Impresii despre EXPO PLAST 2011

Materiale Plastice

de T&T

Impresii despre EXPO PLAST 2011
În perioada 21-24 septembrie 2011, la ROMAERO - Băneasa a avut loc prima ediţie a EXPO PLAST- Expoziţia Internaţională de Produse, Echipamente şi Tehnologii pentru Industria de Prelucrare a Maselor Plastice, eveniment organizat de ASPAPLAST (Asociaţia Patronală a Prelucrătorilor de Mase Plastice din România) şi EURO EXPO Trade Fairs. Evenimentul a găzduit firme, atât din ţară cât şi din străinătate, din domeniul prelucrării maselor plastice (producători de ambalaje, produse pentru construcţii şi instalaţii, piese pentru industria auto, industria electrică/electronică, agricultură, bunuri de consum, furnizori de utilaje şi echipamente pentru prelucrarea şi reciclarea maselor plastice, producători şi distribuitori de materii prime şi auxiliare) precum şi instituţii de profil din sector.
Organizarea acestei prime ediţii a EXPO PLAST (care de fapt continuă cele 8 ediţii ale Salonului de Mase Plastice INTERPLAST EXPO) a fost reluată după o pauză de 2 ani a acestei manifestări expoziţionale, care până în anul 2008 a înregistrat un real succes. Am reluat această organizare plecând de la o colaborare între ASPAPLAST şi EURO EXPO Trade Fairs, colaborare ce a rezultat din dorinţa comună de a realiza o expoziţie superioară tuturor celorlalte manifestări de profil care au existat în România şi de a oferi servicii de calitate clienţilor din industrie.
 
De ce a fost necesară reluarea organizării acestui târg? Tocmai pentru a oferi firmelor din sectorul prelucrării maselor plastice posibilitatea de a-şi prezenta potenţialul, pentru a facilita întâlniri cu clienţii tradiţionali şi clienţi noi, pentru oportunitatea discutării unor proiecte concrete de viitor, pentru oportunitatea contactării producătorilor de utilaje şi echipamente specifice sectorului, în vederea unor investiţii viitoare.
Încercând să evaluăm rezultatele acestei prime ediţii a EXPO PLAST, putem spune atât noi, ca şi coorganizatori, cât şi firmele expozante, că am fost multumiţi în primul rând de profesionalismul arătat de echipa EURO EXPO Trade Fairs, de numărul important de vizitatori, majoritatea persoane interesate strict de profilul târgului, persoane ce îşi desfăşoară activitatea în şi pentru sectorul de mase plastice. Un număr de 1900 de vizitatori din domenii de interes pentru industria de prelucrare a maselor plastice au vizitat standurile expozanţilor.
Expoziţia s-a bucurat de vizite ale specialiştilor din România şi străinătate, asociaţii de profil din Italia, Grecia, Germania, Franţa, devenind astfel un eveniment de referinţă pentru specialiştii din domeniu.
Pe toată perioada târgului, sala de conferinţe a pavilionului H5 a găzduit conferinţe şi seminarii tehnice, în cadrul cărora s-au prezentat materiale cu un nivel înalt de profesionalism (deosebit de interesante pentru auditoriu) care au abordat diferite tematici din domeniu: utilaje şi tehnologii noi în prelucrarea maselor plastice, reciclarea deşeurilor de ambalaje, folosirea produselor compozite în industria auto, produse noi, materii prime şi materiale (rezultate în urma unor cercetări în domeniu) pentru prelucrarea de mase plastice, scenariul italian cu privire la reciclarea postconsum a ambalajelor din plastic (material prezentat de asociaţia de profil din Italia). Multe din firmele care ar fi putut să participe la această primă ediţie a EXPOPLAST (a cărei organizare a fost reluată, aşa cum am menţionat anterior, după o pauză de 2 ani) au rămas în expectativă, aşteptând rezultatele acestei prime ediţii. Atât noi ca organizatori (ASPAPLAST şi EURO EXPO Trade Fairs) cât şi firmele participante, putem spune că această primă ediţie a EXPOPLAST s-a bucurat de succes şi ne îndreptăţeşte să sperăm ca viitoarea ediţie a EXPOPLAST, prevăzută a avea loc în luna septembrie 2012, va reuni sub egida sa mai mulţi expozanţi din domeniul prelucrării maselor plastice, instituţii de profil precum şi un număr mai mare de vizitatori.
 
EXPOPLAST în cifre:
Suprafaţă expoziţională: 2000 mp
Companii expozante: 30
Vizitatori: 1900 specialişti din domenii de interes (ambalaje, auto, construcţii, agricultură, echipamente electrice, uz casnic, sport, etc).
 
WITTMANN BATTENFELD
Târgul a fost dedicat industriei maselor plastic şi asta s-a văzut pentru că TOŢI cei care ne-au vizitat standul au fost oameni care ştiu ce înseamnă plasticul, adevaraţi specialişti în domeniu.
Pentru Wittmann Battenfeld a fost cel mai reuşit târg de până acum din România. Mulţumim organizatorilor şi celor care au avut această iniţiativă.
Din punct de vedere tehnic am prezentat un sistem de injecţie cu adevărat complet, cu maşină de injecţie complet electrică, 2 roboţi, unul care a muncit şi unul care ,,s-a distrat”, uscător, aspirator, răcitor, moară, aparate de termostatat şi ...un mic sistem centralizat de uscare şi transport granule care a funcţionat de la începutul târgului până în final. Şi am demonstrate că suntem singurul producător care poate furniza sisteme complete, la cheie, care are puterea să absoarbă toate responsabilităţile clienţilor noştri.
De asemenea am încercat să creem un loc plin de bună dispoziţie şi primitor pe care nu am fi putut să îl avem dacă partea tehnică, descrisă mai sus, nu ar fi funcţionat perfect.
A fost o mare plăcere pentru noi să ne întâlnim clienţii. Mulţumim celor care ne-au vizitat şi clienţilor noştri, fără de care Noi nu am exista. Sperăm ca toată lumea care a venit în standul nostru să se fi simţit bine. După târg am simţit o adevărată explozie a cererilor clienţilor cărora, din păcate, nu am avut cum să le facem faţă, dar la care muncim să le rezolvam.
Ca urmare am mai angajat încă 2 persoane pe partea comercială, care în curând vor fi un adevărat suport pentru clienţii din România. Wittmann Battenfeld este în acest moment unul din cei mai importanţi furnizori de echipamente şi soluţii complete în domeniul maselor plastice şi încercăm să oferim clienţilor servicii cât mai complete şi de calitate.
Echipa Wittmann Battenfeld: Cătălina, Adriana, Carmen, Nicu, Stelian, Gabi şi Bogdan.
 
PLASTICS BAVARIA
Această expoziţie a reprezentat un test pentru relansarea expoziţiilor din domeniu. Putem afirma că Plastics Bavaria, ca furnizor de soluţii complete pentru prelucrarea maselor plastice, s-a situat pe poziţia sa tradiţională în topul firmelor din România. Echipamentele în funcţiune expuse au reprezentat o atracţie deosebită pentru vizitatori.
Pentru prima ediţie a acestui târg organizarea a fost surprinzător de bună şi suntem convinşi că trend ul ascendent se va păstra. De aceea considerăm că prezenţa moderată de anul acesta se va transforma la ediţiile viitoare într-una de o adevărată anvergură. Pe această cale mulţumim încă odată clienţilor noştri pentru încrederea acordată.
Ing. Csortán Barna Consilier Vânzări Plastics Bavaria.
 
ENGEL INJECŢIE
În opinia mea acest eveniment a fost un succes având în vedere numărul mare de vizitatori, prezentările făcute în cadrul conferinţelor, discutarea unor proiecte de viitor şi finalizarea unora concrete, deja începute. Specializarea relativ restrânsă a acestei manifestări a dus la o ridicare a nivelului profesional.
Aceasta împreună cu promovarea şi comunicarea oferită de organizatori cred că s-a concretizat prin rezultate superioare altor manifestări anterioare.
Despre organizatorii ASPAPLAST şi EUROEXPO, echipa Engel are numai cuvinte de apreciere având în vedere eforturile extraordinare pentru ca totul să se desfăşoare în condiţii bune. Organizarea, mediatizarea, sprijinul permanent acordat expozanţilor au fost la nivelul oricărei expoziţii internaţionale.
Sergiu Sora Engel injecţie
 
D&D PLASTICS
Evenimentul a fost peste aşteptări: organizarea a fost foarte bună, promovarea excelentă, compania - de asemenea excelentă şi vizitatorii – profesionişti. Sper ca pe viitor să participe mai multe firme, în special din domeniul procesării maselor plastice.
Daniiel Şerban, Director D&D Plastics
 
HOFAG ENGINEERING
Hofag Engineering a avut plăcerea să participle la prima ediţie a acestui eveniment, iar impresia generală, creată pe durata expoziţiei, a fost aceea de interes deosebit faţă de tot ceea ce s-a prezentat în cadrul expoziţiei. Deşi ne pregătisem pentru un public pe o niţă de piaţă restrânsă, am avut surpriza să constatăm că dimeniunea este total diferită, şi aceasta în bine. Dar nu numai numărul vizitatorilor
a fost foarte bun ci şi cunoştinţele acestora despre programele pe care le promovam la stand.
O impresie deosebită ne-a lăsat interesul, arătat de vizitatorii standului nostru, pentru proiectul cu finanţare europeană pe care îl implementăm în acest moment, respectiv: „CAD CAM - Instruire în utilizarea tehnologiilor de vârf asistate de calculator - o necesitate pentru revitalizarea industriei constructoare de maşini” - Contract POSDRU/63/3.2/S/41728. Aceştia au solicitat date suplimentare, broşuri şi au plecat cu promisiunea că vor discuta cu persoanele competente din instituţiile lor pentru a participa la acest proiect în cadrul grupului ţintă.
În ceea ce priveşte organizarea evenimentului, aceasta a fost foarte bună şi mulţumim pe această cale organizatorilor EURO EXPO şi ASPAPLAST. Iar ca idee finală: vom reveni cu plăcere la următoarea manifestare organizată de către aceştia.
Gheorghe Cazan Director Executiv Hofag Engineering
 
PLASTOR
Grupul de firme Plastor a participat la Expoplast cu un stand colectiv în care au fost reprezentate toate firmele de producţie ale grupului. Astfel, am expus atât piese din material plastic de înaltă tehnicitate, destinate industriei auto sau electrocasnice cât şi bunuri de larg consum, ambalaje, cablaje sau perii industriale. Considerăm laudabilă iniţiativa de organizare a acestei manifestări şi am participat chiar de la această primă ediţie fiind consecvenţi ideii de promovare a firmei noastre şi a abilităţilor şi competenţelor proprii, prin târguri de specialitate. Ne-am bucurat să regăsim printre participanţi nume sonore din domeniu, de talia Engel, Wittmann-Battenfeld sau Sandretto.
Ca orice primă ediţie a unui târg, nici acesta nu a fost foarte amplu sau foarte vizitat. Totuşi considerăm că a fost un foarte promiţător început al unei bune tradiţii. Un exemplu demn de urmat este cel al reputatei expoziţii Fakuma de la Friedrichshafen/Germania care acum 30 de ani, la înfiinţare a reunit 60 de expozanţi, iar în acest an a ajuns la impresionanta cifră de 1670 de expozanţi. Sperăm ca în decursul anilor Expoplast să îşi câştige locul în rândul expoziţiilor importante din România şi să atragă tot mai mulţi expozanţi şi vizitatori.
O menţiune specială pentru organizatorii expoziţiei, firma Euroexpo, care a dat dovadă de multă reactivitate şi profesionalism.
Lavinia Popuş Şef department marketing Plastor SA
________________________________________________

Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.