FAKUMA 2018, în avanpremieră

Materiale Plastice

de T&T

FAKUMA 2018, în avanpremieră

Mai mult de 1900 de expozanți își vor prezenta oferta internațională cu ocazia expoziției mondiale pentru prelucrarea materialelor plastice industriale, Fakuma 2018. Evenimentul va avea loc în centrul expozițional din Friedrichshafen între 16 și 20 octombrie 2018. Tematica va fi axată pe cele mai noi tehnologii care promit beneficii extrem de avantajoase, precum și pe procesele și echipamentele pentru prelucrarea eficientă a materialelor plastice prin injecție, extrudare, termoformare și imprimare 3D. În continuare vă prezentăm în avanpremieră câteva dintre noutățile pregătite de mari companii din domeniu (mai multe detalii, pe www.fakuma-messe.de).

WITTMANN BATTENFELD se concentrează pe VPower la Fakuma 2018

VPower

Prototipul noului VPower al firmei WITTMANN BATTENFELD a fost prezentat clienților și partenerilor în premieră în luna iunie, la celebrarea celei de-a 10-a aniversări a companiei. La Fakuma, va fi prezentat pentru prima dată publicului larg.

În urma integrării de acum 10 ani, WITTMANN BATTENFELD a început să își reproiecteze întreaga gamă de mașini, cunoscută sub numele de PowerSeries, care acum este deja bine stabilită pe piață.

Odată cu dezvoltarea modelului VPower, modelele de mașini verticale ale companiei sunt acum remodelate pentru a se potrivi designului PowerSeries. Noul VPower se remarcă, în primul rând, prin eficiența sa energetică ridicată, compactitatea și ușurința în utilizare. Masa rotativă a mașinii, dimensionată cu generozitate, este alimentată de un mecanism servo-electric standard și prevăzută pentru o perioadă de rotire scurtă. Unitatea de injecție poate fi transformată de la verticală la orizontală și invers, chiar și după punerea în funcțiune.

Mai mult decât atât, absența unei bare de legătură centrale permite alimentarea centrală a materialelor prin partea de jos cu ajutorul mesei rotative sau prin instalarea unui alimentator rotativ compact. Datorită designului său deschis, mașina este ideală pentru integrarea sistemelor de automatizare cu alimentarea inserțiilor și a funcțiilor de evacuare a pieselor finite.

La Fakuma, funcționalitatea noului VPower va fi demonstrată printr-un VPower 160/750 cu o masă rotativă de 1600 mm în diametru. (hala B1, stand 1204)

BOY, premieră la Fakuma

BOY

La Fakuma 2018, vizitatorii sunt așteptați la standul BOY (hala A7, standul 7101), cu o premieră absolută. „Cu noua mașină, extindem gama noastră de modele și le oferim utilizatorilor noștri un optimum de opțiuni de aplicații suplimentare.”, declară Alfred Schiffer, Partener manager. Cu un total de cincisprezece exponate, BOY prezintă aproape întreaga gamă de mașini din programul său. În plus față de noua mașină, cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a companiei va fi expusă și o mașină BOY 15 din 1968.

Digitalizare tematică și automatizare – sub aceste concepte, BOY prezintă la Fakuma o unitate de producție completă, care constă dintr-o mașină de injecţie în matriță BOY 60 E, dispozitivul de evacuare BOY LR 5, un scanner integrat și o imprimantă. BOY 60 E are două servo-pompe care funcționează în paralel, cu care sunt posibile o injecție simultană și o forță de strângere cumulată.

Conectarea digitală a mașinilor de injecţie în matrițe la computerele de bază (în conformitate cu Euromap 77), a dispozitivelor de automatizare (în conformitate cu Euromap 79) și a dispozitivelor periferice (Euromap 82) se regăsește din ce în ce mai mult în industria materialelor plastice. Organizația europeană patronală lucrează la Euromap 83, care va servi ca standard superior pentru orientările Euromap menționate anterior.

Cererea în continuă creștere pentru un nivel mai înalt de automatizare în industria materialelor plastice va fi, de asemenea, evidentă în standul BOY: în trei aplicații, fiecare LR 5 va fi prezentată în diferite dimensiuni. În plus față de robotul liniar, BOY va prezenta, de asemenea, dispozitivele sale integrate de gating-pickers, dispozitivele pneumatice de alimentare/descărcare și un robot cu patru axe de la IGUS GmbH cu un raport preț/calitate foarte bun.

Maşina de injecţie complet electrică de 450 de tone de la FANUC, prezentată în Europa

FANUC α-S450iA

La Fakuma, hala B3, Standul B3211, FANUC Europa va expune mai multe mașini de injecție în matriță ROBOSHOT complet electrice (IMM).

Unul dintre punctele cheie de la standul FANUC este noua mașină α S450iA. Noile evoluții au dus la forța de închidere de 4.500 kN a IMM, pe care piața o așteaptă de ani buni. În plus, o celulă de producție, care încorporează un ROBOSHOT de 100 de tone, va produce piese din materiale plastice tehnologice în cadrul procesului de injecție în matriță „Variotherm”. Sistemul funcționează literalmente cu un robot cu șase axe FANUC LR Mate și cu un robot CR-7iA pentru asamblarea și manipularea pieselor. Mașinile ROBOSHOT, destinate consumului redus de energie și calității impecabile de injecție, combinate cu repetabilitate stabilă și securitate maximă a procesului, îndeplinesc cerințele stricte ale utilizatorilor.

În așa-numitul colț IoT, FANUC și TIG expun Euromap 77 pentru prelucrarea materialelor plastice conform Industry 4.0. Nu în ultimul rând, ROBONANO construiește o punte între injecția în matriță și prelucrarea matrițelor: centrul de prelucrare CNC cu cinci axe excelează în prelucrarea ultraprecisă cu cinci axe a suprafețelor complexe cu o rezoluție a programării de 0,1 nanometri. Această mașină demonstrează o fi nisare automată, previzibilă și repetabilă, la o rugozitate specifi că opticii, a inserțiilor din matriță de înaltă precizie. (mai mult despre participarea companiei la Fakuma 2018, găsiţi aici)

22 de roboţi Sepro la Fakuma 2018

Success 5

Grupul Sepro, unul dintre cei mai mari producători de roboți pentru mașini de injectie intenționează să prezinte 22 de roboți la Fakuma 2018, dintre care 8 vor fi în standul propriu (hala A1, stand 1203) și restul în standurile producătorilor de mașini de injecție.

În standul SEPRO vor fi 3 mașini de injecție 2 fiind furnizate de către producătorul japonez-german Sumitomo (SHI) Demag. O mașină Sumitomo(SHI)Demag de 180 de tone va fi echipată cu noul robot cu 3 axe de mare viteză dezvoltat de Sepro pentru Sumitomo(SHI)Demag. Un robot Succes 5, cel mai mic produs Sepro (etichetat cu sigla SDR), va funcționa pe o mașină Sumitomo(SHI)Demag de 100 de tone.

De asemenea, tot la stand, vor fi prezentate trei exemple din familia Success de roboți universali cu 3 axe ‒ Success 5, Success 7 și Success 11 ‒ vor funcționa împreună cu modelul Picker S5, concept mecanic cu 3 axe similar cu roboții din gama Success. Gama Success poate echipa mașini de injecție de la 20 la 700 de tone, oferind producătorilor de materiale plastice productivitate economică și fiabilitate în aplicațiile tipice de selectare-amplasare și stivuire.

Integrarea, optimizarea și automatizarea unei secțiuni speciale a standului Sepro la Fakuma 2018 vor fi dedicate filosofiei Open 4.0, care stă la baza viziunii companiei asupra „Fabricii viitorului”.

Solution  by Sepro

Într-o altă parte a standului, o prezentare video va introduce conceptul „Solution by Sepro”, iar vizitatorii vor putea să manipuleze redările 3D ale celulelor automate reale de injectare în matriță tipice pentru aceste proiecte.

KraussMaffei la Fakuma 2018

KraussMaffei PX 320-2000

La Fakuma (hala A7, standul 7303), KraussMaffei va arăta cât de avansată poate fi integrarea fabricației, prin utilizarea modelului PX 320-2000, complet electric. Un alt exponat, noul PX 25-55 SilcoSet, impresionează prin microinjecția siliconului lichid (LSR).

KraussMaffei PX 320-2000

Cu PX 320, o singură fază de producție creează un ecran complet HMI de 10 inch (interfață om-mașină) cu electronică integrată, ramă decorativă neagră și acoperire pentru rezistenţă la zgârieturi. În acest scop, un robot cu șase axe introduce folia IML cu circuite imprimate, în partea fixă a matriţei.

În plus, pe partea mobilă, o peliculă IMD cu decoraţie unică, acoperă matrița, transferând stratul de design și stratul de acoperire pentru rezistenţă UV a componentei. Pe lângă folia IMD pentru afișajul HMI, o altă folie se introduce în matriță rezultând o a doua cavitate cu un alt decor.

Acest lucru este posibil datorită tehnologiei IMD SI DUO a companiei Leonhard Kurz, prima din lume care poate să poziționeze două decoruri, cu imagini independente una de cealaltă, precizia fiind sutimi de milimetri, în curs de brevetare. Al doilea decor are imagine vizibilă doar la iluminare din spate, de exemplu afişare simboluri de operare.

Celula de automatizare şi decorare este o unitate mobilă foarte compactă și poate fi rapid conectată la alte mașini prin intermediul unor interfeţe. Acest lucru crește flexibilitatea producției, deoarece mașinile pot fi pur și simplu operate pentru componente cu sau fără tehnologia IMD.

Modelul cel mai mic din serie, PX 25, cu o forță de închidere de numai 250 kN, este destinată unor piese cu greutate redusă, de exemplu componente de precizie pentru ceasuri, angrenaje și elemente de transmisie.

Aplicația de la Fakuma va evidenția acest lucru: un inel de etanșare din silicon lichid (LSR), cu o degajare complexă și o greutate de doar 0,15 g, microinjecție care necesită un ciclu de numai 14 secunde. În acest scop, a fost dezvoltat un nou proces de plastifiere cu şnec subțire de doar 12 mm și duză cu închidere cu arc. Sub unitatea de închidere, este prevăzut un spațiu pentru pompa de vid necesară sau alte periferice similare.

FAKUMA 2018

Construcţia standard a maşini PX 25 permite extragerea din matriță și plasarea componentelor, prin intermediul unei soluții de automatizare.

În contextul Industry 4.0, vizitatorii standului KraussMaffei vor putea observa aplicații care permit vizualizarea tuturor parametrilor şi funcțiilor principale ale mașinii și matriței.

Sumitomo (SHI) Demag, echipamente de înaltăperformanţă la Fakuma

Motto-ul ales de Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH la Fakuma 2018, standul 1105, hala B1 este „Precizie. Putere. Productivitate", pentru a demonstra angajamentul companiei față de continuitate și nivelul ridicat de expertiză pe trei piețețintă principale. Anul acesta, IntElect S va realiza o aplicație de inginerie medicală pentru a demonstra capabilitățile noii serii de echipamente complet electrice pentru operațiuni de mare viteză. Un echipament El-Exis SP 200 va rula o aplicație IML (in-mould labelling - etichetare în matriță) de mare viteză în segmentul de ambalaje, iar versatilul echipament Systec Servo va prezenta avansata tehnologie IMD (in-mould decoration - decorare în matriță), noul design și integrarea funcțională pentru segmentul principal al aplicațiilor pentru industria auto.

Mai multe despre prezenţa Sumitomo (SHI) Demag la Fakuma găsiţi aici.

Sumitomo DEMAG

ENGEL, trei premiere în acelaşi timp

La Fakuma 2018 ENGEL anunță simultan trei premiere în standul 5204 din hala A5. 

  • O celulă de producție integrată, pe care sunt fabricate șublere din două piese din ABS (Acrilonitril Butadien Stiren). Va fi prezentată pentru prima dată o soluție complet automată pentru schimbarea foarte rapidă a inserțiilor din matrițe.
  • Va fi prezentată o nouă mărime de maşină complet electrică tip e-motion fără coloane –120 TL cu forță de închidere de 1200 kN.
  • Distribuitorul electronic e-flomo pentru apă folosită la reglarea temperaturii va fi prezentat cu o gamă de funcţiuni mai extinsă.

Loturile mai mici de 1000 de bucăți reprezintă o provocare specială în procesul de injectare în matriță. Pentru a realiza în mod economic un număr mare de variante se folosesc, deseori, matrițe cu inserții interschimbabile. La Fakuma ENGEL, împreună cu Braunform (Bahlingen, Germania) și cu alți parteneri, merge cu un pas mai departe. Soluția de sistem, care urmează să fie prezentată, permite o schimbare complet automată a inserțiilor din matriță în doar un minut. În acest scop, mașina de injectat plastic ENGEL e-motion 170/120 TL este echipată cu o matriță care include mecanismul de schimbare rapidă brevetat de Braunform.

Pentru a demonstra în mod concret potențialul noii soluții, cele două componente geometric diferite ale unui șubler vor fi produse în succesiune rapidă, una după alta. După numai trei injectări, mașina de injectat anunță robotul articulat ENGEL easix integrat, că lotul a fost realizat și deblochează inserțiile din matriță. Robotul scoate întâi ultima componentă produsă, apoi schimbă graiferul și înlocuieşte inserțiile din matriță. De la o piesă bună la următoarea, procesul durează doar un minut. Comunicarea dintre mașina de injectat și periferice se realizează prin authentig – software-ul MES (Manufacturing Execution System) de la filiala TIG a ENGEL. Software-ul furnizează seturile de date ale pieselor atât mașinii, cât și robotului.

Încă o noutate ENGEL la Fakuma - sistemul e-connect cuprinde încă 2 module noi.

Grupul Meusburger, noi produse şi servicii

Cu motto-ul „totul de la o singură sursă”, Meusburger, PSG, WBI și cel mai tânăr membru al grupului, Segoni, vor prezenta produse și servicii noi, verificate și de încredere în domeniul producției de matrițe și ștanțe.

Producătorii de matrițe vor putea vedea multe inovații la standul Meusburger din hala A2, standurile 2313 și 2317, cum ar fi cilindrul încorporat pentru cele mai mici spații de instalare sau cea mai mică unitate glisantă gata de utilizat, disponibilă pe piață. Producătorul de sisteme de alimentare încălzite și de comandă PSG va prezenta soluții inovatoare pentru toate tipurile de aplicații de injecţie în matriță. WBI Knowledge Management oferă o metodă simplă, pragmatică de management al cunoștințelor, bazată pe peste 25 de ani de dezvoltare și experiență la Meusburger. Acesta conectează oamenii, organizația și tehnologia și poate fi adaptat la orice companie, din orice industrie. Segoni este cel mai tânăr membru al Grupului Meusburger și oferă soluții software ERP / PPS pentru planificarea eficientă a producției pentru companiile cu structuri individuale de producție în domeniul construcțiilor de ștanțe, matrițe, sisteme de fixare și de prindere.

Deoarece sediul principal al Meusburger este foarte aproape de Fakuma, pentru cei interesați sunt oferite tururi ale companiei de mai multe ori pe zi în timpul târgului. Înregistrarea se face până la sfârșitul lunii septembrie, prin e-mail la m.koch@meusburger.com.

ARBURG şi ,,Drumul către digitalizare”, la Fakuma 2018

La Fakuma, la standul 3101, în hala A3, ARBURG le va oferi vizitatorilor posibilitatea de a lua contact cu viitorul injecției în matriță, atât digital, cât și în realitate, mergând pe „Drumul spre digitalizare”. ,,Stațiile” de pe „Drumul către digitalizare” indică drumul către producția de piese din material plastic, viabile în viitor și efi ciente. Acestea includ noile pachete de asistență, introducerea unui nou portal pentru clienți și exemple de „servicii inteligente”.

Cu un design nou, și pentru prima dată într-o versiune pentru ambalare, ALLROUNDER 820 H, împreună cu modulul ARBURG Turnkey Control (ATCM) pentru un sistem complex, la cheie, vor fi prezentate vizitatorilor Fakuma. Demonstrațiile includ un exemplu practic de Industry 4.0 și injecția în matriță de microcomponente din LSR (cauciuc din silicon lichid). Mașinile ALLROUNDER, în noile lor culori verde-mentă, gri deschis și gri închis vor oferi un nou aspect standului companiei. Freeformerul (sistem de fabricație aditivă) și standul dedicat recrutării vor completa prezența companiei ARBURG la Fakuma.


Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.