K2019, tendință clară de a investi în echipamente inovatoare şi noi tehnologii

Materiale Plastice

de Messe Dusseldorf

K2019, tendință clară de a investi în echipamente inovatoare şi noi tehnologii

Cel mai important eveniment mondial pentru industria materialelor plastice și cea a cauciucului, K2019, s-a desfășurat la Düsseldorf, între 16 și 23 octombrie. Cei 3.330 de expozanți din 63 de țări prezenți la târg au demonstrat în mod impresionant că plasticul continuă să fie un material inovator, indispensabil. Dar au subliniat în unanimitate, necesitatea existenței unei economii circulare operaționale de-a lungul întregului lanț și, în acest scop, au prezentat deja numeroase soluții concrete.

Companiile au sensibilizat oamenii interesați de acest domeniu, deoarece cei 224.116 de vizitatori din 168 de țări au fost interesați, mai ales, de sistemele de reciclare, materiile prime sustenabile, procesele de economisire a resurselor. K 2019 s-a caracterizat printr-o mai puternică tendință de a investi. Intenția publicului vizitator de a se orienta spre un viitor cu cele mai noi tehnologii a fost foarte clară.

„K2019 a venit la momentul potrivit. Importanța sa enormă pentru domeniu este susținută de nivelurile ridicate de acceptare din întreaga lume. Nu există niciun alt loc în care industria să fie reprezentată la un nivel atât de internațional și complet ca aici, la Düsseldorf, odată la trei ani”, spune Werner Matthias Dornscheidt, președinte și CEO al Messe Düsseldorf și explică: „Platforme precum K sunt indispensabile mai ales în perioade tulburi. Acesta oferă orientări și perspective, reprezintă un motor economic, prezintă tendințe orientate spre viitor și abordări concrete. Industria și asociațiile profesionale s-au bucurat de oportunitatea unică de a prezenta soluții specifice domeniului și de a dezbate subiecte referitoare la relevanța socio-politică la scară globală. Și au valorificat această oportunitate deosebit de bine”.

Ulrich Reifenhäuser, președintele Comitetului Consultativ al Expozanților la K 2019, a fost absolut încântat de rezultatele K 2019: „Industria matematerialelor plastice și cea a cauciucului a reușit să demonstreze încă o dată că materialele plastice sunt nu numai materiale foarte valoroase cu proprietăți deosebite, dar și că această industrie își asumă responsabilitatea de-a lungul întregului lanț valoric. Niciodată industria nu a abordat o problemă într-un mod atât de unanim și nu a lucrat la soluții într-un mod atât de consecvent, cum se întâmplă în cazul compatibilității cu mediul, economisirea resurselor și evitarea deșeurilor. Există un spirit al noilor începuturi care predomină în industrie, iar dinamica actuală este copleșitoare.”

Iar starea de spirit pozitivă predominantă la K 2019 a avut ecou și prin cererea concretă de la standurile expoziționale: „A devenit clar – cererea globală de mașini inovatoare și materii prime este deosebit de ridicată acum, în ciuda tensiunilor actuale din comerțul mondial sau a climatului de afaceri din unele sectoarele de consum. K din acest an a depășit cu mult așteptările noastre și a reușit să genereze un impuls-cheie pentru o guvernanță durabilă și noi modele de afaceri”, a adăugat Reifenhäuser.

În ceea ce privește vizitatorii, națiunile mai bine reprezentate, după Germania, au fost Italia, Olanda, India, Turcia și China, urmate de SUA. În plus, s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de vizitatori din Federația Rusă, Japonia și Brazilia. În timp ce pentru vizitatorii germani ai târgului eficiența mărită a reprezentat cea mai importantă problemă, oaspeții europeni și non-europeni au fost interesați de extinderea portofoliilor de produse și servicii.

„Suntem foarte mulțumiți de rezultatul târgului. Am avut surprinzător de mulți vizitatori dintr-un număr mare de țări. Alături de Germania, Austria, Turcia, India, Polonia, Italia, Franța și Brazilia au fost deosebit de bine reprezentate. La standul Wittmann Battenfeld din Hala 15, tehnologiile de procesare și cele HiQ, precum și dezvoltările noastre în digitalizare au prezentat un interes deosebit. O atenție deosebită a primit-o și aplicația noastră în economia circulară cu Zeroplast, unde am demonstrat posibilitatea de a injecta toate tipurile de materiale, chiar și materiale cu bază complet bio. La standul WITTMANN din Hala 10, noile dezvoltări robotice au avut un mare succes, mai presus de toate noul WX138 și WLAN Teachbox. De asemenea, am observat un interes crescut pentru granulatoare. Am reușit să încheiem mai multe contracte concrete, ceea ce nu este neobișnuit în special pentru târgul K și, prin urmare, ne așteptăm în curând la noi comenzi.” declară Michael WITTMANN, Director general al grupului Wittmann.

 

„K a avut parte de un număr mare de vizitatori, ceea ce nu era așteptat anul acesta. Așteptările noastre au fost depășite, deși se poate observa că ponderea vizitatorilor din industria auto este mai mică decât acum trei ani. Cu siguranță este prea devreme pentru a trage o concluzie înainte de a evalua rapoartele de vizită. Ceea ce putem spune cu siguranță, este însă că interesul pentru tehnologiile inovatoare de prelucrare care duc la eficiență, productivitate și durabilitate sporite rămâne ridicat. Atenția continuă să rămână pe digitalizare. Este un deschizător de drumuri important pentru industria de reciclare, după cum a fost clar la K 2019.”, spune Dr. Stefan ENGLEDER, CEO, ENGEL Group.

Pentru a ilustra mai bine evenimentul, în cele ce urmează vă prezentăm și câteva declarații ale reprezentanților în România ale unor companii lider de piață la nivel mondial. 

Numărul mare de vizitatori la K 2019, peste 224.000 de vizitatori din 168 de țări a depășit așteptările noastre. Nu numai pentru că mulți au vizitat standul nostru, ci mai ales datorită discuțiilor pozitive pe care le-am avut cu acestia. Acest succes se datorează clar angajaților ENGEL, al căror angajament și pasiune conduce la o apreciere favorabilă a produselor noastre. De aceea ENGEL se situează pe cea mai înaltă poziție în ierarhia producătorilor mondiali de mașini de injecție.” Sergiu SORA, Director general ENGEL Injecție

,,Compania noastră, Chorus Engineering a participat la acest eveniment de importanță mondială alături de partenerii săi, producători de marcă europeni în domeniul echipamentelor de procesare a maselor plastice care și-au prezentat tehnologiile și echipamentele lor de ultimă generație.

Temele principale pe care s-au bazat prezentările partenerilor noștri au fost digitalizarea și integrarea echipamentelor în cerințele industriei 4.0, crearea de noi procese de producție inovatoare utilizând tehnologii și polimeri sustenabili, gestionarea eficientă și economică a resurselor și a utilităților, precum și punerea în practică a conceptelor economiei circulare.

În centrul atenției vizitatorilor și a specialiștilor au stat tehnologii care permit realizarea de piese și componente de înaltă complexitate folosind celule de lucru integrate industriei 4.0, obținerea de materiale și produse de înaltă calitate din materiale reciclate, utilizarea de materiale biodegradabile, precum și proiectarea de produse și materiale care să vină în sprijinul dezideratelor de sustenabilitate în cadrul unei noi viziuni asupra maselor plastice și a modului în care sunt gestionate la nivel global.

Prin modul în care a afirmat angajamentul producătorilor de echipamente, materii prime și prin dezbaterile și conferințele ce au avut loc în decursul evenimentului, K show 2019 a reprezentat un punct de cotitură în modul în care sunt abordate la nivel mondial provocările cărora trebuie să le facă față industria maselor plastice.

Totodată expoziția a confirmat că industria este pregatită pentru un viitor al societății industriale în care responsabilitatea pentru mediul înconjurător, profesionalizarea forței de muncă și inovarea sunt elementele fundamentale.

Pentru detalii privind partenerii noștri și echipamentele ce au fost expuse vă invităm să vizitați noul nostru website: www.chorusengineering.ro” Elena CODECA, Executive Managing Directory Chorus Engineering.

„Evenimentul anului, Târgul K Show s-a desfășurat sub sloganul Plastics Shape the Future. Așteptările au fost mari, însă noutățile și dezvoltarea de produse noi le-au depășit de departe. Pentru noi, în calitate de furnizor, anul 2019 a venit cu o serie de de inovații din partea clienților noștri, inovații care cu siguranță vor ridica standardul în materie de calitate pe piața românească. Ideile, traduse în mașini și tehnologie de ultimă generație, deschid calea către noi soluții, îmbunătășiri și eficientizarea producției.

Krauss Maffei extinde gama de succes GX cu noua mașină GX 1100/12000. Prin ce se caracterizează? Unitatea de închidere de dimensiuni extinse, rapiditate crescută în timpul ciclului de producție, consum redus de energie, cu 3–5 % mai mic decât generația anterioară, placă aruncătoare nouă, cu design optimizat.

Motan Colortronic continuă noutățile cu sistemul Metroflow de alimentare gravimetrică, sistem perfect pentru determinarea precisă a consumului pentru utilajul pe care este montat.

Cu ocazia acestei expoziții cei de la Rapid au prezentat OneCut Pro, noua serie de granulatoare, caracterizate printr-un grad înalt de robustețe datorită designului constructiv, accesibilitate în vederea curățării și întreținerii alături de o paletă largă de opțiuni inclusă în standard (viteză rotor ajustabilă, sistem de detectare a impurităților metalice, cuplaj ergonomic între motor și rotor).

Reglopas a adus o îmbunătățire la aparatele de temperare cu apă care au fost prezentate pentru prima oară la K în 2016, ridicând temperatura de lucru de la 230 la 250 grade C.

K 2019 pune accentul pe digitalizare și interconectare și, de asemenea, datorită renumelui pe care l-a căpătat industria de mase plastice în ultimii ani și a problemelor de mediu, se pune accentul pe economia circulară.

De asemenea se observă o tendință de scădere a segmentului automotive și marii producători au tendința să se reorienteze pe dezvoltarea altor segmente de piață: food industry, medical industry, packaging industry.” Radu MAREȘ, Director general Plastics Bavaria


Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.