Un altfel de eveniment: Demo Metal

Masini-Unelte

de T&T

Un altfel de eveniment: Demo Metal

Eveniment strategic, dedicat industriei de prelucrare a metalelor

Demo Metal îşi întărește poziţia de târg specializat pentru industria prelucrării metalelor prin sectorizarea spaţiului pe palierele unui flux de producţie, accentul punându-se pe integrarea maşinilor-unelte de ultimă generaţie.

Pentru că în industrie este esenţial know-how-ul, propunem un spaţiu în care importanţi specialişti sunt invitaţi să împărtășească celor prezenţi ultimele noutăţi, cu scopul de a construi un mediu eficient de lucru şi o industrie productivă.

Astfel, la Demo Metal am introdus un nou concept ce îşi propune să revigoreze interconectarea în mediul industrial:

Know-how Transfer Forum - locul de interacţiune al specialiştilor, în care fiecare vizitator şi expozant este aşteptat să îşi actualizeze cunoştinţele şi să intre în contact cu importanţi specialişti din industrie şi din domenii conexe. În calitate de vizitator, nu trebuie ratată ocazia de a adresa întrebări despre noile tehnologii, inovaţiile şi procedeele de fabricaţie din domeniul prelucrărilor mecanice. Veţi putea obţine răspunsurile necesare organizării eficiente şi profitabile a întreprinderilor sau secţiilor în care activaţi, având drept rezultat final creşterea productivităţii.

Am concentrat în Know-how Transfer Forum o serie de conferinţe care să ofere soluţii pentru cele mai pregnante probleme cu care se poate întâlni o companie sau un specialist din industrie.

Plecând de la acestea, pe parcursul acestor zile de conferinţe puteţi audia teme de interes, actuale, prin care să aflaţi:

 • Cum folosirea unor materii prime de calitate conduce la realizarea unor economii semnificative
 • Noi metode de analiză şi reducere a costurilor de prelucrare pentru a creşte profitabilitatea şi eficienţa economică şi tehnologică
 • Soluţiile de prelucrare şi finisare a pieselor cu ajutorul maşinilor-unelte, sculelor şi instalaţiilor de finisare, de ultimă generaţie, pentru optimizarea proceselor şi scurtarea timpilor de lucru
 • Teme legate de managementul investiţiilor pentru a lua cea mai potrivită decizie conform situaţiei personalizate a fiecărei companii
 • Cum soluţiile CAD-CAM de ultimă generaţie duc la creşterea competitivităţii pe paliere tehnologice
 • Managementul resurselor umane în industria prelucrărilor mecanice
 • Cele mai noi oferte de echipamente ale expozanţilor, echipamente ce oferă randamente maxime în procesele tehnologice. 

Participarea la Demo Metal şi Know-how Transfer Forum va aduce un aport semnificativ în dezvoltarea dumneavoastră profesională prin actualizarea cunoştinţelor, aflarea unor noi idei de optimizare şi soluţii de eficientizare a activităţilor productive, prin luarea pulsului industriei şi astfel prin cunoaşterea direcţiei în care se îndreaptă industria prelucrărilor mecanice din România.

Pentru informaţii actualizate despre Demo Metal şi Know-how Transfer Forum (programul conferinţelor, titluri şi companii), vă invităm să accesaţi site-urile www.ttonline.ro ; www.demometal.ro sau vă puteţi abona la newsletter-ul T&T, la adresa marketing@tehnicmedia.ro 

La eveniment vor participa companii cu renume pe piaţa industrială românească. În continuare vă prezentăm câteva declaraţii ale reprezentanţilor unor importante companii participante la Demo Metal, precum şi date despre noutăţile pe care acestea le vor prezenta în cadrul evenimentului.

Specialiştii Amada din Germania şi România vă aşteaptă la Demo Metal 2012

,,Venim în România, la prima ediţie Demo Metal, pentru a prezenta tehnologia de înaltă clasă oferită de grupul japonez AMADA CO. Prezenţa noastră în România în ultimii 20 ani şi numărul de utilaje vândute ne prezintă ca un partener de încredere pentru afacerea dvs. Mulţumim organizatorilor Demo Metal pentru invitaţie şi suport în pregătirea târgului. Vă aşteptăm cu drag în standurile AMADA!” Paul Munteanu – Director vânzări pentru România, Amada Gmbh Germania

Paul Munteanu – Director vânzări pentru România, Amada Gmbh Germania 

AMADA Gmbh, parte a grupului japonez AMADA CO, numărul 1 mondial în producţia şi vânzarea de tehnologie Laser, Punching, Abkant, Debitare, Software, Automatizare, vă invită la Demo Metal 2012. În cadrul târgului, specialiştii Amada vor face demonstraţii live de îndoire şi ştanţare a tablelor de oţel. Tehnologia Amada prezentată se adresează clienţilor care procesează table din aluminiu, oţel inox şi oţel. Sculele folosite pe maşinile de îndoit sunt marca Amada, de înaltă rezistenţă, produse în Austria pentru clienţii din Europa. Învelişul de Amanit folosit la protecţia sculelor Amada duce la o durată de viaţă foarte ridicată. Vor putea fi observate operaţiuni de găurire, îndoire, debavurare, roluire, cu scule Amada produse în Germania pentru clienţii din Europa. În zona Amada din cadrul Demo Area, sunt aşteptaţi clienţii care vor să testeze propriile produse sau idei tehnologice. Vizitatorii standurilor Amada vor avea suport tehnic şi comercial, atât pentru maşinile expuse, cât şi pentru tehnologia Laser de tăiere, Debitare cu ghilotina, Sudură în puncte, Presare cu servo prese.

INICAD Design prezintă soluţii performante CAD – CAM la Demo Metal 2012

,,În cadrul Demo Metal INICAD Design va face demonstraţii ale performanţelor programelor din portofoliu prin care speră să ofere soluţii de calitate partenerilor industriali din domeniul prelucrării materialelor metalice, mai ales pentru firmele care concep, proiectează şi realizează matriţe de injecţie şi / sau turnare. Radu Canarache - Director Inicad Design SRL. 

Radu Canarache - Director Inicad Design SRL 

Prin gama de produse software din portofoliu, INICAD Design poate oferi soluţii performante în domeniul proiectării şi fabricaţiei asistate conform cerinţelor actuale impuse de domeniul prelucrărilor prin aşchiere. În cadrul Demo Metal specialiştii de la INICAD Design vor prezenta ultimele noutăţi în domeniul proiectării reperelor printr-o nouă abordare dinamică a procesului de concepţie, utilizând programele SPACE CLAIM şi IRON CAD. În domeniul fabricaţiei asistate se vor prezenta noutăţile şi facilităţile oferite de versiunea 10 a programului CIMATRON E, pentru rezolvarea unor probleme de prelucrare prin aşchiere pentru piese cu suprafeţe complexe. În domeniul optimizării prin simulare a proceselor de fabricaţie se vor prezenta avantajele utilizării programului specializat NCSIMUL pentru verificarea, corectarea şi optimizarea programelor de comandă numerică înaintea încărcării acestora pe maşinile reale. 

Guhring Noutăţi la Demo Metal

Participarea noastră la Demo Metal 2012 este gândită ca un dialog pe bază de informaţii directe şi practice cu actualii şi viitorii noştri clienţi din România şi ca o încercare de a consolida constituirea unei comunităţi profesionale şi de afaceri pentru cei care sunt activi sau doresc să înceapă o activitate în industria prelucrărilor mecanice prin aşchiere. Suntem pregătiţi cu o echipă de specialişti care să poată oferi soluţii şi răspunsuri la toate solicitările din domeniul alegerii şi exploatării performante şi economice ale sculelor aşchietoare rotative pe care le producem în Grupul Guhring. Ne bucurăm, ca la Demo Metal 2012, să vă prezentăm toate noutăţile din sfera produselor şi serviciilor Guhring, precum şi să vă convingem de capacitatea lor de performanţă. Ing. Petru Macavei, Director vânzări Guhring.

Numeroase standarde de origine Guhring, de exemplu tehnologia de acoperire TiN sau tehnologii de ungere minimală (MQL), au creat tendinţe în industria de scule aşchietoare:

 •  Noua acoperire Signum - una dintre cele mai dure acoperiri tip nitrură de pe piaţă - pentru sculele pentru prelucrarea eficientă a materialelor compozite;
 • Conceptele specifice pe client, de Tool–Management, combină modulele: planificarea proceselor, logistica, exploatarea sculelor şi recondiţionarea lor adaptate la cerinţele concrete ale clientului;
 • Noua generaţie de sisteme de gestionare Guhring – eliberare în exploatare a sculelor - acoperă soluţiile de la un atelier simplu la lanţurile de proces complexe, pentru întreaga paletă de activitate logistică.

Cele mai mult de 600 de patente eliberate în toată lumea sunt dovada capacităţii efective de inovare a Grupului Guhring

ALFLETH Engineering AG la Demo Metal 2012 

,,Firma noastră, ALFLETH Engineering AG, sprijină iniţiativa organizatorului şi participă cu plăcere la prima ediţie a târgului DEMO METAL 2012. Suntem convinşi că specialiştii români au nevoie de un forum pentru extinderea cunoştinţelor lor în domeniul prelucrării metalelor. Noi suntem capabili să consiliem în detaliu vizitatorii, în următoarele domenii: • Frezare • Găurire în coordonate şi rectificare • Strunjire • Rectificarea pieselor cilindrice şi cubice • Lepuire • Nituire • Matriţerie Vă aşteptăm la Demo Metal, la standul nostru - nr. 24!” Thomas Alijew, CEO ALFLETH Engineering AG. 

ALFLETH Engineering AG este o companie elveţiană de inginerie şi comerţ cu filiale proprii în Europa Centrală şi de Est. Activitatea de bază a companiei este comerţul cu maşini-unelte de la cei mai cunoscuţi producători din Elveţia, Germania, Franţa şi Italia. Pe piaţa din România reprezintă companii precum:  Affolter Technologies SA, Baltec Maschinenbau AG, Benzinger GmbH, Burkhardt + Weber Fertigungssysteme GmbH, Fehlmann AG Maschinenfabrik, Ghiringhelli S.p.A., Henninger GmbH & Co. KG, HURON GRAFFENSTADEN S.A., I.M.S.A., JYOTI CNC AUTOMATION PVT. LTD., Kellenberger L. & Co. AG, Klein Maschinenbau e. K., Mandelli Sistemi S.p.A., MORA Metrology GmbH, Rihs Maschinenbau AG, ROBBI GROUP S.R.L., ROSA ERMANDO S.p.A., Schneeberger J. Maschinen AG, Stähli Läpp Technik AG, Star Micronics AG, Weiler Werkzeugmaschinen GmbH.

Noii furnizori din portofoliul Pătraşcu & Gane Engineering, prezentaţi la Demo Metal

Pătraşcu & Gane Engineering Company SRL, în calitatea sa de furnizor de produse, echipamente şi tehnologii destinate industriei construcţiilor de maşini, va prezenta la prima ediţie Demo Metal ultimele noutăţi apărute în portofoliul de produse în decursul anului 2011. Vă invităm la standul nostru pentru a viziona produsele şi pentru a vă prezenta proiectele pe care le putem aborda împreună, prin prisma experienţei noastre şi a furnizorilor noştri. Dorinel Iazu, General Manager Pătraşcu & Gane Engineering Company SRL.

 

În cadrul Demo Metal, vor fi prezentaţi furnizori şi produse nou intrate în portofoliul companiei:

 • EMAG – furnizor german de soluţii destinate prelucrării pieselor prin aşchiere în producţie de masă.
 • ACCUTEX – producător de maşini de electroeroziune cu fir, de mare performanţă si productivitate.
 • SKM – maşini de prelucrare prin electroeroziune cu electrod. Variantele cu acţionări CNC, NC, manuale şi maşini de găurit.
 • FEELER – cel mai mare producător de maşini-unelte din Taiwan.
 • QUICK TECH – o gama de strunguri automate de tip SWISS pentru prelucrări complet automate din bară de până la 60 mm.
 • PALMARY – produce maşini de rectificat rotund cu şi fără centru cu comandă CNC, NC sau clasică.
 • SFY – furnizor de centre de prelucrare în 5 axe şi de centre de prelucrare pentru gravură în 3-5 axe.

Laser Technology prezintă surse de sudare robotizată la Demo Metal

LASER TECHNOLOGY SOLUŢII GLOBALE SRL este o companie tânără, născută din necesitatea de a oferi industriei din România soluţiile de care are nevoie pentru a deveni competitivă pe piaţa internaţională, atât prin calitatea produselor cât şi prin reducerea costurilor de producţie. Salutăm iniţiativa organizatorilor de a pune bazele unei expoziţii dedicată creşterii nivelului tehnologic din industria prelucrării metalelor şi avem deplina convingere că Demo Metal 2012 va reprezenta un succes pentru toate părţile implicate: vizitatori, organizatori şi expozanţi. Vă invităm pe această cale să luaţi parte la Demo Metal 2012! Sorin UDREA – General Manager SC LASER TECHNOLOGY SOLUŢII GLOBALE SRL. 

Sorin UDREA – General Manager SC LASER TECHNOLOGY SOLUŢII GLOBALE SRL 

Cum se poate investi inteligent în surse de sudare robotizată fără a limita capacitatea de producţie în viitor? Cum se pot reduce costurile de producţie prin alegerea inteligentă a echipamentelor şi accesoriilor de sudare? Răspunsul la aceste întrebări precum şi la multe altele pot fi aflate în standul LASER TECHNOLOGY SOLUŢII GLOBALE de la Demo Metal 2012 şi în cadrul KNOW-HOW TRANSFER FORUM, unde specialiştii companiei vor fi la dispoziţia publicului interesat cu informaţii detaliate şi sfaturi adecvate necesităţilor acestuia. LASER TECHNOLOGY SOLUŢII GLOBALE împreună cu partenerii săi, firma germană DINSE GmbH, vor prezenta cele mai avansate echipamente şi accesorii de sudare destinate aplicaţiilor robotizate, automatizate şi/sau manuale. Aceste produse sunt realizate la cele mai înalte standarde de calitate şi aduc utilizatorilor multiple avantaje. Nu ezitaţi să contactaţi echipa de specialişti de la standul LASER TECHNOLOGY SOLUŢII GLOBALE, care vă poate oferi toate informaţiile de care aveţi nevoie.

Yamazaki Mazak şi Mazarom Noutăţi la Demo Metal

,,Compania Yamazaki Mazak şi reprezentanta acesteia în România, societatea comercială Mazarom Impex srl, au plăcerea să vă invite să vizitaţi standul expoziţional organizat în cadrul Demo Metal 2012, în perioada 30 Mai – 02 Iunie 2012. Compania Yamazaki Mazak este cel mai mare producător mondial de maşini-unelte cu comandă numerică, fiind un adevărat inovator în acest domeniu. De-a lungul timpului Mazak a dezvoltat în premieră mondială o serie de produse noi, ale căror principii au fost ulterior preluate şi de alte companii. În cadrul expoziţiei vom expune simulatoare CNC, prezentări video şi cataloage cu cele mai noi modele de maşini CNC Mazak. Vă aşteptăm cu plăcere la Demo Metal, Zona 3, stand 48-49, ROMAERO BANEASA!” Dr. Ing. Adrian Totu, Director General Mazarom.

Dr. Ing. Adrian Totu, Director General Mazarom 

MAZAROM IMPEX srl. este reprezentantul în România al companiei MAZAK. Colaborarea celor două companii a început din 1992, timp în care MAZAROM a vândut peste 440 de maşini-unelte Mazak. În anul 2000 a fost inaugurat Centrul Tehnologic MAZAROM din Bucureşti, având ca obiectiv asigurarea de sprijin tehnic şi comercial clienţilor Mazak din România. Pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor clienţilor, Mazarom oferă scule şi accesorii pentru maşinile-unelte, colaborând cu firme de prestigiu:

 • SAACKE: producător maşini de ascuţit scule si de scule speciale de mare precizie;
 • IMS: producător maşini de măsurat 3D;
 • LNS: producător sisteme de alimentare din bară;

De asemenea, Mazarom este distribuitor pentru:

 • SANDVIK - sisteme de scule aşchietoare;
 • BAHCO - producător scule de mână;
 • DORMER - sisteme de scule aşchietoare;
 • NIKKEN - producător sisteme de scule aşchietoare şi mese rotative.

Mai multe despre Yamazaki Mazak şi Mazarom Impex srl puteţi afla la standul companiei de la Demo Metal.

SECO TOOLS De la furnizor de scule la furnizor de soluţii!

Colaborarea strânsă cu clienţii şi partenerii noştri este cheia succesului Seco pe piaţă. Din ce în ce mai mulţi client au realizat că doar alegerea soluţiilor specifice fiecărei aplicaţii şi utilizarea cât mai judicioasă a sculelor, pot duce la economii substanţiale în procesul de fabricaţie. Emil Mocan - Sales Manager Seco Tools România. 

Emil Mocan - Sales Manager Seco Tools România 

Având în vedere multitudinea de furnizori şi de soluţii existente în prezent în domeniul sculelor aşchietoare, alegerea companiilor nu este uşoară! Seco oferă nu doar cele 25.000 de produse standard existente în catalog, dar şi scule speciale, soluţii tehnice specializate, analize de productivitate şi cost în urma testărilor efectuate, soluţii eficiente pentru gestionarea sculelor, cursuri tehnice pentru specializarea personalului tehnic din companii. Mai multe puteţi afla la standul companiei, de la Demo Metal. Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.