de Universal Robots - 6 mai 2022
Roboţii colaborativi susţin practicile de producţie sustenabile
Sustenabilitatea se află pe primul loc pe agenda globală și politică, tot mai multe țări și regiuni stabilind obiective legate de consumul de energie și emisii ca parte a angajamentelor cu privire la schimbările climatice. Iar companiile producătoare dețin un rol esențial în atingerea acestor obiective. România își propune ca din 2022 să introducă, pe baza unei legi, un cod al sustenabilității, similar cu cel din Germania, sub forma unui raport în care companiile să declare ce fel de tehnologii verzi folosesc, ce tehnologii utilizează pentru a reduce emisiile de CO2, care sunt programele de reciclare implementate și alte aspecte care au scopul de a determina companiile să prezinte în mod transparent impactul pe care îl au asupra mediului și a societății.
de Normandia - 6 mai 2022
De ce sunt atât de atractivi roboții SCARA?
Pe măsură ce obiceiurile de consum continuă să evolueze și să se schimbe pe fondul redresării economice, producătorii își reevaluează capacitatea de producție și implementează noi tehnologii, pentru a face față creșterii cererii. De la utilizarea roboților ultra-compacți până la roboții colaborativi ușor de utilizat, există mai multe opțiuni de roboți care pot fi implementați în linii de producție existente. Aceste linii au rolul de a obține flexibilitatea necesară depășirii provocărilor actuale de producție, cum ar fi creșteri ale producției și reducerea costurilor operaționale pe termen lung.
de T&T - 6 mai 2022
Bosch se implică în formarea tinerilor specialişti
Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, este implicată activ în proiecte educaționale și în susținerea carierelor tinerelor talente, prin dezvoltarea unor parteneriate pe termen lung cu mai multe universităţi din țară. Astfel, compania oferă tinerilor posibilitatea de a aprofunda subiecte de interes în diverse arii profesionale, încă din timpul studiilor, și contribuie la crearea unor spații inspiraționale, cu design modern, în incinta unităților de învățământ superior.
de T&T - 6 mai 2022
50% dintre angajaţii din Inginerie câştigă peste 4.000 lei net
Conform datelor introduse până în acest moment în Salario, comparatorul de salarii marca eJobs, de către specialiștii din domeniu, 1 din 2 angajați din Inginerie câștigă salarii de peste 4.000 lei net în fiecare lună.
de Leonard Rizoiu - 6 mai 2022
Tech Talent, 2022 - Managementul ca factor determinant pentru loializarea angajaților
Competiția pentru angajați experimentați și bine ancorați în noua realitate este acerbă în sectorul tehnologic. Cererea depășește oferta și eforturile de recrutare devin din ce în ce mai mari. Între iscusința cu care giganții tech au cooptat deja mare parte din capitalul uman disponibil și trendul din piața muncii din România de a renunța la jobul clasic pentru proiecte de freelancing sau antreprenoriat, rămâne îngrijorarea că numeroase posturi vor sta foarte multă vreme în stand by, neocupate.
de T&T - 6 mai 2022
Continental lansează primele anvelope cu poliester realizate din sticle PET reciclate
Continental este primul producător de anvelope care va lansa în scurt timp producția în masă a fibrelor din poliester reciclat obținute din sticle de plastic PET în cadrul unui nou proces. Noul material de înaltă performanță va fi utilizat inițial pentru dimensiunile selectate ale anvelopelor de vară PremiumContact 6 și EcoContact 6 de la Continental, precum și pentru anvelopa AllSeasonContact. Acesta înlocuiește complet poliesterul convențional din carcasa anvelopelor selectate. Un set de anvelope standard de autoturism folosește materialul de la aproximativ 40 de sticle PET reciclate.
de T&T - 6 mai 2022
Eveniment de referinţă dedicat dezvoltării urbane şi regionale - Cities of Tomorrow, la a 10-a ediţie
În perioada 5-12 aprilie 2022, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a organizat cea de-a zecea ediție a conferinței „Cities of Tomorrow”, eveniment de referință dedicat dezvoltării orașelor și regiunilor României. Ediția aniversară s-a desfășurat în format hibrid, evenimentul principal având loc pe 12 aprilie la Crowne Plaza Bucharest.
de T&T - 6 mai 2022
Digitalizarea: Aşteptări mari, beneficii incerte: industria 4.0 şi performanţa sustenabilităţii corporative
Reprezentanții companiilor se așteaptă ca digitalizarea să îmbunătățească sustenabilitatea de mediu a companiilor lor. Cu toate acestea, experiența reală prezintă o imagine mai puțin pozitivă: în mare măsură, până acum, noile tehnologii până acum nu au reușit să aducă îmbunătățirile anticipate ale eficienței resurselor. Potrivit cercetătorilor care s-au ocupat de un nou studiu, se pare că este nevoie de mai mult sprijin politic pentru a valorifica potențialul Industriei 4.0.
de T&T - 6 mai 2022
Peste 50% dintre companiile din România intenţionează să-şi reducă emisiile de CO2
Conform celui mai recent studiu Deloitte CFO Survey România, desfășurat recent în rândul a peste 100 de directori financiari din România, mai mult de jumătate (54%) dintre companiile locale intenționează să-și reducă emisiile de carbon.
de T&T - 6 mai 2022
Liderii C-suite îşi doresc să respecte tendinţele şi transformările viitoare. Vor reuşi?
Pe 19 aprilie, compania internațională de audit și consultanță Mazars a publicat studiul Mazars 2021 C-suite barometer: Time for action. Studiul este rezultatul unui sondaj, realizat în perioada septembrie – octombrie 2021, în rândul a 1.000 de lideri C-suite (directori executivi) din 39 de țări, din întreaga lume.