Târgul de carieră Angajatori de TOP continuă cu o ediţie virtuală, pe www.hipo.ro. 4000 de joburi în perioada 30 martie – 19 aprilie

Resurse Umane

de Catalyst Solutions

Târgul de carieră Angajatori de TOP continuă cu o ediţie virtuală, pe www.hipo.ro. 4000 de joburi în perioada 30 martie – 19 aprilie

După cele 2 ediţii fizice Angajatori de TOP Timişoara şi Bucureşti, cel mai mare târg de carieră continuă cu o ediţie virtuală pe Hipo.ro.În perioada 30 martie – 19 aprilie are loc cea de-a 5a ediţie a evenimentului Angajatori de TOP Virtual, proiect online care reuneşte 100 de angajatori din domeniile: IT, Servicii şi BPO, FMCG, Inginerie, Bancar şi Servicii Financiare, Telecom, Consultanţă, Logistică şi Transporturi, Auto, Retail, Farma, Turism şi Agenţii de Recrutare. Cele mai multe companii sunt din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi, dar vor fi prezente cu standuri virtuale şi companii din aproape toate oraşele mari ale ţării. Accesul la Angajatori de TOP Virtual este posibil 24h din 24h până duminică, 19 aprilie, pe site-ul dedicat evenimentului.

Prin intermediul Angajatori de TOP Virtual candidaţii pot aplica la 4000 de oportunităţi de carieră adresate atât profesioniştilor cât şi studenţilor şi absolvenţilor. Pentru a participa la Angajatori de TOP Virtual, candidaţii trebuie să îşi creeze un cont şi un CV pe site-ul Hipo.ro.După logare, vor putea accesa platforma 3D a evenimentului, pot aplica la joburile de interes şi se pot înscrie la seminarii online (webinarii). Webinariile sunt prezentări interactive susţinute de un specialist în recrutare pentru un grup de persoane prezente online la data şi ora stabilite iniţial. Reprezentanţii Cut-e România şi Coca-Cola HBC România vor susţine în cadrul Angajatori de TOP Virtual un webinar despre rolul testelor psihometrice în procesul de selecţie, sfaturi şi recomandări pentru a le trece cu succes şi a obţine un punctaj maxim. Webinar-ul este gratuit în baza preinscrierii pe Hipo.ro până pe 8 aprilie.

Odată cu dezvoltarea noilor tehnologii, evenimentele de carieră virtuale devin canale importante de recrutare,fiind instrumente utilizate frecvent în alte ţări pentru eficientizarea proceselor de selecţie. Acest tip de evenimente au devenit din ce în ce mai utilizate şi în România, iar ediţia Angajatori de TOP Virtual este primul eveniment de acest tip lansat în anul 2013 de Hipo.ro.Modalitatea de participare la Angajatori de TOP Virtual este facilă oricui deţine un calculator/laptop şi conexiune la internet.

Principalul avantaj oferit de acest tip de eveniment online este că elimină barierele geografice fiind accesibil tuturor,indiferent de oraşul în care locuiesc, în România sau în străinătate. La acest aspect se adăugă confortul participării, din faţa laptopului sau a calculatorului.

Câteva dintre companiile care participă la evenimentul virtual Angajatori de TOP sunt: Accenture, ADP Group, Alcatel-Lucent, Arcelor Mittal, ATOSS Software, Aţos IT, BCR, Bitdefender, Blue Point, BRD - Groupe Société Générale, Carrefour, Coca - Cola HBC România, Computer Generated Solutions România, Deutsche Bank Technology Centre, Digital Education, eMAG, EY România, Endava, Genpact, Global Market Solutions, Gopet România, Huawei, Humangest Group, Infobest, IŢ Vizion, Kaufland România, KFC, Hewlett-Packard, IBM, Intel România, JTI România, Luxoft România, KMG Internaţional (Rompetrol), McDonald`s România, Microchip Technology, Nestle România, Société Générale European Business Services, Oracle, PayU, PHILIPS, Piraeus Bank, RapidSolution Software, Renault România, Schneider Electric, SNC Lavalin, Stefanini România, SWISSCAPS România, Toluna, TELUS Internaţional Europe, Unicredit Business Integrated Solutions, Unilever, Valeo Lighting Injection, Visma Software, Vodafone Shared Services România, WNS România, Yazaki Component Technology.

 

Sâmbătă, 28 martie, s-a încheiat ediţia fizică a celui mai mare târg de joburi – Angajatori de TOP Bucureşti

Angajatori de TOP Bucureşti s-a încheiat în acest weekend.Ediţia din această primăvara a reunit 100 de angajatori şi 14 000 de vizitatori, fiind deschise oportunităţi de carierăadresate atât persoanelor cu experienţă, celor cu un nivel mediu, dar şi juniorilor şi studenţilor.

Care au fost principalele punct de interes ale evenimentului?

-        Peste 2100 de candidaţi au luat parte la conferinţele şi workshop-urile de dezvoltare susţinute de companiile partenere;

-      Un succes deosebit l-au înregistrat sesiunile TechTalks, seria de conferinţe adresate pasionaţilor de IT şi tehnologie. Cele 3 track-uri, pe zona de Agile, Software Development şi Web au reunit peste 250 de profesionişti IT interesaţi de noile tehnologii şi studiile de caz prezentate de către speakeri tehnici din companii precum: Accenture, IBM, Vodafone Shared Services România, Teamnet Internaţional, eMAG şi AdsWizz;

-      Sute de profesionişti şi studenţi au interacţionat în cadrul zonei CV Experts cu specialiştii în recrutare, pentru a primi recomandări de cum îşi pot îmbunătăţi CV-ul pentru a atrage atenţia angajatorilor şi care sunt modificările pe care trebuie să le facă pentru a-şi creşte şansele de angajare;

În urma participării la evenimentul fizic Angajatori de TOP Bucureşti, toate aplicările candidaţilor vor fi analizate de către consultanţii în resurse umane, iar în urma acestei etape vor fi contactaţi şi chemaţi la interviu cei care se potrivesc cel mai bine cerinţelor solicitate de poziţiile deschise. O parte dintre companiile participante au demarat această etapă chiar în cadrul evenimentului, urmând că stabilirea de discuţii cu candidaţii să continue şi în următoarele săptămâni.

Care sunt planurile companiilor în urma participării la Angajatori de TOP Bucureşti?

„Am fost prezenţi la Angajatori de TOP în perioada 27-28 martie, pentru a recruta cei mai talentaţi candidaţi, vorbitori de engleză şi preferabil germana/franceză, pregătiţi să îşi asume responsabilităţi noi, să facă faţă provocărilor profesionale şi să lucreze într-un mediu internaţional. Candidaţii interesaţi de joburi în domeniul consultanţei de management au discutat direct cu colegii noştri la standul nostru şi au aflat care sunt dificultăţile şi beneficiile carierei în acest domeniu. Pe parcursul celor 2 zile am avut discuţii interesante cu studenţi sau absolvenţi cu studii economice şi tehnice (Automatică şi Calculatoare, Matematică Informatică, Inginerie Economică) pe care cu siguranţă îi vom contacta în viitorul apropiat, fie pentru joburi full time, fie pentru programe de internship. BearingPoint România continuă să se dezvolte şi în acest an, având în plan o creştere cu 45% a echipei de consultanţi. În afară de cele două oraşe unde există deja birouri, Bucureşti şi Sibiu, vom recruta şi în Timişoara, unde vom deschide un nou birou. Ca şi până acum, dorim să extindem echipele de consultanţă SAP, dezvoltare software şi consultanţă bancară, dar avem şi oportunităţi noi cum ar fi Mobile Developer şi Graphic Designer. De asemenea, căutăm activ specialişti pentru tehnologiile de nişă, precum SAP HANA şi Informatică PowerCenter” - Raluca Baicu, HR Manager, BearingPoint. 

„Endava continuă să fie foarte activă în recrutarea de specialişti IT în cele 4 centre de dezvoltare din România. Pentru echipa din Bucureşti planificăm să creştem până la 450 de persoane şi respectiv, să recrutăm aproximativ 50 de persoane în sediul nostru deschis recent în Piteşti. Participarea la Angajatori de TOP ne va ajuta cu privire la aceste planuri” – Andreea Zanfir, Recruitment Officer, Endava.

„Ne propunem să implicăm cât mai mulţi candidaţi participanţi în procesele de recrutare existente în prezent astfel încât să maximizăm şansele de a acoperi într-un timp cât mai scurt oportunităţile existente” – Andreea Leonte, Senior Recrutare, Schneider Electric.

„Angajatori de TOP este un eveniment care ne permite să intrăm în contact cu profile diverse de candidaţi şi în acelaşi timp să ne promovăm brandul de angajator. L’Oréal România recrutează anual aproximativ 30-40 de persoane în domenii diverse precum: marketing, vânzări, operaţiuni, financiar, iar începând de anul acesta ne diversificăm activitatea prin deschiderea primului magazin propriu Kiehl’s din ţară, fapt ce ne permite să diversificăm şi mai mult tipul de profile pe care angajăm: manageri magazin sau consultanţi vânzări” – Magdalena Crâng, Director Resurse Umane, L’Oréal România.

“Ne bucurăm pentru succesul ediţiilor din această primăvară Angajatori de TOP şi pentru feedback-ul pozitiv primit atât din partea companiilor participante, cât şi a candidaţilor prezenţi. Ediţia aceasta am observat un interes mai mare şi o pregătire mai bună a vizitatorilor, mulţi dintre ei prezentându-se la eveniment cu o listă a companiilor şi a joburilor la care doreau să aplice. Celor care nu au putut ajunge în cele două zile ale evenimentului, le recomandăm să aplice online, pe portalul www.hipo.ro unde pot afla mai multe informaţii despre companiile participante, oferta de joburi şi profilul căutat de angajatori” - Larisa Blajut, Project Manager, Angajatori de TOP.


Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutionseste o companie de consultanţă în domeniul resurselor umane, specializată în dezvoltarea de soluţii de recrutare şi employer branding. Având o experienţă de 8 ani, Catalyst Solutions adaugă valoare clienţilor şi candidatiilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare târg de carieră din România organizat bianual în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi), www.HiPo.ro – singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaţilor cu studii superioare,Top Talents România (proiect ce identifică în fiecare an cei mai valoroşi 300 de tineri absolvenţi la nivel naţional),Career Innovation Week (identifică tineri cu rezultate remarcabile în domeniile financiar, vânzări, marketing, IT&C, cercetare şi inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinţe dedicate celor interesaţi de audit, taxe, contabilitate, legal şi IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicaţie de orientare în carieră adresată studenţiilor şi masteranziilor din domeniul economic şi tehnic distribuită în 15 centre universitare), DevTalks (proiectul reuneşte 350 de developeri & profesionişti IT pasionaţi de zonele web, online, cloud computing şi big data)Târgul Virtual pentru Absolvenţi şi Angajatori de TOP Virtual.Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.