TRUMPF – cel mai bun an din istoria firmei

Masini-Unelte

de Trumpf Laser+Machinery

TRUMPF – cel mai bun an din istoria firmei

La conferinţa de presă anuală organizată la sediul său din Ditzingen, TRUMPF a prezentat rezultatele obţinute la încheierea exerciţiului financiar 2011/2012. Grupul, care produce maşini-unelte, tehnologie laser şi tehnologie medicală, a realizat o cifră de afaceri de 2,33 miliarde Euro, ceea ce reprezintă o creştere cu 15% faţă de anul anterior şi, totodată, cel mai bun rezultat din istoria firmei. 

 

Aceasta s-a datorat, în mod special, succesului obţinut în întrega lume de sistemele de producţie fabricate de TRUMPF. Divizia maşinilor-unelte, care deţine ponderea cea mai mare în cifra de afaceri a grupului (peste 80%), a cunoscut, datorită gradului ridicat de flexibilitate, complexitate şi fiabilitate al acestora, o creştere de 17%, ceea ce a permis câştigarea de noi cote de piaţă. Creşterile cele mai importante au fost în Statele Unite (23%), în Germania (14%) şi în China (9%). Cifrele arată o diminuare a ratei de creştere în China şi o revenire importantă a activităţii industriale, la nivelul anilor anteriori perioadei de criză, în zona Europeană şi în cea Nord-Americană.

 

TRUMPF continuă să ţintească şi în anul următor către o creştere, fiind bine poziţionată în cele mai importante pieţe. Pentru atingerea acestui scop, au fost dublate spaţiile de producţie în China. În Statele Unite se prevăd, de asemenea, creşteri importante, comparativ cu perioadele anterioare. Chiar şi în unele ţări europene atinse serios de criză, precum Spania, se aşteaptă o creştere a cotei actuale de piaţă. De asemenea, în anul care a trecut, TRUMPF a creat peste 1.000 de noi locuri de muncă, numărul angajaţilor Grupului ajungând, acum, la peste 9.600.

Considerând inovarea ca pe un factor cheie pentru succes, TRUMPF a continuat să investească serios în cercetare-dezvoltare. Cheltuielile alocate acestui sector au fost, în anul anterior, de 193 milioane Euro (8,3% din cifra de afaceri), numărul celor care au ca preocupare dezvoltarea de tehnologii, produse şi echipamente noi fiind de peste 1.300.