TRUMPF implementează conceptul de Industry 4.0 în propria fabrică pilot

Masini-Unelte

de Trumpf Laser+Machinery

TRUMPF implementează conceptul de Industry 4.0 în propria fabrică pilot

Industry 4.0, supranumită a patra revoluție industrială, este un concept inovator care are ca scop crearea ,,fabricilor inteligente’’, care folosesc tehnologii de comunicare pentru a digitaliza procesele de producție, exploatând la maximum potențialul IT&C, în special al internetului, pentru a-și alinia produsele, procesele și serviciile la era digitală.

TRUMPF a tradus conceptul de Industry 4.0 în practică, în cadrul expoziției proprii - INTECH 2016, desfășurată la Ditzingen, în perioada 19-23 aprilie 2016, la sediul său central. În cadrul acestui eveniment, TRUMPF a prezentat propria fabrică pilot, care ilus­trează elocvent ce înseamnă industria conectată la era digitală. A luat propria unitate de prelucrare a tablei - care putea fi asimilată unei întreprinderi tradiționale care produce confecții metalice – și a transformat-o într-o ,,fabrică inteligentă’’, digitalizând fluxurile procesului de fabricație. Rezultatul are la bază propriile soluții de conectare, TruConnect și platforma digitală de business AXOOM.

Astfel, un sistem de monitorizare și control supraveghează procesul de producție, afișează și evaluează funcționarea mașinilor – o soluție interactivă și comodă, care tri­mite un flux de informații actualizate în timp real, despre procesul de producție, direct către dispozitive portabile.

În cadrul Forumului TruConnect, vizitatorii au putut să identifice soluții personalizate de conectare și automatizare, astfel încât să-și transforme propriile afaceri în ,,fabrici inteligente’’ care optimizează și eficientizează procesul de producție. (Sursa foto: TRUMPF)


  • Articol selectat în secțiunea specială Industry 4.0