K 2013, la final

Materiale Plastice

de T&T

K 2013, la final

Companiile din industria de mase plastice şi a cauciucului au avut mari speranţe venind la Düsseldorf, la cel mai important eveniment mondial din domeniu, K 2013. Expozanţii au relatat, în unanimitate, că au primit numeroase cereri de proiecte concrete, că au avut negocieri intense cu vizitatori ai târgului din întreaga lume şi au încheiat un număr remarcabil de tranzacţii, dintre care unele pe loc, iar o mare parte din acestea au fost în valoare de milioane de euro.

 

Cei peste 3200 de expozanţi producători de materii prime, procesatori şi producători de echipamente, în egală măsură, au reliefat, în mod deosebit, prezenţa vizitatorilor dintr-o largă arie internaţională, ca şi înalta calificare a specialiştilor, plus faptul că un număr foarte mare de factori de decizie s-a deplasat la Düsseldorf (circa două treimi dintre vizitatori). Proporţia vizitatorilor din cercetare, dezvoltare şi proiectare a fost, de asemenea, considerabil.    

Cei circa 218000 de vizitatori ai târgului K 2013 au venit din peste 120 ţări, 58% dintre ei venind din străinătate. Printre vizitatorii din ţările europene, predominant a fost numărul vizitatorilor din Olanda, în număr de 8000, urmaţi de Franţa, Belgia, Marea Britanie şi Italia. Un interes crescut s-a constatat din partea Poloniei, Republicii Cehe şi Ungariei.

Soluţiile de economisire a resurselor şi de eficienţă energetică au dominat multe lansări de produse, iar sectorul este marcat de o dorinţă de a realiza produse într-un mod prietenos faţă de mediu şi eficient din punctul de vedere al costului. Vizitatorii au provenit din toate sectoarele de utilizatori principali – industria construcţiilor, a constructorilor de vehicule, de ambalaje, electrotehnică, medicală, agricultură.

Următorul târg K Düsseldorf va avea loc între 19 şi 26 octombrie 2016.

 

În continuare vă prezentăm câteva noutăţi lansate la K 2013, dar şi câteva opinii ale participanţilor la eveniment.

 

PLASTICS BAVARIA

„Compania noastră a participat la K 2013 cu echipa completă de vânzări, fiind prezenţi la toate standurile producătorilor pe care îi reprezentăm în România şi Bulgaria. Furnizorii noştri au prezentat soluţii tehnologice inovative şi aplicaţii speciale, care au atras mulţi vizitatori din zona noastră. Zilnic am avut întâlniri cu clienţii noştri veniţi special pentru a discuta proiectele actuale sau noi, prilej bun de clarificare a detaliilor tehnico-financiare şi chiar pentru lansare de comenzi ferme. De asemenea, am folosit ocazia  de a purta discuţii cu posibili furnizori, care oferă echipamente noi pentru piaţa noastră şi cu ajutorul lor să obţinem posibilităţi de diversificare a ofertei noastre. În concluzie, K 2013 a fost un succes care se reflectă în activitatea intensă pe care o avem la sfârşit de an.” Csortán Barna, Director Vânzări Plastics Bavaria 

Csortán Barna, Director Vânzări Plastics Bavaria 

 

 

HAITIAN

,,Tehnologia la obiect” este strategia de produs declarată – folosind cea mai mare eficienţă posibilă combinată cu un câştig concret pentru procesator. Feedback-ul primit de la K Show susţine drumul ales. Vizitatori din 32 de ţări au vizitat standul Haitian pentru a vedea avantajele economice şi cele legate de producţie ale ,,Maşinilor de generaţia II”. Au fost expuse două maşini servo-hidraulice şi două maşini complet electrice, inclusiv noua maşină cu două platane din Seria Jupiter II şi maşina din seria complet electrică Venus II.

„Sunt extrem de satisfăcut de participarea noastră de la K Show şi de primirea pozitivă. Mai ales pentru că am venit în mod evident în întâmpinarea cerinţelor pieţei. Atenţia noastră riguroasă asupra profitabilităţii ne îndrumă constant pe drumul cel bun. Mai mult ca oricând ne vom concentra pe ceea ce ştim să facem foarte bine, şi ceea ce ne-a adus succes: maşini standard care îndeplinesc  excelent principalele funcţii ale tehnologiei de injecţie mase plastice. Vom continua să optimizăm seriile produse, să le facem mai eficiente, ergonomice, profitabile şi să implementăm idei noi în centrele noastre de producţie.” Dl. Zhang Jianming, CEO Haitian International Holding

 

 

LABOTEK

K 2013 s-a dovedit a fi cel mai bun eveniment K de până acum pentru Labotek, depăşind târgul K 2010 cu 15%. Noile produse au fost bine primite, în special noul sistem de recuperare a energiei DFD, care permite utilizarea apei calde din exterior în aerul tehnic, reducând căldura electrică. Uscătorul Gravi, noul DDM, noul dispozitiv de încărcare pulbere şi sistemele de dozare/mixare au atras, de asemenea, atenţia.  Labotek a găzduit 2 evenimente de porţi deschise în perioada desfăşurării târgului K´13 în Kempen, la aproximativ 40 km de Düsseldorf, unde 400 de clienţi invitaţi au avut posibilitatea de a vedea cele mai noi soluţii ecologice în domeniul extrudării. Aici, sistemul de uscare Labotek EAC brevetat le-a demonstrat vizitatorilor modul în care un sistem de uscare poate utiliza întreaga căldură generată din răcirea aerului de extrudare a ţevii pentru a încălzi materia brută, în vederea uscării.

 

 

SUMITOMO (SHI) DEMAG

„K reprezintă întotdeauna un moment important pentru Sumitomo (SHI) Demag. Reacţia clienţilor ne-a făcut să ne dezvoltăm în permanenţă capacitatea inovatoare în industria de specialitate. Suntem văzuţi ca partener global şi ca producător de produse şi servicii de înaltă calitate. La K 2013 ne-am concentrat pe tehnologia maşinilor electrice. Aici s-a pus accentul pe maşina IntElect cu funcţia ActiveFlowBalance. Aceasta este o noutate de mare interes pentru industria maselor plastice. Au fost prezentate aplicaţiile de mare viteză, maşinile El-Exis SP şi Systec SP, care implică dezvoltarea tehnologiei motorului hibrid pentru cicluri rapide.

Suntem în linie cu  tendinţele în vederea obţinerii sustenabilităţii şi eficienţei energe­tice. Am venit în întâmpinarea acestor mega-tendinţe cu tehnologia BlueTechnolution şi cu sloganul „Gândeşte verde – Acţionează albastru“. Tehnologia maşinilor noastre de turnare prin injecţie implică un consum de energie redus şi randament crescut în ceea ce priveşte calitatea şi producţia.”, au declarat reprezentanţii Sumitomo Demag.

Foto (de la stânga la dreapta): Andreas Schramm, Director Tehnic (CTO) -  Dr. Tetsuya Okamura, Director General Executiv (CEO) - Christian Renners, Director Vânzări (CSO) la Sumitomo (SHI) Demag.

 

 

WEIMA

La K 2013, WEIMA a prezentat cu succes noua serie de tocătoare WLK cu arbore unic pentru tocarea de mase plastice de orice fel. Directorul de Vânzări al WEIMA, Jörg Töpfer: „Expoziţia K poate fi epuizantă, mai ales în ultimele ore. Este vorba de şapte zile consecutive de activitate intensă. Cu toate acestea, întotdeauna sunt uimit să văd câţi experţi internaţionali sunt atraşi la târg. Vânzarea noului model WLK 800 cu noua pâlnie de încărcare cu <<distanţier pentru ţevi>>, viteză de alimentare în funcţie de încărcare, coş cu grătar pivotant şi contra-cuţite reglabile a fost spectaculoasă. Ca şi concluzie, inovaţiile noastre au fost primite foarte bine de clienţi. De remarcat este şi faptul că tocătorul nostru de mase plastice Spider este încă la mare căutare. Pentru a consolida poziţia pe piaţă a acestei maşini versatile, aceasta a fost dotată cu acţionare hidraulică puternică şi extrem de solidă pentru expoziţia K.”

 

 

SEPRO ROBOTIQUE

În comparaţie cu ediţia K 2010, standul Sepro a avut un număr dublu de vizitatori, din ce în ce mai mulţi fiind străini, ceea ce reflectă extinderea companiei la nivel global. Într-adevăr, vânzările de roboţi ale Sepro Robotique se apropie de dublul celor din 2010. Jean-Michel Renaudeau, CEO al Sepro, explică: „Am dezvoltat parteneriate solide cu alţi specialişti din domeniu şi cu producătorii de maşini de turnare prin injecţie, care pot oferi roboţii Sepro ca parte dintr-o soluţie completă de procesare a maselor plastice. În prezent, avem o linie de produse care este nouă aproape în totalitate. La K 2013 am putut arăta faptul că, indiferent de domeniul de aplicaţie, indiferent de locul în care îşi desfăşoară activitatea, indiferent de parametrii de operare, Sepro oferă opţiuni care pot satisface nevoile clienţilor. Asta numim noi «Alegere liberă în domeniul roboţilor».”

Jean-Michel Renaudeau, CEO al Sepro

 

 

FRIGEL

La K 2013, Frigel - producător de echipamente de răcire pentru maşinile de prelucrat mase plastice - a expus unele din cele mai recente inovări, inclusiv un nou aparat portabil de reglare a tempe­raturii Microgel. Unitatea include caracte­ristici pentru economisirea de energie şi un ansamblu repro­iectat de circuite interne, pentru o precizie şi mai mare. Oferă auto-diagnoză îmbunătăţită şi operatorii pot interacţiona cu ecranul său tactil, pe bază de tabletă, de la distanţă, prin intermediul unei conexiuni fără fir. ,,Noul Microgel este o unitate automatizată optimizată pentru răcirea matriţelor”, spune Duccio Dorin, CEO al Frigel Firenze SpA. „În comparaţie cu sistemele centralizate, acest sistem este caracterizat de o productivitate mai mare, deoarece apa răcită este mai aproape de matriţă şi o pompă dedicată permite debite mari, precum curgerea turbulentă”, adaugă Duccio Dorin.

Duccio Dorin, CEO al Frigel Firenze SpA

Tot la K 2013, Frigel a anun­ţat extinderea companiei prin înfiinţarea unei companii soră, cu un centru de vânzări şi service în Rheinfelden, Germania.

 

 

EREMA

Punctul central al companiei EREMA în cadrul K 2013 a fost noua INTAREMA®, care prezintă tehnologia revoluţionară Counter Current. INTAREMA® reuneşte, într-un mod fără egal, productivitatea de vârf, flexibilitatea şi operarea extrem de simplă, cu un consum de energie considerabil mai mic şi reprezintă o inovare de top pentru publicul internaţional şi întreaga industrie de reciclare.

Un alt element esenţial, inovator din punct de vedere tehnic, al noii generaţii de instalaţii EREMA, prezentată în cadrul K 2013, este avansul sistematic al tehnologiei ecoSAVE® (prevăzută ca standard), care le permite utilizatorilor să beneficieze de un consum de energie cu 10% mai mic, de reducerea emisiilor de CO2 şi costuri de producţie mai mici.Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.