WITTMANN BATTENFELD la K 2019, pentru prima dată în hala 15: „Enjoy Innovation”

Materiale Plastice

de Wittmann Battenfeld

WITTMANN BATTENFELD la K 2019, pentru prima dată în hala 15: „Enjoy Innovation”

La K 2019 din Düsseldorf, WITTMANN BATTENFELD își va expune produsele și aplicațiile sub motto-ul „Enjoy Innovation“, pentru prima dată în hala 15, la standul C06. WITTMANN BATTENFELD are astfel 120mp de spațiu expozițional suplimentar la dispoziția sa, iar din 16 până în 23 octombrie compania își va prezenta tehnologiile, procesele și aplicațiile inovative de injectare în matrițe, chiar alături de principalii săi competitori.

Inovația a fost dintotdeauna prioritatea principală la WITTMANN BATTENFELD. Dezvoltările produselor companiei sunt concepute pentru a le oferi clienților un beneficiu maxim și, simultan, protecția mediului și păstrarea sa pentru generațiile viitoare, într-un mod sustenabil. Dezvoltarea și optimizarea suplimentară a mașinilor și a echipamentelor, care stabilesc valori de referință pe piață, în termeni de eficiență energetică, sunt realizate, în mare parte, prin dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a aplicației adaptative HiQ, a proceselor tehnologice și a folosirii sistemelor software și tehnologiilor ultra moderne pentru a permite integrarea mașinilor, roboților, echipamentelor auxiliare și a sistemelor MES via WITTMANN 4.0, la care se adaugă sistemele de senzori pentru monitorizarea stării mașinii, prescurtată CMS. Mai mult decât atât, compania lucrează împreună cu partenerii la procesarea materialelor, care la sfârșitul vieții produsului sunt 100% reciclabile și/ sau complet degradabile.

  •  FIGURA 1. Diagrama schematică de comandă a injecției în funcție de viscozitatea materialului

Subiect-cheie: maşini inteligente cu algoritmi adaptativi

Tema principală a prezentării WITTMANN BATTENFELD de la K 2019 constă în expunerea de mașini inteligente cu algoritmi adaptativi, care se reglează singure în funcție de condițiile ambientale. Acest lucru va fi demonstrat cu o mașină EcoPower 55/350 complet electrică, echipată cu pachete software HiQ-Flow, HiQ-Melt și HiQ-Metering. Un robot W918 de la WITTMANN și toate aparatele auxiliare conectate cu mașina, precum și sistemul TEMI+ MES sunt integrate în sistemul de comandă UNILOG B8 al mașinii via WITTMANN 4.0. Fișa electronică de date a matriței va fi, de asemenea, folosită în UNILOG B8. Celula de producție legată împreună cu router-ul WITTMANN 4.0 este astfel capabilă să verifice dacă echipamentele auxiliare conectate sunt suficiente pentru setul de date al produsului selectat sau dacă este nevoie de un echipament suplimentar.

  • FIGURA 2a, b, c. Matriță pentru tuburi de sânge – și produsul finit, fabricat pe o mașină EcoPower Xpress 160, în versiune medicală

La standul WITTMANN BATTENFELD, această celulă de producție va fi folosită pentru a prezenta funcțiile HiQ sub forma prezentărilor de specialitate și a demonstrațiilor în direct. La mașina EcoPower 55/350, cârligele din policarbonat pentru rufe vor fi fabricate cu o matriță cu patru cavități furnizată de Lechner, Austria. Folosind această celulă de producție complet integrată, avantajele integrării via WITTMANN 4.0 și prin sistemul TEMI+ MES pot fi văzute foarte clar. Într-o demonstrație în direct, produsul HiQ-Flow va compensa în mod automat efectul fluctuațiilor de viscozitate a materialului, asigurând astfel o calitate stabilă a pieselor și eliminând rebuturile. Pentru a evita deșeurile de materiale plastice și piesele cu defecte, produse în mod intenționat, cu scop demonstrativ, acestea vor fi regranulate în noul granulator G-Max 9 de la WITTMANN, iar apoi vor fi returnate direct în buncărul mașinii prin intermediul dispozitivului de transportare vacuumatic, conectat la granulator.

Lansarea noului model VPower COMBIMOULD cu pachet special de automatizare

La K 2019, WITTMANN BATTENFELD va prezenta cea mai recentă evoluție a mașinii verticale în concept PowerSeries în versiunea cu mai multe componente. Pe o mașină VPower 120/130H/210V, un ștecher făcut din PA și TPE pentru industria auto va fi fabricat cu o matriță cu 2 + 2 cavități. Automatizarea completă a sistemului pentru mașină este proiectată de WITTMANN BATTENFELD Deutschland în Nuremberg. În această aplicație, sunt folosiți un robot Scara și un robot liniar WX142 de la WITTMANN, care introduc pinii de ambalare, transferă prefabricatele, apoi îndepărtează și depozitează produsele finite.

  • FIGURA 3a. Modul CELLMOULD® pe o mașină MacroPower 1100

  • FIGURA 3b. Modul generator SEDE de azot și presiune

Introducerea noii maşini EcoPower Xpress în versiunea medicală

Un alt produs nou la expoziția K a acestui an va fi o mașină EcoPower Xpress 160/1100+ de mare viteză, într-o versiune medicală. La această mașină cu o forță de închidere de 1.600 kN, tuburile PET pentru sânge vor fi produse cu o matriță cu 48 de cavități, furnizată de Pass Card, Taiwan. Pentru a îndeplini cerințele stricte pentru plastifierea PET, această mașină a fost echipată cu un șurub modificat, de performanță înaltă. În plus, a fost montată o pâlnie specială de uscare deasupra unității de injecție, unde materialul granulat este uscat de un uscător DRYMAX 300, comandat prin frecvență, de la WITTMANN. Tuburile vor fi scoase din matriță și depozitate în cutiile de transport de noul robot de mare viteză WITTMANN. Robotul controlează un dispozitiv de schimbare a cutiilor, care îndepărtează fiecare cutie plină și o înlocuiește imediat cu una dintre cutiile goale pregătite deja, pentru a asigura producția neîntreruptă a tuburilor.

Aplicaţia medicală pe celula de producţie MicroPower 15/10

O altă aplicație de tehnologie medicală va fi demonstrată pe o mașină din seria MicroPower de la WITTMANN BATTENFELD, concepută pentru producția de micro piese în versiunea de mediu steril. Folosind o mașină MicroPower 15/10 cu o forță de închidere de 150 kN, un micro inel de reținere pentru tuburile miniaturale medicale vor fi produse din PC cu o matriță cu 8 cavități, furnizată de Wittner, Austria. Acest produs are masa unei piese de doar 2mg.

Mașina vine cu un modul rotativ, un robot WITTMAN W8VS2 integrat și o cameră de luat vederi pentru inspecția completă a pieselor. După îndepărtare și inspecția cu ajutorul camerei, piesele sunt transferate în containerele de transport, separate în funcție de cavitățile individuale.

O noutate la MicroPower este un modul îmbunătățit, cu injecție în doi pași cu șurub și piston, care este acum capabil să proceseze volume de până la 6cm3 .

Tehnologie uşoară pentru industria auto

Cu un exemplu din industria auto, WITTMANN BATTENFELD va demonstra la K 2019 competența sa în tehnologia de spumă structurată CELLMOULD®, care permite producția de piese foarte ușoare așa cum sunt necesare, în primul rând, în industria auto, pentru a reduce consumul de combustibil și/sau pentru a crește autonomia bateriei. Pe o mașină MacroPower 1100/12800 cu un servomotor eficient din punct de vedere energetic, un suport pentru bancheta din spate a unui automobil sport nemțesc va fi produs din PP cu o matriță cu o singură cavitate, furnizată de Frimo, Germania. Mașina este echipată cu generator combinat de azot și presiune SEDE și fabricat de WITTMANN BATTENFELD. Azotul necesar pentru această tehnologie este preluat din aerul ambiental și comprimat la presiunea de lucru până la 330 bari. Materialul procesat va fi de tipul PP potrivit pentru aplicațiile auto, furnizat de Borealis. Este de tipul ME225SY, care conține 25% material reciclat post-consum și 25% talc. Prin folosirea materialelor reciclate în interioarele autovehiculelor de pasageri, WITTMANN BATTENFELD aduce o contribuție semnificativă în promovarea economiei de reciclare din industria auto. Piesele vor fi îndepărtate și depozitate de un robot WX152 de la WITTMANN.

Pe mașină a fost instalat, de asemenea, sistemul de monitorizare a stării CMS de la WITTMANN BATTENFELD, care asigură monitorizarea continuă a stării pentru cei mai importanți parametri ai mașinii. Starea curentă a mașinii MacroPower 1100 poate fi citită din stația de informare și control a CMS, plasată direct lângă mașină. Pe lângă această mașină există și un stand de informare AIRMOULD®/CELLMOULD®, unde vizitatorii pot să obțină informații detaliate despre procesele care se demonstrează la fața locului.

  •  FIGURA 4. Recipienți cosmetici făcuți dintr-un compus bazat 100% pe materiale naturale

Placă high-tech pentru industria auto

O a doua aplicație pentru industria auto va fi prezentată la o mașină din seria SmartPower în configurație XL. Cu o mașină SmartPower 240 XL, va fi produs un modul pentru un plafon auto cu o suprafață funcțională, într-o matriță cu o singură cavitate, furnizată de Georg Kaufmann, Elveția. Modulul constă dintr-o secțiune operațională montată în centru și secțiuni de iluminare pe fiecare parte.

  • FIGURA 5. SmartPower 240 XL cu automatizare de la WITTMANN BATTENFELD Deutschland, Nuremberg, pentru a produce placa de senzori

Pentru fabricarea acestui modul este folosit procesul IMD VARIOFORM dezvoltat de Leonhard Kurz (hala 5, standul A19 – E09). În acest proces, o placă decorativă, parțial translucidă este combinată cu o placă funcțională cu o structură de senzori imprimată pe interiorul părții matrițate. Senzorul multiplu TC demonstrează operarea prin atingere a funcțiilor de aprindere/stingere și diminuare a luminii, precum și setarea culorii sursei de lumină LED din spatele lui.

Mașina este echipată cu un sistem de automatizare de la WITTMANN BATTENFELD Deutschland din Nuremberg. Acesta constă dintr-un robot WX142 de la WITTMANN cu o axă C și un radiator cu radiații infraroșii pe axa Y pentru a încălzi permanent placa folosită pentru această aplicație. WX142 introduce placa funcțională cu structura de senzori în matriță. Pasul următor este să se tragă placa IMD VARIOFORM prin ea, să o încălzească și apoi să o termoformeze prin folosirea vidării. În timpul aceleiași etape de producție, ambele plăci sunt supramatrițate. În această aplicație, placa de senzori poate fi selectată opțional prin atingerea unui buton. În acest fel, este posibil să se injecteze piese cu sau fără placa de senzori.

Aplicaţie LSR pe o maşină EcoPower 160

Una dintre principalele teme ale aplicațiilor tehnologice ale WITTMANN BATTENFELD de la K 2019 va fi injectarea de siliciu în matriță. WITTMANN BATTENFELD își va demonstra expertiza în acest domeniu la standul său din hala 15 prin producerea unei valve pentru tehnologia medicală, prin elaborarea LSR (Liquid Silicon Rubber - cauciuc siliconic lichid) la o mașină complet electrică din seria EcoPower - EcoPower 160/350, cu o matriță cu 16 cavități, furnizată de Nexus, Austria (hala 12, standul E49-01). Modulul de injecție realizat în varianta deschisă permite o integrare ușoară a unității de dozare LSR. Unitatea de dozare Nexus Highline vine cu un nou sistem de dozare cu servomixare cu o integrare OPC-UA. În matriță este folosită cea mai recentă tehnologie cu canale de alimentare reci, inclusiv comanda de închidere a acului, TIMESHOT. Îndepărtarea și depozitarea pieselor vor fi efectuate de un robot WX142 de la WITTMANN.

Economia de reciclare cu un produs din industria ambalajelor

„Economia circulară“ nu este doar o sintagmă modernă la modă, ci și un obiectiv strategic al WITTMANN BATTENFELD. La K 2019, WITTMANN BATTENFELD va prezenta unul dintre programele curente realizate împreună cu o companie parteneră.

Aici vor fi produși recipienți cosmetici cu capace, dintr-un material bazat în totalitate pe ingrediente naturale, pe o mașină EcoPower 240/1100H/130L COMBIMOULD folosind o matriță cu 4+4 cavități. Acest material poate fi reciclat fără nicio pierdere a proprietăților sale funcționale. Recipientul este injectat de agregatul principal al mașinii, iar capacul de agregatul L. Mașina este echipată cu un robot W842 pro complet integrat, de la WITTMANN, care ia o etichetă rotundă dintr-o revistă și o introduce pe partea de fixare pe partea inferioară a recipientului. Apoi, robotul W842 pro îndepărtează piesele dinspre duză și transferă recipienții unui robot W818, care îi inserează în stația de înșurubare. Apoi, W842 pro transferă capacele pentru recipienți la stația de înșurubare, unde sunt amplasate pe recipienți și depozitate.

  • FIGURA 6. Valvă medicală făcută din LSR

TEMI+

În plus față de AIRMOULD®, CELLMOULD® și standurile de informare asupra sistemelor de monitorizare a stării, va fi și un colț de informații care va prezenta pachetul TEMI+ MES la standul WITTMANN BATTENFELD. TEMI+ este capabil să lucreze cu mașinile de injectat în matrițe, precum și cu roboții și aparatele auxiliare din jurul mașinilor. Acest lucru face posibilă obținerea unei achiziții complete și cuprinzătoare a datelor și analiza parametrilor de calitate de la toate aparatele implicate în producția unei piese.

Punct de informare pentru sistemele de plastifiere

Sistemul de plastifiere al unei mașini de injectat în matriță este modulul central care determină calitatea unei componente de material plastic. WITTMANN BATTENFELD sprijină clienții cu soluții personalizate în ceea ce privește geometria, materialele și rugozitatea suprafeței. La K 2019, vizitatorii vor avea oportunitatea de a colecta informații despre cele mai recente progrese la un punct de informare separat.

Alimentarea centrală cu materiale

Mașinile de la standul WITTMANN BATTENFELD sunt alimentate, în principal, printr-un sistem de manipulare a materialelor, de la WITTMANN. În plus față de adăugarea unui sistem de uscare pentru PET, vor fi folosite uscătoarele mobile ATON și mixerele gravimetrice GRAVIMAX. Alimentatoarele centrale de materiale FEEDMAX și alimentatoarele autonome de materiale completează peisajul.

Diverse echipamente WITTMANN BATTENFELD se regăsesc și la standurile altor companii la K 2019.


Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.