acest domeniu este DMU 600 P cu masă dublă. Ciclul Tehnologic DMG MORI VCS Complete de pe DMC 85 monoBLOCK asigură o bună precizie. Mai mult, DMG MORI poate garanta suprafețe de până la 0,15 µm cu acționări liniare precise și fiabile, sisteme de măsurare cu MAGNESCALE și arbori principali speed MASTER cu turații până la 30.000 rpm și arbori principali HSC cu 60.000 rpm. DMG MORI a stabilit în permanență noi nivele în dome- niul structurării suprafețelor cu seria LASERTEC Shape, pentru a oferi clienților săi soluții complete de fabricație.

DMQP

Garanţia calităţii datorită parteneriatelor în inovare şi certificatului DMQP

Cea mai înaltă performanță a mașinilor și cea mai bună calitate a componentelor pot fi obținute doar printr-o tehnologie coordonată și certificată și prin componente periferice. DMG MORI își stabilește astfel cerințele ridicate de calitate în domeniul de aplicare a programului de Produse Calificate DMG MORI (DMQP).

Pilonii de sprijin ai garantării calității DMG MORI sunt numeroșii ani de parteneriate în inovație pentru componente periferice și accesorii. Partenerii DMQP trebuie să îndeplinească cele mai stricte cerințe referitoare la capacitatea de inovare, experiență tehnologică și calitate. Interfețele coordonate, conectivitea securizată, prețul mentenanței și condițiile de garanție definite asigură productivitatea optimă a soluțiilor de fabricare pentru clienții DMG MORI.

Concomitent, DMG MORI a început, de curând, să ofere clienților săi certificate DMQP. Prin certificatul DMQP se oferă clienților DMG MORI beneficii unice: o selecție variată de sisteme de scule de înaltă performanță, alcătuită în mod individual de experții parteneri DMQP în condiții exclusive.


Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.