T&T Plus

Articole

Dacia a aniversat 50 de ani de la fabricarea primului autoturism

Dacia a aniversat 50 de ani de la fabricarea primului autoturism

În data de 20 august 1968, era inaugurată Uzina de Autoturisme Pitești (UAP). Primul autoturism ieșit de pe porțile uzinei purta numele Dacia 1100 și era un vehicul produs după licența modelului Renault R8. Un an mai târziu, intra în fabricație Dacia 1300, care avea să fie modelul de bază al mărcii timp de aproape trei decenii. Fabricat în numeroase variante berlină, break, pick-up și derivat chiar într-o versiune sport cu două uși – modelul va rămâne în memoria a generații de șoferi drept „mașina care a pus România pe roți”.

de Dacia -

Stiri

de Romanian Security Fair 22 octombrie 2018

Romanian Security Fair 2018, cea mai mare expoziție tehnică de securitate din regiune, a fost un succes

ROMANIAN SECURITY FAIR 2018, cea de a cincea ediţie a celui mai important eveniment al industriei de securitate din zona Est și Sud-Est Europeană, organizată la București, de Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate în parteneriat cu Romexpo, și-a închis porțile, la capătul a trei zile dinamice, în care expozanții au avut ocazia să-și prezinte produsele atât specialiștilor din domeniu cât și publicului larg.


de 17 septembrie 2018

Continental Anvelope achiziţionează fosta platformă UMT

Continental, companie de înaltă tehnologie, a achiziționat 32 de hectare de teren de la grupurile de firme UMT și Prompt, teren care reprezintă majoritatea fostei platforme industriale UMT din Timișoara. Această achiziție de teren va ajuta compania să își extindă capacitatea de depozitare a produsului finit, și să își optimizeze costurile generale de logistică.


de ICPE-CA 17 septembrie 2018

Premii importante la ROSEF 2018

8 echipe ale Centrulului Alexandru Proca pentru Inițierea Tinerilor în Cercetarea Științifi că din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA au obținut premii la Concursul Național de Știință și Tehnologie ROSEF 2018.


de T&T 19 iulie 2018

Megatendinţe în tehnologie, la IFA 2018

La finalul lunii aprilie, în cadrul conferinței de presă globale, organizată de Messe Berlin la Roma, au fost prezentate în avanpremieră noutățile și tendințele de la IFA Berlin, eveniment ce se va desfășura în perioada 31 august – 5 septembrie. Interesul mare pe care IFA îl trezește în rândul pasionaților de tehnologie a fost subliniat de numărul record (360) de jurnaliști și parteneri din industrie care au participat la eveniment.