Noutăți la Fakuma 2015

Materiale Plastice

de Wittmann Battenfeld

Noutăți la Fakuma 2015

Și anul acesta, WITTMANN Group foloseşte oportunitatea pe care Fakuma o oferă, pentru a-şi prezenta ultimele dezvoltări din domenii diferite. Astfel, în perioada 13-17 octombrie, renumita companie va prezenta soluţiile sale inovatoare tuturor vizitatorilor interesaţi, la standul său 1204 din hala B1, din cadrul Fakuma 2015, Friedrichshafen Germania.

1.Aplicaţiile sofisticate şi tehnologiile de proces ale  servo-hidraulicii de ultimă generaţie şi ale maşinilor  cu acţionare electrică integrală din gama PowerSeries

În centrul atenţiei va fi noul SmartPower 350 

Cu lansarea pe piață a noului SmartPower 350/2250, gama de produse inovatoare ale PowerSeries se va întregi. PowerSeries cuprinde EcoPower, MicroPower, MacroPower și SmartPower. WITTMANN BATTENFELD a dezvoltat PowerSeries  având ca scop optimizarea beneficiului clientului.  Eficiența energiei, precizia, conceptul compact și  ușurința în utilizare sunt caracteristici remarcabile  ale acestei serii de produse.

SmartPower, cu până la 120t forță de strângere,  a fost prezentat pentru prima dată la Fakuma 2014, iar acum este întregit prin completarea  cu mărimile 180, 240 și 350. SmartPower este echipat cu o acționare servo-hidraulică de o eficiență  sporită, fiind o caracteristică standard, și utilizează  energia disponibilă de decelerare via KERS  pentru încălzirea cilindrului de injecție, lucru dej  cunoscut de la EcoPower. Astfel, se optimizează eficiența energetică a mașinii.

SmartPower 350 oferă dimensiuni generoase  de fixare a matriței de 800 x 720 mm distanță între  coloane, având, în același timp, o amprentă la sol  extrem de mică.

FOTO 1. Punctul  maxim de interes – noul SmartPower 350 –, prezentat la Fakuma în acest an

FOTO 2.  MicroPower 15/10 

Cu SmartPower 350/2250 expus la standul  WITTMANN BATTENFELD, se va produce o componentă  ,,folie organică” cu o matriță cu o singură  cavitate, produsă de către Georg Kaufmann, CH. Aceasta este o parte demonstrativă pentru a ilustra  potențialul acestei tehnologii. Matrița este echipată cu un sistem de injectare la cald cu ac de blocare  și un cursor de pliere a marginii, pentru formarea  în interiorul matriței a foliei organice, și cu un poanson de perforare orificii. Sistemul de automatizare  dezvoltat de WITTMANN Robot Systeme,  la Nuremberg, este fabricat conform cerințelor  clientului pentru această aplicație și este prevăzut  cu o stație de alimentare a foliilor organice tăiate la  dimensiune, o stație de încălzire pentru termofor- marea acestora (cu elemenți de încălzire furnizați  de Krelus, Elveția), și un E.O.A.T. (End Of Arm  Tooling) multifuncțional, cu gripper cu ace, pentru  a apuca foliile organice fierbinți, și o unitate de vacuum pentru evacuarea pieselor finite.

Pe cel mai mic model SmartPower, un  SmartPower 25/130, echipat cu un controler  de debit FLOWCON de la WITTMANN, integrat  în sistemul de comandă UNILOG B6P al utilajului  și prevăzut cu propriul sistem de comandă cu  microprocesor, va fi fabricat un filtru sferic din PA (poliamidă), folosind o matriță cu 4 cavități  de la Zimmermanntechnik (HK) Ltd. Hong Kong, care operează o fabrică de producție în Shenzen,  China și are unități de service în Germania, Austria  și Mexic. FLOWCON menține controlul debitului  în buclă închisă, precum și controlul temperaturii matriței, fapt ce contribuie substanțial la îmbunătățirea calității produsului și la stabilitatea producției.

Mai mult, plajele de reglare extinse ale parametrilor  FLOWCON sunt salvate împreună cu seturile de  date ale matriței respective. Lucrul acesta permite o  operare fără defecțiuni șI foarte ușoară a aplicației.

FOTO 3. App-ul WiBa QuickLook pentru  verificări simple de stare  a maşinilorşi a roboţilor

WITTMANN BATTENFELD demonstrează  competenţa tehnologiei medicale

Un alt punct de atracție a târgului Fakuma  din acest an este EcoPower 110/350, echipat  pentru aplicații destinate camerelor curate de către  WITTMANN BATTENFELD cu un pachet special de tehnologie medicală. La proiectarea acestui model,  s-a acordat o atenție specială nivelului de curățenie  a spațiului matriței și păstrării emisiilor utilajului  în atmosferă, cât mai mici posibil. În acest scop,  utilajul este prevăzut cu ,,pachetul curat” EcoPower.

Acest pachet include, printre altele, un sistem de  răcire a apei pentru întregul utilaj, cu un circuit închis de răcire, plăci de fixare a matriței nichelate,  utilizarea de lubrifianți din industria alimentară și  cu un strat de vopsea specială, rezistentă la detergenț i și la materiale dezinfectante. Utilajul mai are  o cutie cu flux laminar, un separator de resturi și  o bandă transportoare de tip cameră curată înglobată, instalată sub modulul de închidere, furnizată  de Max Petek Reinraumtechnik, Germania.

Funcționalitatea modelului EcoPower pentru  cameră curată va fi demonstrată prin fabricarea unei tăvi pentru lentile de contact din PP (polipropilenă). Piesele cad libere pe banda transportoare  de tip cameră curată înglobată de la Max Petek Reinraumtechnik care, mai apoi, le transportă către  o stație cu debit laminar, Petek.

Matriţe de injecţie cu micro tehnologie  medicală

Al doilea exponat din gama de tehnologie  medicală de la Fakuma din acest an va fi versiunea tehnologiei medicale MicroPower 15/10.

Pe acest utilaj se produce un micro cateter  PEEK cu o matriță cu o singură cavitate, furnizată  de Ernst Wittner GmbH, Austria, care este folosită  la prelevarea probelor de țesut periferic. În practică,  acest micro cateter, fabricat de firma austriacă  Biegler GmbH, este folosit de JOANNEUM Research  HEALTH pentru a lua măsuri cu privire la dezvoltarea  medicamentelor. Piesele cântăresc în jur de  20 mg și au dimensiunea de 3 x 3 x 2 mm.

Mașina expusă reprezintă o celulă de producție completă de tip cameră curată, echipată cu un disc rotativ, cu un dispozitiv de evacuare a pieselor,  cu un sistem de inspecție a calității prin procesarea imaginilor, precum și un modul de cameră curată,  care produce aer curat de clasa 6, conform standardului  ISO 14644-1. Piesele injectate, trec prin  controlul de calitate și sunt depozitate în interiorul  camerei curate.

Tehnologie multi-componente - la un  EcoPower cu insider (celulă interioară)

Conceptul compact al modulelor de injecție  EcoPower favorizează utilizarea mașinilor cu acționare electrică integrală de la WITTMANN BATTENFELD pentru matrițele cu injecție 2C. În  combinație cu un sistem de automatizare intern,  se creează o celulă de producție foarte compactă  și ușor de utilizat. Robotul instalat pe mașină poate  fi dat deoparte pentru schimbarea matriței în doar  câțiva pași ușori.

Pe o mașină EcoPower 180/350H/350V, va  fi produsă o flanșă făcută de HDPE (polietilenă  de mare densitate) și PA (poliamidă) folosind o  matriță cu cavitate 1+1, livrată de Polar-Form Werkzeugbau GmbH, Germania. Celula interioară  încorporează un robot W821 de la WITTMANN  pentru evacuarea și depozitarea pieselor, precum  și un sistem de control al temperaturii și o bandă  transportoare WITTMANN.

Serviciu optim folosind ultimele tehnologii

Programul expozițional al companiei  WITTMANN BATTENFELD este completat de o prezentare a propriului Web-Service 24/7 tot  la Fakuma 2015. Web-Service 24/7 reprezintă service-ul online de la WITTMANN BATTENFELD,  care este disponibil non-stop, 7 zile pe săptămână. Vizitatorii expoziției Fakuma vor avea șansa  să observe LIVE funcționarea Web-Service 24/7  printr-o conexiune în direct la service-ul central, special instalat în acest scop. Acest service central asigură vizitatorilor informațiile despre celelalte  servicii oferite tot de WITTMANN BATTENFELD,  cum ar fi asistență pentru clienți, tehnologie pentru  aplicații, școlarizare și noul software de achiziție a datelor de proces, SmartMonitoring.

SmartMonitoring este un software de achiziție a datelor de proces, care oferă acces într-o bază de date universală. Cu SmartMonitoring, WITTMANN  BATTENFELD folosește modulul de monitorizare a autenticității cu o vedere de ansamblu online integrată a utilajelor companiei, vizualizat pe sistemul  de comandă a utilajului, UNILOG B6P. Prin această  simplă integrare în sistem a software-ului lider de piață - MES, WITTMANN BATTENFELD oferă clienț ilor săi opțiunea unei vederi de ansamblu a fabricii  prin sistemul de comandă a utilajului UNILOG B6P.

FOTO 4. Afişaj  WITTMANN 4.0 .

Pe calea către Industrie 4.0, WITTMANN 4.0  reprezintă o componentă importantă pentru integrare și lucrul acesta va fi demonstrat la Fakuma.Prin sistemul de comandă a utilajului, B6P, mai  multe mașini, precum și roboți și dispozitive periferice  conectate la acestea, pot fi conectate împreună  și pot fi operate prin intermediul interfeței uniforme  de utilizator Windows, care permite interacțiunea dintre aplicațiile individuale. În acest mod,  întregul proces de fabricație, inclusiv alimentarea  și amestecul materialului, controlul temperaturii, automatizarea și injectarea în matriță pot fi optim coordonate și urmărite. Un alt punct important este setarea tuturor parametrilor, procesele de automatizare și formularele înregistrate central într-un catalog al matrițelor și apoi distribuit către echipamentele corespunzătoare, atunci când are loc o schimbare a matriței. La fel de importantă este și înregistrarea centrală a semnalelor de eroare și a stărilor mașinii pentru toate accesoriile conectate împreună în cadrul WITTMANN 4.0.

Cu ajutorul app-ului WiBa QuickLook, se poate verifica statutul mașinilor de injectat în matrițe și al roboților în mod foarte simplu și confortabil, prin intermediul unui Smartphone. Noile apps-uri se conectează cu versiunile cele mai recente ale software-ului roboților WITTMANN R8.3 și a sistemelor de comandă WITTMANN BATTENFELD Unilog B6P. În acest mod, WiBa QuickLook permite vizualizarea rapidă și facilă a datelor de proces și starea celor mai importante accesorii care funcționează într-o celulă de producție.

2.Soluţii inovatoare de automatizare

Roboţii şi automatizarea

Destul de diferită față de sistemele integrate care vor face demonstrație în combinație cu mașinile de injecție în matrițe WITTMANN BATTENFELD, prezentarea noilor soluții de automatizare se va axa pe două teme principale: mai întâi, suplimentarea cu axe servo-rotative a roboților WITTMANN și, în al doilea rând, alegerea robotului de injecție fie cu accesorii pneumatice, fie servo-acționate.

FOTO 1. Robotul de injecție WITTMANN WP80, servo-sprue picker WS80 și sistemul de comanda Net8 (de la stânga la dreapta)

Noii roboți sprue picker WP80 şi WS80 indică marea importanță pe care o acordă WITTMANN echipamentelor moderne de roboți sprue picker. Noul sistem de comandă Net8 folosit în acest scop poate fi implementat drept o soluție generală. Ambele modele – robotul de injecție pneumatic WP80 și servo-robotul sprue picker WS80 – operează cu același software, care deschide posibilităț i suplimentare în acest domeniu. De exemplu, unul dintre cele mai evidente avantaje este acela că trecerea de la un robot sprue picker pneumatic la o soluție de servo-acționare poate avea loc foarte ușor, fără efort sau cheltuieli suplimentare pentru școlarizarea suplimentară a operatorilor. WS80 este disponibil în două variante diferite: fie ca soluție integrată în sistemul de comandă a mașinii UNILOG B6, fie ca o soluție de sine-stătătoare.

Însă nu vor fi expuse doar modelele absolut noi, ci și numeroase modificări care au fost introduse la seriile de produse deja existente. De exemplu, modeautenticit lul cu cea mai bună vânzare W818, din care s-au produs deja mai mult de 5000 de unități, este acum

disponibil cu o axă suplimentară. Acum, această extensie a sistemului face posibilă combinarea acestei aplicații populare cu o capacitate portantă de 6 kg și mai flexibilă cu un alt echipament de automatizare, sau îl folosește la depozitarea pieselor în locuri din spatele platourilor în mișcare ale mașinii de injecție. Lucrul acesta conduce la o flexibilitate și mai mare pentru poziționarea mașinii pe planșeul secției de producție. Axele extinse sunt echipate cu un sistem pinion-cremalieră ca soluție standard, pentru a contrabalansa posibilele probleme de tensionare a curelei la înălțimi de ridicare mari.

FOTO 2. Noua serie W8 pro robot, de la WITTMANN

Noua serie de pro roboţi W8 de la WITTMANN

În sectorul aplicațiilor pentru mașini de dimensiunimedii (300–1200 t) și mari (1200–4000 t),soluțiile cu noile axe suplimentare vor fi prezentatela Fakuma din acest an. În aceste modificări deproiect, accentul principal a fost pus pe mai multdinamism, alături de rigiditatea axelor ce rămâne neschimbată. Mai mult, carcasele au fost din nou optimizate, având drept rezultat dimensiuni și maicompacte pentru axele rotative dezvoltate în cadrul firmei.Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.