Filetare fără formare de aşchii

Scule

de Walter Tools

Filetare fără formare de aşchii

Paradur® Short Chip HT, tarodul pentru găuri înfundate oferit de Walter AG, nu permite acumularea de aşchii 

În majoritatea cazurilor, realizarea filetărilor este una din ultimele operaţii care au loc. Multe operaţii costisitoare au indicat deja par­cursul produsului; piesa de prelucrat are acum valoare ridicată. Pentru filetare, fiabilitatea procesului este, aşadar, în topul listei de priorităţi. Acest aspect este adevărat, în special, pentru filetele din găurile înfundate, la materialele cu aşchii lungi. Produsul Paradur® Short Chip HT din gama Walter Prototyp reprezintă soluţia ideală pentru această aplicaţie.

 

Dacă se formează aşchii în formă de spirală la filetarea găurilor înfundate, acest lucru este, de regulă, periculos pentru tarod. Operatorul de prelucrare trebuie să intervină şi să îndepărteze aşchiile metalice. Operaţiunea de prelucrare este oprită şi se înregistrează, astfel, costuri de producţie suplimentare.

 

Paradur® Short Chip HT oferă certitudinea că acest lucru nu se va întâmpla. Un pachet de caracteristici speciale împiedică formarea de aşchii metalice nedorite: acest pachet include un unghi elicoidal redus de 9° cu o racletă de bază în teşitură. Acest unghi redus se îmbină în unghiul elicoidal de 15° al dinţilor după câteva filete. De asemenea, muchiile aşchietoare au un unghi de degajare ajustat. Răcirea internă axială curăţă aşchiile metalice din gaură prin dinţii spiralaţi.

 

Datorită acestor caracteristici, scula permite prelucrarea de filete în găuri înfundate fără a crea aşchii, până la o adâncime de 3,5xD, acest lucru fiind posibil şi la prelucrarea oţelurilor cu aşchii lungi cu rezistenţă minimă la rupere cuprinsă între 850 şi 1250 N/mm2. De aici rezultă şi abrevierea „HT”– high tensile (rezistenţă mare la rupere). Dacă există caracteristici corespunzătoare bune de rupere a aşchiilor, scula poate fi utilizată şi la rezistenţe mici la rupere (de la aprox. 500 N/mm2). Ca o aplicaţie secundară, scula poate fi folosită şi pentru piese de prelucrat realizate din aliaje de aluminiu sau fontă ductilă. Şi în acest caz, Walter consideră foarte importante compoziţia materialului şi comportamentul acestuia la ruperea aşchiilor.

 

Pentru a asigura o durată de funcţionare cât mai mare posibilă, Paradur® Short Chip HT este prevăzut cu un strat de acoperire testat, din material cu rezistenţă mare la rupere. Excepţia, în acest caz, este unghiul elicoidal redus în secţiunea inferioară a sculei, deoarece reprezintă baza după aplicarea stratului de acoperire. Suprafaţa goală a racletei ajută în acest punct la ruperea aşchiilor. Deoarece previne formarea aşchiilor lungi, tarodul oferă o fiabilitate a procesului extrem de ridicată.

Produsul Paradur® Short Chip HT din gama Walter Prototyp este cunoscut în rândul clienţilor. Walter furniza deja tarodul pentru găuri înfundate ca sculă specială. „Experienţa vastă a clienţilor noştri obţinută prin utilizarea acestei scule ne-a determinat să o includem în gama de produse standard a mărcii competitive Walter Prototyp”, a precizat Timo Mager, Senior Product Manager pentru procesul de filetare din cadrul companiei Walter AG. A

 

FOTO. Walter Prototyp Paradur® Short Chip HT Tarodul Walter Prototyp Paradur® Short Chip HT a fost optimizat pentru filete în găuri înfundate până la adâncimi de 3,5xD la oţelurile cu aşchii lungi cu rezistenţă la rupere medie spre ridicată. Imagine: Walter AG



Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Da, sunt de acord