Pre-K 2019: Noutăţi în avanpremiera K

Materiale Plastice

de T&T

Pre-K 2019: Noutăţi în avanpremiera K

Anul acesta, între 16 și 23 octombrie, va avea loc la Dusseldorf cel mai important eveniment dedicat industriei materialelor plastice și cauciucului – K 2019. ENGEL, BOREALIS, BOURGE, EREMA ȘI NOVA CHEMICALS au organizat pe 24, 25 iunie, în Austria, prezentarea în avanpremieră a noutăților pe care le vor aduce la K.

Evenimentul a fost deschis în dat de 24 iunie la sediul ENGEL, de Dr. Stefan Engleder, CEO ENGEL Group, care a anunțat că la nivelul anului 2018 vânzările grupului au fost cu 6% mai mari decât în anul precedent, ajungând la 1,6 miliarde de euro. Dr. Stefan Engleder a întărit faptul că principalele motoare ale inovației Engel sunt digitalizarea, noile tehnologii și reciclarea, acestea regăsindu-se printre prioritățile grupului austriac. Engel investește 70 de milioane de euro pe an în cercetare și dezvoltare, la care se adaugă investițiile continue în extinderea fabricilor. Ultimul proiect, inaugurat în această primăvară, noul centru de tehnologie „ENGEL Technology Centre. Innovation at heart”, face din fabrica inteligentă o experiență tangibilă.

ENGEL aniversează la K 2019 30 de ani de tehnologie de succes. A fost primul producător de maşini de injectat mase plastice care a prezentat o maşină fără coloane, la K 1989. În prezent, 70.000 de maşini Engel fără coloane lucrează la peste 10.000 de utilizatori din toată lumea.

Printre noutățile pe care ENGEL le va expune la K 2019, în hala 15, standul C 58, va fi și mașina de injectat în matrițe pentru procesarea metalelor amorfe Amloy, fiind, pentru prima dată, produse piese din două componente cu metal amorf și silicon. Injectarea în matriță a celor două componente deschide noi oportunități pentru conceperea structurilor carcaselor care sunt aproape indestructibile, asigurând, în același timp, o mai bună protecție contra prafului, apei și a undelor radio. De asemenea, atrag atenția trei noi dezvoltări inovative din domeniul automatizărilor: 

  • Roboți liniari cu curse foarte lungi - conceptul noilor roboți le permite acestora să atingă curse mai mari, cu sarcini portabile identice și cu o dinamică maximă. Începând cu K 2019, extinderea axei X va fi o opțiune pentru roboții liniari viper 12 la 60. 
  • Robot de injectare și evacuare cu durată de viață extinsă - ENGEL pic A este un robot de tip nou, pneumatic, care doboară două recorduri simultan: este cel mai longeviv și cel mai compact robot de injectare și de evacuare de pe piață. 
  • Celulă sigură compactă care asigură o accesibilitate ideală - în contextul unei producții complet automatizate a pieselor de tip carcasă, celula compactă include sisteme de manipulare a pieselor și de schimbare a carcaselor, fiind, în continuare, cu mult mai zveltă decât cea cu protecție cu garduri.

În ceea ce privește soluțiile Smart Factory, ENGEL dă viață fabricii inteligente cu gama sa inject 4.0. Ca fabricant de mașini de injecție și furnizor de sisteme de soluții, Engel demonstrează modul în care procesele de producție pot să se auto-optimizeze prin interconectarea în rețea a sistemelor de producție și prin implementarea sistemelor inteligente de asistență. Două noi sisteme de asistență, iQ process observer (monitorizare a procesului) și iQ melt control (controlul topiturii) sunt prezentate în premieră mondială la Düsseldorf. De asemenea, iQ weight control (controlul greutății) este utilizat pentru prima oară la procesarea materialului reciclat, pregătind drumul pentru o economie circulară a materialelor plastice.

Economia circulară, unul din subiectele de interes la K 2019, este foarte important și pentru Engel. Dr. Stefan Engleder, Director Executiv al ENGEL Group, evidențiază marea importanță a acestui subiect la K: „Este preocuparea mea personală de a contribui la stabilirea unei economii circulare pentru industria materialelor plastice, care poartă o mare responsabilitate și care poate fi satisfăcută doar de companii care colaborează. De aceea mă bucură interesul privind Economia Circulară la cel mai important eveniment internațional privind industria. K va oferi acestui subiect chiar mai multă forță."

La K 2019, cinci exponate în trei locații demonstrează contribuția ENGEL ca producător de mașini de injectat în matrițe și furnizor de soluții pentru sisteme. Atenția este fixată asupra procesării materialelor reciclate, îmbunătățind stabilitatea procesului cu tendința spre o concepție care are în vedere reciclarea.

Mai multe detalii despre prezența ENGEL la K2019, găsiți pe site-ul www.engelglobal.com.

Evenimentul a continuat în data de 25 iunie la sediul Borealis. Sub sloganul „Seeds for your performance”, EREMA Group își prezintă la K 2019 întreaga gamă de produse și servicii pentru procese de reciclare a materialelor plastice.

EREMA Group va fi reprezentată la târg de șapte companii – EREMA, POWERFIL, KEYCYCLE, PURELOOP, 3S, UMAC și PLASMAC.

Principalele puncte ale participării EREMA la K2019 constau în prezentarea noilor tehnologii, a evoluției în digitalizarea proceselor și implicarea în Economia circulară. Unul dintre punctele de atracție de la K 2019 va fi tehnologia bottle-to-bottle VACUNITE – care combină procesul VACUREMA cu noul patent de policondensare în stare solidă, sub vid (SSP), de la Polymetrix. Ceea ce face această combinaţie atât de specială este că toţi paşii procesului termic se desfăşoară în atmosferă de azot. Rezultatul este reprezentat de granule rPET care au o calitate unică şi depăşesc cu mult toate cerinţele legate de contactul cu produsele alimentare. Prima instalație - declară Manfred Hackl, CEO al Erema Group, pe marginea prezentării - va fi instalată până la sfârșitul acestui an în Franța pentru reciclarea sticlelor PET.

Un alt punct de atracție va fi noul sistem INTAREMA®ZeroWastePro este o soluție compactă, care este realizată strict în conformitate cu reciclarea deșeurilor din producție. Conceptul optimizat al mașinii face integrarea acesteia în lanțul de procese mai ușoară ca niciodată și permite termene de livrare mai scurte pentru beneficiari.

Interesul EREMA pentru dezvoltarea de soluții pentru Industry 4.0 este demonstrat prin BluePort – un nou portal pentru beneficiari, care reunește informații importante despre diverse servicii, cum ar fi asistența tehnică la distanță, calculul ROI al instalației, evaluarea performanței și chiar posibilitatea de a consulta aproximativ patruzeci de videoclipuri care ilustrează principalele intervenții de întreținere. „Conectarea în rețea a nivelurilor de date virtuale cu faze ale proceselor reale va crea în viitor soluții noi pentru operarea fabricii și oferte de noi servicii inteligente", explică Manfred Hackl.

Economia circulară, dincolo de concept, va fi demonstrată la Centrul Circonomic al EREMA, care se anunță a fi un punct de atracție absolut pentru vizitatorii din spațiul exterior (între Hala 11 și Hala 15). Centrul Circonomic este dedicat soluțiilor economice circulare, pentru a arăta vizitatorilor cum se poate obține valoare din reciclare, prin diverse colaborări, fiind expuse și produse realizate cu materiale plastice reciclate. Unul dintre aceste proiecte constă chiar în reciclarea la fața locului a deșeurilor produse în timpul K2019.

„Circonomic este un cuvânt pe care l-am creat din circular și economie, pentru a exprima ce dorim să realizăm ca EREMA Group, și anume, integrarea cunoștințelor privind reciclarea în lanțul de valori din domeniul maselor plastice, astfel încât industria noastră, mediul și societatea ca un tot, să poată dobândi beneficii ecologice și economice din acesta”, este modul în care Manfred Hackl descrie obiectivul prezentării la Circonomic Centre.

Trebuie să menționăm că pe 20 iunie, la Viena, European Patent Office (EPO) a răsplătit inventatori excepționali din Austria, Franța, Japonia, Olanda și Spania cu European Inventor Award 2019. La categoria Industrie au fost premiați Klaus Feichtinger și Manfred Hackl (Austria) pentru Înaltă performanță în reciclarea materialelor plastice.

Tot în cadrul conferinței de presă de la Linz a fost anunțată și colaborarea dintre EREMA și BOREALIS. BOREALIS, unul dintre principalii furnizori de soluții inovatoare în domeniul poliolefinelor, și EREMA Group, unul din principalii actori din piața dezvoltării și producției de sisteme de reciclare a materialelor plastice, au anunțat cooperarea dintre cele două companii în domeniul reciclării mecanice. Scopul comun este de a dezvolta tehnologii de reciclare mecanică, pentru a accelera tranziția spre o economie circulară a materialelor plastice. Cele două companii au ca scop dezvoltarea proceselor de reciclare, pentru a satisface cererea crescândă a pieței privitoare la materiale reciclate de înaltă calitate, utilizate în aplicații actuale.

Mai multe detalii despre prezența EREMA la K2019, găsiți pe site-ul www.erema.com.

În Hala 6, la Standul A43, din cadrul K2019, sub motto-ul „Building tomorrow together” vor fi prezente BOREALIS, BOROUGE și NOVA Chemicals, companii dedicate creșterii durabile a afacerilor prin inovare.

Un angajament pe termen lung de a pune clientul pe primul loc generează cooperarea de-a lungul întregului lanț valoric, ceea ce conduce, la rândul său, atât la creștere, cât și la inovare. Sloganul sub care se regăsesc cele trei companii, înseamnă de fapt încurajarea colaborării cu parteneri din întreaga lume pentru a produce soluții superioare diferite, pe bază de poliolefine, pentru un viitor mai durabil.

Trecerea de la sistemul liniar de astăzi la cel circular de mâine este o sarcină dificilă și complexă, dar posibilă, care are nevoie de inovație și colaborare de-a lungul întregului lanț valoric.

Detalii despre participarea celor trei companii la K 2019 găsiți pe site-urile acestora.

K 2019 se va desfășura la Düsseldorf între 16-23 octombrie. Peste 3.000 de expozanți din 60 de țări vor participa la eveniment. Pentru mai multe detalii, accesați: www.k-online.com.


Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.