Expo Plast 2012 a doua ediție

Materiale Plastice

de T&T

Expo Plast 2012 a doua ediție

În perioada 3 – 6 octombrie 2012 a avut loc a doua ediţie a Expo Plast – Expoziţia Internaţională de Produse, Echipamente şi Tehnologii pentru Industria de Prelucrare a Materialelor Plastice, organizată de ASPAPLAST, Asociaţia Patronală a Prelucrătorilor de Mase Plastice din România, în parteneriat cu EUROEXPO Trade Fairs.

Ne bucură amploarea pe care a luat-o acest eveniment, participanţii fiind în număr mult mai mare decât la prima ediţie, suprafaţa expoziţională dublându-se faţă de anul trecut. Prezenţa unor importante companii internaţionale ne întăreşte convingerea că acest eveniment a devenit unul de referinţă pentru sectorul prelucrării şi reciclării maselor plastice.

Anul acesta, au participat 55 de companii din România, Italia, Austria, Germania, Franţa, Turcia, Ungaria şi Bulgaria, reprezentative pentru întregul lanţ de producţie, care au prezentat de la maşini, echipamente şi utilaje până la materii prime, materiale reciclate, produse semi-finite şi finite pentru industria de prelucrare a maselor plastice. De asemenea, au fost prezente importante instituţii de profil şi de consultanţă în domeniu.

Expo Plast a atras peste 2000 de vizitatori specialişti din diverse domenii ale industriei maselor plastice, interesaţi atât de noile tehnologii şi echipamente prezentate de companiile româneşti şi străine, precum şi de inovaţiile din domeniul materiilor prime şi auxiliare şi de soluţiile tehnice prezentate.

Conference Area a găzduit pe toată perioada desfăşurării târgului seminarii şi prezentări de interes pentru specialiştii şi profesioniştii din industrie.

Ne exprimăm convingerea că această a doua ediţie a Expo Plast, a înregistrat un succes mai mare decât ediţia anterioară. Mulţumim tuturor participanţilor, expozanţi şi vizitatori, pentru că au fost alături de noi şi la această a doua ediţie a Expo Plast, pentru încrederea pe care ne-au acordat-o şi îi asigurăm de continuitatea organizării Expo Plast, singura expoziţie din România specializată în echipamente, tehnologii şi produse pentru industria de prelucrare a materialelor plastice.

În ceea ce priveşte ediţia din 2013, ne-am propus încă de pe acum să o organizăm în a doua jumătate a lunii septembrie. Ne dorim ca Expo Plast 2013 să reunească şi mai multe companii expozante, precum şi un public specializat în creştere faţă de acest an. Ne dorim de asemenea să atragem mai multe firme producătoare de ambalaje, bunuri de consum, componente auto, film agricol s.a. Daniela Cosmoiu, Director executiv ASPAPLAST.

 

D&D PLASTICS

Cu ocazia Expo Plast 2012, D&D PLASTICS a prezentat un sistem de injectat mase plastice, format dintr-o maşină NEGRI BOSSI din noua serie EOS (cu 2 platouri), un robot SYTRAMA, conveyor VIRGINIO NASTRI şi răcitor EUROCHILLER. De asemenea, am prezentat echipamentele de extrudare, termoformare şi reciclare AMUT dar şi produse proprii, cum ar fi matriţe de injecţie, sisteme la cheie, sisteme de injectare cu canale calde. Apreciem rezultatele noastre ca pozitive şi avem satisfacţia că am prezentat noua serie de maşini de injecţie EOS, economice, fiabile, cu un necesar de spaţiu redus în condiţiile unei distanţe generoase între coloane.

Organizarea evenimentului a fost bună, cu un accent deosebit pe imagine şi impact mediatic. Regretăm prezenţa extrem de redusă a firmelor româneşti producătoare şi sperăm că tot mai multe firme, reprezentante ale industriei româneşti, să se alăture firmelor MUNPLAST şi PLASTOR şi să participe ca expozanţi la ediţiile viitoare ale Expo Plast.

Mai credem că organizarea evenimentului la o perioadă de 2 sau chiar 3 ani şi împreună cu alte evenimente (de exemplu Demo Metal) ar putea atrage mai mulţi vizitatori.

Folosim ocazia pentru a mulţumi tuturor vizitatorilor Expo Plast 2012 şi sperăm să ne revedem la viitoarele ediţii. Daniiel Şerban, Director General D&D Plastics.

 

 

WITTMANN BATTENFELD

Poveste frumoasă ar putea fi cea mai scurtă descriere a Expo Plast 2012. Am muncit mult şi am consumat multă energie şi entuziasm. Echipa din România, colegii noştri din Austria şi partenerii noştri.

Ce produse am prezentat?

  • 2 sisteme de injecţie complet funcţionale: maşina de in jecţie ECO POWER electrică, matriţă, robot, mâna robotului, uscător, aspirator, moară, benzi transportoare.
  • 2 roboţi individuali: W 833 cu axa AC servo şi, în premieră mondială, W 822.

De asemenea, am expus şi produsele a trei dintre partenerii noştri:

  • Lenzkes, bride pentru matriţe - cele mai bune din lume la acestă oră
  • Gimatic, elemente standard pentru mâini de roboţi (E.O.A.T.) - deja promovat de noi de doi ani, şi cel mai puternic producător al acestor elemente,
  • MB Conveyours, care produce benzi transportoare special pentru Wittmann, cu anumite particularităţi În fiecare din cele patru zile am avut conferinţe cu diverse teme, începând de la Roboţi şi Automatizări, Macro Power – maşini de injecţie mari, Variotherm, BF Mold tehnologii speciale de injecţie în matriţă, dar şi Suport Clienţi, Piese de Schimb, Upgrade echipamente.

 

În perioada târgului nu am încheiat niciun contract ferm, dar de atunci şi până acum am încheiat contracte, ca rezultat al întregii noastre activităţi, de peste 1,8 mil EUR. Chiar dacă pare o sumă imensă nu este un câştig financiar prea mare, cum ar crede unii, deoarece dorim să câştigăm atât noi cât şi clienţii noştri. Dorim să câştigăm încrederea clienţilor noştri şi să fim împreună şi peste 5 sau 10 ani. În schimb, câştigul MORAL este ENORM deoarece realizăm că, mai importante sunt comenzile clienţilor, decât lauda unora că nu au competiţie în Europa de Est sau că au 99% din piaţa maselor plastice din România.

Pentru toate aceste lucruri le mulţumesc în primul rând clienţilor noştri şi după aceea colegilor mei din România, care sunt cu adevărat profesionişti dar şi colegilor din Austria care ne-au adus experienţa lor internaţională şi suportul lor total.

Nu în ultimul rând, îi mulţumesc domnului Michael Wittmann, care a permis prezentarea în premieră mondială a robotului Wittmann W 822 şi mai ales pentru toată încrederea în piaţa românească dar şi în echipa din România.

Am avut cel mai mare stand, cel mai complex şi cel mai tehnic! Asta e SIGUR şi nu ne poate contrazice nimeni, iar dacă cineva spune că alţi competitori au avut bere sau vin mai bun ca al nostru atunci înseamnă că ...nu au trecut pe la noi...Bogdan Nestor General Manager, Wittmann Battenfeld România.

 

ENGEL

ENGEL, prin filiala sa din România, ENGEL INJECŢIE, a participat şi anul acesta la cel mai important eveniment din domeniul materialelor plastice din România, Expo Plast 2012. Datorită aplicaţiilor practice prezentate, tehnologiilor noi şi direcţiilor de dezvoltare, standul ENGEL a fost vizitat de un număr foarte mare de vizitatori. În cursul acestei expoziţii, s-au discutat proiecte de viitor, s-au finalizat proiecte deja începute, s-au legat noi parteneriate, făcând din acest eveniment un real succes pentru firma ENGEL. Pentru acestea ţinem să mulţumim în mod deosebit şi organizatorilor pentru sprijinul acordat. Deşi domeniul este relativ restrâns în România, această manifestare şi organizarea de către ASPAPLAST şi EUROEXPO au asigurat un nivel profesional ridicat.

Promovarea şi posibilităţile de comunicare oferite de organizatori, organizarea, eforturile extraordinare pentru ca totul să se desfăşoare în condiţii cât mai bune, mediatizarea, sprijinul permanent acordat expozanţilor au fost la nivelul oricărei expoziţii internaţionale. Toate acestea ne-au ajutat să obţinem rezultate superioare altor manifestări anterioare.

ENGEL, ca lider mondial în domeniul producătorilor de maşini de injecţie, urmăreşte cu consecvenţă filozofia: ,,be the first”. ENGEL se mobilizează să perfecţioneze în permanenţă toate aspectele activităţii sale:

  • vânzare maşini de injecţie, roboţi, elemente de automatizare, matriţe,
  • asigurare de service, piese de schimb,
  • instruire a personalului propriu şi al prelucrătorilor
  • echipamente periferice.

Cu o echipă tânără şi entuziastă, dar în acelaşi timp implicată permanent în procesul de instruire personală, atât în ţară, cât şi la firma Engel din Austria, am reuşit să ne impunem în acest domeniu, primind chiar aprecieri din partea prelucrătorilor de materiale plastice. Sergiu Sora, General Manager Engel Injecţie.

 

CHORUS ENGINEERING 

Ne bucurăm că am participat la această ediţie a Expo Plast. A fost realmente de bun augur pentru firma noastră şi a dat startul unor noi proiecte şi colaborări interesante şi promiţătoare.

Am fost plăcut impresionaţi de numărul şi calitatea vizitatorilor şi de faptul că o bună parte dintre aceştia sunt interesaţi de reciclare. Ne-am întâlnit clienţii obişnuiţi dar ne-au călcat pragul şi clienţi noi, ne-am consolidat vechile relaţii de colaborare, am construit temelia şi pentru unele noi şi am încheiat contracte.

Anul acesta am expus cele mai noi tehnologii şi o parte din know-how-ul companiilor pe care le reprezentăm, sub o altă formă decât cea a unor echipamente în funcţiune. Ne-am bucurat de prezenţa unora dintre cei mai importanţi parteneri ai noştri în interiorul spaţiului nostru expoziţional, şi anume: (SHI) Demag, Sepro Robotique, Frigel SRL, Erema Plastic Recycling Systems GmBh, Weima Maschinenbau GmbH, Siapi srl. 

De asemenea, în cadrul EXPO PLAST am avut prelegeri ale partenerilor noştri în domenii de mare interes cum ar fi industria componentelor auto, ambalajelor şi a reciclării, cu accent asupra folosirii eficiente şi raţionale a resurselor materiale.

Prin prisma acestor rezultate excelente şi a faptului că expoziţia a fost organizată cu un înalt nivel de profesionalism, cu siguranţă vom dori să participăm şi la alte ediţii Expo Plast în viitor. Marco Codeca, Director General Chorus Engineering.

 

 

PLASTOR  

Se pare ca Expo Plast va deveni o tradiţie a familiei europene din domeniul plasturgiei, de a sta la aceeaşi masă, pe meleaguri dâmboviţene. Mai timid la prima ediţie din toamna anului 2011, când au semnat prezent 24 de participanţi, mai bine la ediţia din acest an, când numărul lor s-a dublat şi probabil mult mai bine la ediţia de anul viitor. Sperăm noi, ca anul viitor numărul celor prezenţi să crească, măcar cu aceeaşi rată.

Expo Plast 2012 a însemnat pentru Plastor contactul cu aproximativ 70 de reprezentanţi ai altor societăţi. Plastor a oferit soluţii complete în domeniul nostru de specialitate: proiectare de produse şi matriţe, execuţie de matriţe, fabricarea şi livrarea produselor către beneficiari. Firma noastră este specializată în tehnologia de injectare, extrudare suflare, imprimare tampografică, serigrafică şi montaj de produse din material termoplastic. Realizăm articole sportive de iarnă, componente pentru industria auto, electrotehnică şi electronică, atât pentru piaţa internă cât şi, mai ales, pentru export.

Marea majoritate a celor care ne-au vizitat standul doreau să vândă ceva, de la materii prime la diverse servicii. Mai puţini au căutat o colaborare în domeniul nostru de interes. De asemenea, regretul nostru ca procesatori de materiale plastice, este că firme asemenea nouă au fost foarte puţine, mult mai puţine în raport cu producătorii de utilaje, cu producătorii de echipamente şi accesorii, precum şi cu comercianţii de mase plastice şi diverse servicii specifice branşei.

Organizatorilor nu avem a le face reproşuri, s-au străduit ca în locaţia dată, Romaero Băneasa, să facă maximul posibil. Considerăm că această locaţie a avut avantajul că a triat foarte mult numărul vizitatorilor, ajungând la standuri, în marea majoritate, cei cu adevărat interesaţi de domeniu. Cu toate acestea, poate o locaţie mai uşor accesibilă ar fi crescut mult numărul vizitatorilor. Până în momentul de faţă, am avut puţine contacte, după târg.

Ne dorim participarea cu stand şi la ediţiile viitoare, dar sperăm ca acest eveniment să adune în acelaşi loc mai mulţi participanţi şi dintre aceştia să facă parte mai mulţi procesatori. Schimbarea locaţiei poate că ar trebui luată în considerare, pentru a da o altă amploare acestei manifestări. Astfel, urăm organizatorilor mult succes în acţiunile viitoare de organizare a Expo Plast. Ing. Eugenia Cociuba Departament Marketing, Plastor SA.Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.